Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 28. vasárnap

WEC

Lopez: Jól tette a Toyota, hogy lefokozott

A Formula-E párizsi hétvégéjén beszélgettünk a WTCC kényelmét idén két komoly kihívásra cserélő Jose Maria Lopezzel, aki egyelőre nem bánja a győzelmek hiányát, hiszen bőven lefoglalja őt a tanulás.

részletek

Lopez Monacót is kihagyhatja sérülése miatt

Nagyon úgy tűnik, hogy Jose Maria Lopez silverstone-i balesete komolyabb következményeket von maga után, mint azt elsőre hinni lehetett: a WEC után a Formula-E futamáról is hiányozhat, hiszen most mindent Le Mans-nak rendel alá.

részletek

Toyota-különcsata a spái 6 óráson

Buemi, Davidson és Nakajima triója a WEC szezonjának második versenyét is megnyerte: alig két másodperccel győzték le a testvérautót. A 2-es Porsche gyors volt, de defekt és ütközés is hátráltatta.

részletek

Alonsónak nincs hely a Le Mans-ban 2018-ra

Fernando Alonso a McLaren sikertelensége miatt egyre inkább kacsingat más sorozatok felé, a WEC-ben azonban a következő évben nem lenne hely számára a legnagyobb csapatoknál az LMP1-es kategóriában.

részletek

Amikor a többszörös Le Mans-győztes is tanul

Nem olyan egyszerű átállni az Audiról a nagyon más erőforrást használó Porsche vezetésére, még egy háromszoros Le Mans-győztes világbajnoknak sem - Andre Lotterer beszélt erről.

részletek

Lopez nem indul, búcsú a bajnoki címtől?

Silverstone-i balesetében szerzett csigolyasérülése nem gyógyult meg, így Jose Maria Lopez kihagyja a spái WEC-fordulót – és ezzel a pontozási rendszer miatt jó eséllyel le is mondhat a bajnokságról.

részletek

Kész visszatérni Amerikába a Ford

Joey Hand szerint a Circuit of the Americas (COTA) „a pilóták pályája”, mert ezen az élvezetes aszfaltcsíkon elég hely van az előzéshez – annak, aki képes kihasználni az alkalmat. Hand úgy érzi, hogy jól szerepel majd május 6-án a texasi Austin közelében megrendezett futamon.

részletek

Megőrizné vezető helyét Spában a Ford

A Ford Chip Ganassi Racing csapat a belgiumi Spa-ba utazik, hogy a jövő héten rajthoz álljon a 2017-es FIA Hosszútávú Világbajnokság második futamán, és megőrizze vezető helyét, amit Silverstone-ban vívott ki, ahol a 67-es rajtszámú Ford GT győzött, a 66-os számú versenygép pedig negyedikként ért célba.

részletek

Ez lehetett az oka Kubica WEC-től való visszalépésének

Mint ismeretes, a múlt héten meglepő hír látott napvilágot. Az LMP1-es ByKolles Racing szerződtetett versenyzője, Robert Kubica bejelentette, hogy mégsem tér vissza a pályaversenyzéshez. A lengyel nem adott hivatalos magyarázatot, de az alábbi forgatókönyv tűnik a legvalószínűbbnek.

részletek

WEC: Megrémítette a Toyotát a Porsche

Ugyan megnyerte a silverstone-i hatórás futamot a japán gyártó, de sokkal kisebb különbséggel, mint várta - a Le Mans-ra készülő Porsche meglepően gyors volt az év első versenyén.

részletek

Fordulatos verseny, a legvégén nyert a Toyota

Izgalmas futamot láthatott a nagyérdemű az endurance-vb idénynyitóján: bár tempót tekintve egyértelműen a japánok voltak az erősebbek, végül csak az utolsó percekben tudták legyűrni a Porschét.

részletek

Kubica visszalép a WEC-től!

Váratlan, s egyúttal igen szomorú hírt közölt rajongóival Robert Kubica – a lengyel visszatérését a pályaversenyzés élvonalába nagy várakozás előzte meg, de hiába. Reméli, hogy nem végleges a búcsú.

részletek
Olvastad már?