Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 21. csütörtök

Whiting

Korlátlan DRS-használat a Formula-3-ban

A megszűnő GP3 filozófiájával teljesen ellentétesen a sorozatot felváltó egységes Formula-3-as bajnokságot azzal kívánják érdekesebbé tenni, hogy nem limitálják az állítható hátsó szárny használatát.

részletek

Megvan a megoldás a pályaelhagyásokra?

Charlie Whiting szerint egyáltalán nem akarnak mindig mérlegelni, ha valaki átlépi a fehér vonalat, ennél sokkal egyértelműbb visszatartó erőre van szükség - Abu Dhabiban ez jól működött.

részletek

Alonso, a visszaeső kanyarlevágó

Még az FIA is furcsán nézett Fernando Alonso viselkedésére az F1-es szezonzáró futamon, ahol a spanyol egymás után három alkalommal vágta le ugyanazt a kanyarkombinációt.

részletek

Hülkenberg nem is tudta, hogy Grosjean ott van

Újra a visszapillantó okozott galibát: a német pilóta nem hagyott helyet a Haasnak, mert egyáltalán nem látta. A Renault versenyzője és Charlie Whiting arról is beszéltek, eltorlaszolta-e a halo a menekülés útját.

részletek

Nem változik a mérlegelés a Vettel-eset után

A Brazil Nagydíj időmérőjén a ferraris olyan türelmetlen volt, mikor számára rossz időben hívták ki ellenőrzésre, hogy a mérlegben is kárt tett. Egyesek szerint szabályt kellene változtatni, Charlie Whiting azt mondja, a csapatok számoljanak plusz egy perccel.

részletek

Az FIA elmondta, miért nem vizsgálták Hamiltont

Első látásra a külső szemlélők közül sokan értetlenül nézték, amint az FIA reakció nélkül hagyta Lewis Hamilton és Szergej Szirotkin majdnem balesetbe torkolló akcióját a Brazil Nagydíj időmérőjén.

részletek

Gasly: Megszoktam, hogy Ocon nem fair

Nem szíveli egymást a két francia pilóta, Mexikóban ennek ismét tanújelét adták. Esteban Ocon vitatható módon szorította le a pályáról honfitársát, aki szerint Ocon mindig ezt teszi, nem sportszerű.

részletek

Rázókő, mint banánhéj a Mario Cartban

Egy izgalmas, már-már Bernie Ecclestone extrém ötleteire hajazó felvetéssel állt elő Adrian Newey. A sztártervező lecserélné a nagydíjhelyszínek jelenlegi, kifejezetten méretes „fekvőrendőreit”.

részletek

Whiting megszólalt a Vettel-büntetés kapcsán

Az FIA versenyigazgatója szerint egyértelműen a német pilóta hibája volt a piros zászlós incidens az F1-es USA Nagydíj pénteki edzésén, amelyért a ferraris háromhelyes rajtbüntetést kapott.

részletek

Elismerte egy tévedését az FIA

Egy korábban versenybalesetnek minősített incidenssel kapcsolatban korrigálta álláspontját az F1 versenyigazgatója, Kevin Magnussen megmozdulása két hét távlatából lett szabálytalannak minősítve.

részletek

Rejtély, miért választ rosszul gumit a McLaren

Szegény embert az ág is húzza, az idén ismét gyengélkedő McLarennél pedig egészen váratlan helyről érkezett ez az ág. Úgy tűnik, mintha a csapat elfelejtette volna, hogyan kell gumit választani egy versenyhétvégére.

részletek

FIA: Nem a szenzor miatt esett vissza a Ferrari

Ugyan sokak szerint az FIA új érzékelője fogja vissza a maranellóiak eddig szárnyaló F1-es autóját, Charlie Whiting szerint nem ez a helyzet.

részletek
Olvastad már?