Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 18. csütörtök

WRC

WRC: Ogier-siker, Neuville-hiba, Tanak-dráma

Ott Tanak sima győzelmet bukott el egy technikai hiba miatt, Sebastien Ogier pedig hónapok óta először tudott futamot nyerni, így két versennyel a vége előtt kis híján utolérte Thierry Neuville-t.

részletek

Tanak fél perccel vezet Walesben Neuville előtt

Ismét a Toyota ásza áll az élen - Neuville második, Ogier csak ötödik a walesi WRC-futamon, ami döntő lehet a bajnokság kimenete szempontjából.

részletek

Betegsége miatt veszélybe került Solberg karrierje

A két sorozatban is világbajnoki címet szerző norvég versenyző egy évig titokban tartotta a dolgot és most is csak azért beszélt róla, mert már jobban érzi magát és javul az állapota.

részletek

Török Rali: újabb kettős győzelem a Toyotának

Az embert és gépet próbáló Török Rali után, három futammal az idei évad vége előtt a Toyota átvette az első helyet a rali világbajnokság konstruktőri versenyében, a TOYOTA GAZOO Racing idén legeredményesebb pilótája, Ott Tanak pedig a második helyen áll a pilóták versenyében, Ott Tanaknak és Jari-Matti Latvalának köszönhetően ugyanis a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team szerezte meg az első és a második helyet is a Török Ralin. Jóllehet a Finn Rali és a Német Rali után sorozatban ez a csapat harmadik dupla dobogója és Tanak harmadik első helye, ez az első, hogy a dobogó két legfelső fokára állhatott fel a csapat.

részletek

WRC: Tanak megint nyert és megelőzte Ogier-t

A vasárnapi négy gyorsasági nem hozott jelentős változást, Ott Tanak nem hibázott és sorozatban harmadik futamgyőzelmét is behúzta a brutális pályákon zajló Török Ralin.

részletek

Toyota 1-2, kiesett bajnokesélyesek, elégett Citroen

Ahogy arra lehetett számítani, bőven hoz hatalmas fordulatokat a brutális pályákon zajló Török Rali: a két legnagyobb bajnokesélyes kiesett, egy harmadik nevethet a végén.

részletek

Egy nap után három tized Neuville előnye

Nyolc év szünet után tért vissza Törökországba a rali-vb mezőnye, a brutális pályák azonban nem zavarták meg a két legnagyobb esélyest: Neuville és Ogier között alig három tized a különbség.

részletek

WRC: Aláírt az idei legnagyobb favorit

Három évvel meghosszabbította szerződését az idei rali-világbajnokság legnagyobb esélyese, Thierry Neuville - a belga pilóta marad a Hyundainál, Sebastien Ogier sorsa viszont még kérdéses.

részletek

Török Rali: Újra terepen bizonyíthat a Toyota Yaris WRC

A Finn Ralit és a Német Ralit, azaz két győzelmet és két dupla dobogót köszönhetően a világbajnoki címért is versenyben lévő TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapat előtt új kihívás áll a szeptember 13-16. között, e hétvégén zajló Török Ralin: ez lesz az idei FIA Rally Világbajnokság tizedik fordulója, ami új állomást jelent a világbajnokság versenynaptárban. Jari-Matti Latvala, Ott Tanak és Esapekka Lappi pilóták ezúttal murván versenyeznek majd a Toyota Yaris WRC versenygépekkel.

részletek

Még jobbá tenné a Yaris WRC-t Akio Toyoda

A TOYOTA GAZOO Racing WRC csapata Finnország után Németországban sem elégedett meg a futamgyőzelemmel, ismét dupla dobogót szerzett, amelynek révén a gyártó reális eséllyel szállhat be a konstruktőri világbajnoki címért folytatott küzdelembe. Míg Finnországban az Ott Tanak - Martin Jarveoja kettős állt fel a dobogó legfelső fokára és a Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila páros végzett a harmadik helyen (az Esapekka Lappi - Janne Ferm duó pedig a verseny feladására kényszerült), addig Németországban amellett, hogy Ott Tanak és Martin Jarveoja ismét diadalt aratott, Esapekka Lappi és Janne Ferm lett a harmadik és a Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila páros esett ki.

részletek

Tanak megint nyert, Neuville növelte előnyét

A Toyota észt pilótája sorozatban második futamgyőzelmét ünnepelheti, így egyre inkább visszatér a bajnoki csatába - amiben Neuville tovább növelte előnyét Ogier-vel szemben.

részletek

Német Rali: Tanak verhetetlen, Ogier bajban

A Toyota észt pilótája fél kézzel már fogja a győzelemért járó trófeát, a regnáló világbajnok viszont visszaesett a hatodik helyre, ismét "kármentésre" kényszerül.

részletek
Olvastad már?