Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 21. péntek

Whiting

Szabályos a Ferrari új hűtési megoldása

A szárazjeges zacskót Monza után betiltotta a nemzetközi szövetség, ám a Scuderia gyorsan lépett és máris új variációval jelentkezett Szingapúrban. Az olaszok csak játszanak a riválisokkal?

részletek

Változatlan marad a kék zászlós szabály

Hiába jelentett a legutóbbi F1-es futamon jelentős problémát a forgalom, az FIA szerint semmi gond nincs a jelenlegi előírásokkal. Bottas ezzel nem elégszik meg, Szocsiban újra szóba hozza a kérdést.

részletek

Grosjean az eltiltás küszöbén a kék zászlós incidens után

Már csak három büntetőpont választja el ettől a franciát. Charlie Whiting versenyigazgató szerint a Haas pilótája a csata hevében teljesen elfelejtette, mi a szabály az elengedésekre vonatkozóan.

részletek

Todt: Egy sérülés, és megszűnik a motorsport

Az FIA elnöke, Jean Todt újabb megerősítést nyert Charles Leclerc és Fernando Alonso spái rajtbalesete után a fejvédő jelentette biztonságról - ellenkező esetben a betiltást kockáztatná a motorsport.

részletek

FIA: Nincs a halónál hatékonyabb védelem

Bármilyen egyéb fejvédő csak töredék annyira lett volna hatékony Leclerc múltkori balesetében, mint a halo – vallja Charlie Whiting. A megoldás jövője így biztosított, most az esztétikáján dolgoznak.

részletek

Whiting: Beszélünk majd Verstappen szavairól

Charlie Whiting szerint belefér a verseny közben az, amit Max Vertappen mondott a rádióban vasárnap, de azért beszélnek majd róla - a holland még mindig nem ért egyet a büntetésével.

részletek

Nem átverni akarta a Ferrarit a Mercedes

Vitát generált az Olasz Nagydíjon, amikor a Mercedes bokszkiállásra kezdett készülődni, mégsem érkezett autó – a gyanú szerint az ellenfelet akarták beugratni, amit a szabályok tiltanak. Toto Wolff állítja, valóban kereket akartak cserélni.

részletek

Kiderült, mekkora erőhatás érte Leclerc halóját

Charlie Whiting szerint egyértelműen jól vizsgázott a fejvédő a múlt heti Belga Nagydíj rajtbalesetében, de még mindig korai kijelenteni, hogy az eszköz megmentette a sauberes életét.

részletek

Az FIA is reagált Hamilton kommentjére

Charlie Whiting szerint ők sokat tudnak a Ferrariról, Lewis Hamilton viszont nem nagyon tudhat semmit - Toto Wolff megbízik az FIA-ban, biztos benne, hogy kontrollálják a csapatokat.

részletek

Visszadobta a pilóták bevállalós spái ötletét Charlie Whiting

Felmerült, hogy Spában is kijelölhetnek egy harmadik DRS-zónát: egyes versenyzők a tempós Blanchimont kanyart javasolták. Merész ötletük azonban nem kapott jóváhagyást.

részletek

Még mindig furcsállják a Ferrari motorját

Bár az FIA hivatalosan is közzétette, hogy a mélyebb vizsgálatok alapján is teljesen szabályos az olasz erőforrás, a riválisok még mindig folyamatosan megkérdőjelezik a szisztéma legalitását.

részletek

Az FIA-t nem érdeklik a DRS-balesetek

Amikor először, hivatalosan bejelentették, hogy az első két kanyarban is nyitva lehet a DRS Silverstone-ban, többen is aggódtak, hogy komoly csattanások lesznek. Így is történt, de az FIA-t nem érdekli.

részletek
Olvastad már?