Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 27. péntek

Whiting

Whiting a hétvége vitás ügyeit magyarázza

Miért nem kapott nagyobb büntetést Max Verstappen? Miért vártak a biztonsági autó pályára küldésével annyit, hogy az élmezőny néhány tagjának már ideje se legyen a bokszba hajtani? Az F1 versenyigazgatója mindent letisztáz.

részletek

Problémások a Ferrari kiállásai Raikkönen szerint

Valami nincsen rendben az istálló procedúrái körül, ha a szerelő sérülésével járó bahreini bokszbaleset megtörténhetett – mondta Kimi Raikkönen. Charlie Whiting szerint nem véletlen egybeesés, mennyi kereket rögzítettek rosszul idén.

részletek

Szúrják Whiting szemét a széthulló autók

Romain Grosjean Haas VF-18-asáról karosszériadarabok töredeztek le a bahreini futam során. Charlie Whiting versenyigazgató figyelmét sem kerülte el az epizód: veszélyesnek tartja a gyengén rögzített elemeket.

részletek

Whiting is reagált a Haas-Ferrari vádakra

Az amerikai istálló parádés melbourne-i szereplése több F1-es istálló is kétségét fejezte ki a maranellóiakkal való szoros együttműködés kapcsán – most a versenyigazgató tiszta vizet öntött a pohárba.

részletek

Ezért nem kapott büntetést Verstappen

Biztonsági autós időszak alatti sárga zászlós időszakban előzött Max Verstappen, mégis megúszta a büntetést. Most már a pontos magyarázatát is megtudtuk, hogyan zajlott az eset.

részletek

A halo miatt áthelyezték a rajtlámpákat

Elsősorban a pole-pozícióst fenyegette az a veszély, hogy nem látja jól a startot jelző lámpákat. Az FIA ezért úgy döntött, megváltoztatja a fények hagyományos pozícióját.

részletek

Az FIA-val is kiszúrt a Ferrari

A Renault után a Ferrari is saját kötelékébe csalogatta az FIA korábbi fontos tisztségviselőjét. Utóbbi eset azonban, főleg az időzítés miatt, igen nehéz helyzetbe hozta a szövetséget.

részletek

Kizárt, hogy tovább trükközzenek az olajjal a csapatok

Számos új szabályt hozott az FIA, hogy megakadályozza a sokat emlegetett, motorteljesítményt növelő olajégetést. Időmérőn még elvileg előfordulhat kibúvó, de Charlie Whitingék közel vannak, hogy ezt megszüntessék.

részletek

Nem ismétlődhet meg Verstappen vitás esete

Rengeteg vitát váltott ki Max Verstappen tavalyi, Austinban látott manővere, illetve az ezt szankcionáló ítélet. Az FIA tesz róla, hogy a jövőben ne is legyen esély ennek megismétlődésére.

részletek

Nem fogják vizsgálni a füstölgő Ferrarit

Sokakban felmerült a kérdés, nincs-e valamilyen trükk a Ferrari-motoros F1-es autók látványos füstölése mögött, melyet a rengeteg elhasznált olaj okoz. Charlie Whiting nem fog vizsgálatot indítani.

részletek

Semmi gond nem lesz az új rajtoknál

Nemrég Romain Grosjean fejezte ki aggodalmát a piros zászlós időszak utáni állórajtokkal kapcsolatban. Charlie Whiting azonban lehűtötte a kedélyeket, az aggodalom hamis tényen alapszik.

részletek

Az FIA máris lépett a Renault trükkje miatt

Szinte borítékolható volt, hogy nem marad visszhang nélkül a francia gyári istálló kipufogótrükkje. A Nemzetközi Automobil Szövetség máris figyelmeztetett a további trükközések elkerülésére.

részletek
Olvastad már?