Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 17. kedd

Whiting

Vettel: A siránkozó versenyzők miatt van ennyi büntetés

Tüske maradt Sebastian Vettelben az időmérőt követő rajtbüntetése: a szigorúságot szerinte a sok panaszkodásra lehet visszavezetni, amiben minden pilóta sáros. Whiting megmagyarázta, miért született büntetés, amikor épp Ausztriában ígérte meg, hogy a stewardok nem csupán az incidenseket, hanem következményeiket is számításba veszik – Sainz továbbjutása márpedig nem múlott a feltartáson.

részletek

Kanyarban is lehet használni DRS-t Silverstone-ban

Ilyen még nem volt, mióta kitalálták az állítható hátsó szárnyat 2011-ben: az első két kanyarban nyitva lehet hagyni a DRS-t – a pilóták bátorságán múlik, élnek-e a lehetőséggel.

részletek

Durva kerékvetők, az anyagi kár jelentős

Többen is kikeltek a spielbergi pálya rázókövei ellen pénteken. Volt, ahol padlólemez, máshol felfüggesztés vagy első szárny sérült. Az FIA nem változtat, az indoklás pedig elég meglepő.

részletek

Veszélyes a francia bokszutca

A Le Castellet-i pálya meglehetősen biztonságos lett az átépítés után, de a bokszutca rengeteg veszélyt hordoz magában több ponton is. Megy a panaszkodás, emberéletek is veszélybe kerülhetnek.

részletek

Felülbírálnák a kockás zászlós rendszert

Kanadában az egyik beszédtémát a téves leintés szolgáltatta, ugyanis Winnie Harlow egy körrel hamarabb lengette meg a verseny végét jelző kockás zászlót. Az FIA már az alternatívákon töri a fejét.

részletek

Miért vannak még mindig mormoták a Kanadai Nagydíjon?

A montreali hétvége szabadedzésén Romain Grosjean elütött egyet a védett állatfaj képviselői közül. Charlie Whiting versenyigazgató is beszélt a megoldhatatlannak tűnő kanadai mormotakérdésről.

részletek

A DTM-balesetek után módosítani kell a Hungaroring bokszutcáján

Nem csengett le komoly nemzetközi visszhang nélkül az a balesethullám, ami a DTM mezőnyét érte utol a hétvégi esős magyar futamon. Charlie Whiting biztonsági módosításokat kér az F1 érkezése előtt.

részletek

Törölni akarják a tradicionális pénteki eligazításokat

Nemrég még a rajongóknak próbálták megmutatni, mi történik a versenyzők meetingjén, most Charlie Whiting meg akarja szüntetni a pénteki eseményt – egyszerűen nem látja értelmét.

részletek

Még mindig gyanúban a Ferrari

Bár Monacóban hivatalosan felmentették a csalás vádja alól a Ferrarit, az FIA további méréseket végezhet el, mert a rendszer bizonyos részei homályosak maradtak a felügyelők előtt.

részletek

Döntöttek a stewardok a Leclerc-Hartley ütközésről

A monte-carlói futam után a versenybírák magukhoz rendelték Charles Leclerc-t és Brendon Hartley-t, akik a nagydíj finisében ütköztek össze. Megállapították, hogy a balesetet a Sauber fékhibája okozta.

részletek

Nehezen, de bizonyította a Ferrari, hogy nem csal

Megszólalt Charlie Whiting: a problémás energia-visszanyerés miatt valóban vizsgálták a Ferrarit, amely csak nehezen tudta meggyőzni az ellenőröket szabályosságáról – de sikerült, így nem lesz szankció.

részletek

Ezért tiltotta be az FIA a Ferrari megoldását

Látványos "halotükörrel" rukkolt elő a Ferrari a hétvégi F1-es futamon, ami a sportot ellenőrző FIA tetszését egyáltalán nem nyerte el. Be is tiltották azonnal, és most az is kiderült, miért.

részletek
Olvastad már?