Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 21. szombat

WTCC

Mégis maradhatnak Ladák a WTCC-ben?

Bár az oroszok gyárilag kivonulnak a WTCC-ből, a ma felröppent sajtóhírek szerint a csapatfőnök Victor Sapovalov azon dolgozik, hogy privát indulóként mégis ott lehessenek a Vesták a rajtrácson.

részletek

Kulisszatitkok Michelisz Norbert felkészüléséről

"Nem a január a legeseménydúsabb időszak a túraautózásban, de ha látványos dolgok nem is történnek, a háttérben komoly munka folyik. Kulisszatitkok a felkészülésemről!" – írta Michelisz Norbi a blogján található legújabb bejegyzésben.

részletek

Loeb elismerte: Gyengébb volt Lopeznél

A két pilóta közösen érkezett a Citroen WTCC-csapatához három évvel ezelőtt, ám teljesen eltérő pályaívet futottak be együtt töltött két évük alatt.

részletek

„Továbbra is a WTCC a túraautózás csúcsa”

A túraautó-világbajnokságon másodosztályt kellett bevezetni a létszámcsökkenés miatt: a sorozat első embere azonban ennek is a jó oldalát látja, a tehetségek útját könnyítheti meg.

részletek

Retro - A legmókásabb WTCC-bajnok

Kevés szórakoztatóbb versenyző van a WTCC-ben Rob Huffnál: Michelisz Norbert hondás csapattársa rettentően közvetlen srác, mindemellett pedig veszettül gyors is, mint azt 2012-ben szerzett bajnoki címe bizonyítja.

részletek

A WTCC történetének rémes kezdetei

A WTCC története nem 2005-ben kezdődött: a legelső szezont még 1987-ben futották. Mint az új évezredben, akkor is egy sikeres ETCC-ből lett a világbajnokság, azonban nem véletlen, hogy a folytatásra közel két évtizedet kellett várni…

részletek

Norbi: Jövőre a Hondáé lesz a bajnoki cím!

A karrierje legjobb WTCC-szezonját futó, s a TCR Benelux-sorozatban is parádézó magyar versenyző egy interjúban leszögezte: jövőre meggyőződése szerint márkatársaival harcol majd a világbajnokságért.

részletek

Lopez vissza akar térni a WTCC-be

Három bajnoki év túl sok kellemes emléket jelent ahhoz, hogy Jose Maria Lopez egyszer s mindenkorra végezzen a túraautózással. Visszavágyik, mert hiányol valamit, amit a Formula-E-ben és a WEC-ben sem kaphat meg.

részletek

Michelisz a világ 14. legjobb túraautósa (?)

Azért szükséges a címben található kérdőjel, mert a nálunk az ország legjobb autóversenyzőjévé választott magyar WTCC-pilóta egy szubjektív szavazáson érte el ezt a helyezést.

részletek

Miről döntött szerdán a Motorsport Világtanács?

A világbajnoki kategóriák, különösen a WTCC és WEC számára fontos nap volt a mai: versenynaptárakat fogadtak el, új szabályokról határozott a WMSC Bécsben.

részletek

Monzába és Makaóra is visszatér a WTCC

A Motorsport Világtanács szerdai ülésén rábólintott a jövő évi versenynaptárra, amelyben néhány év szünet után ismét feltűnik Monza és Makaó, viszont például a Slovakia Ring kikerül a körforgásból.

részletek

Hivatalos: 2017-ben jön a „WTCC2” kategória

Pár nappal azt követően, hogy napvilágot látott az ötlet, a Motorsport Világtanács máris rábólintott, hogy a következő szezonban TCN2-es autókkal próbálják meg feltölteni a világbajnokság mezőnyét.

részletek
Olvastad már?