Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 16. vasárnap

WRC

Loeb miatt módosítana szabályt a WRC-bajnok

Zsinórban hatodszor lett idén világbajnok Sebastien Ogier, de sem ő, sem fő riválisa, Thierry Neuville nem elégedett a WRC egyik jelenségével - elég egyértelmű véleményt fogalmaztak meg.

részletek

Elképesztő siker: A Toyota megnyerte a Rali-világbajnokságot

A tavaly a WRC mezőnyébe 17 év kihagyás után visszatérő TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata a visszatérést követő második évben stílusosan nyerte a rali világbajnokság konstruktőri versenyét, hiszen az Ausztráliában megrendezett utolsó fordulót Jari-Matti Latvala győzelemmel zárta. Esapekka Lappi negyedik helyen végzett, hozzásegítve ezzel a Toyota csapatát a történelmi sikerhez, ami egyben a negyedik világbajnoki cím a Toyota számára a WRC-sorozatban, és értelemszerűen az első 1999 óta.

részletek

WRC: Latvala nyert, Ogier a világbajnok

Véget ért az Ausztrál Rali, Sebastien Ogier pedig sorozatban hatodszor is felért a csúcsra: ugyan "csak" ötödik lett a szezonzárón, de ez is elég volt neki az újabb világbajnoki címhez.

részletek

Tanak vezet, Ogier a vb-cím kapujában

Nem hozott különösebb fordulatot az Ausztrál Rali második napja sem, így Sebastien Ogier néhány szakaszra van attól, hogy megszerezze hatodik világbajnoki címét a WRC-ben.

részletek

WRC: Ogier-nek áll a zászló, Neuville bajban

Rosszul zárult az első versenynap Thierry Neuville számára a bajnoki címről döntő Ausztrál Ralin, Sebastien Ogier jelenleg egy hetedik hellyel is nagyon jól áll az év végi elsőséget tekintve.

részletek

Első helyről várja a hétvégi vb-döntőt a Toyota

Az embert és gépet egyaránt próbára tevő Spanyol Rali után, az idény utolsó fordulója, az Ausztrál Rali előtt a TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata áll az első helyen a WRC csapatbajnokságában.

részletek

Megvan a Toyota WRC csapatának 2019-es összeállítása

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata még javában versenyben van az idei világbajnoki címért, aminek elhódítására az első helyen állva minden esélyük meg van, de már be is jelentették a jövő évi felállást. A 2019-es idény FIA Rally Világbajnokságán ismét három Toyota Yaris WRC indul majd a futamokon: a pilóták Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és az Esapekka Lappit váltó Kris Meeke lesznek.

részletek

Loeb a jövő évi visszatérését fontolgatja

Sebastien Loeböt újra éhessé tette a sikerre a múlt hétvégi, Katalán Ralin aratott elképesztő győzelme. Egyre vonzóbbnak tartja a lehetőséget, hogy 2019-ben is visszatérjen a WRC-be.

részletek

Hihetetlen: Loeb nyerte a Katalán Ralit

Van, ami sosem változik: a kilencszeres világbajnok hosszú évek kihagyása után ebben a szezonban harmadik próbálkozásra futamot tudott nyerni a WRC-ben. Egy legenda visszatért.

részletek

WRC: Tanak az élen, Neuville-ék szenvednek

Közel félperces előnyben van az észt toyotás, miközben Sebastien Ogier csak a hetedik, Thierry Neuville pedig a kilencedik helyről várhatja a folytatást - Sebastien Loeb a negyedik helyen áll.

részletek

Dupla dobogóval növelte előnyét a Toyota WRC

Sokáig az újabb Toyota mesterhármas is esélyesnek tűnt, végül a Brit Ralin megszerzett két dobogós helyezésével a visszatérését követő második idényben, két versennyel az idei Rali-vb vége előtt első helyen álló TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata tovább növelte előnyét az autógyártók világbajnoki mezőnyében. Ez volt sorozatban a negyedik verseny, ahol két Toyota Yaris WRC is dobogós helyen végzett. Jari-Matti Latvala izgalmas küzdelemben végül második lett a rali utolsó napján, míg Esapekka Lappi a harmadik helyet szerezte meg.

részletek

WRC: Ogier-siker, Neuville-hiba, Tanak-dráma

Ott Tanak sima győzelmet bukott el egy technikai hiba miatt, Sebastien Ogier pedig hónapok óta először tudott futamot nyerni, így két versennyel a vége előtt kis híján utolérte Thierry Neuville-t.

részletek
Olvastad már?