Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 22. péntek

WEC

Lotterer először kénytelen WEC-futamot kihagyni

Andre Lotterer egyszerre igyekszik helyt állni két versenysorozatban is, emiatt azonban életében először kihagyni kényszerül a sebringi fordulót. A korábbi Le Mans-győztessel ilyen nem történt még.

részletek

Máris kiszállhat a WEC-ből a BMW

Amerikában gyakorlatilag egyeduralkodók, most a daytonai 24 óráson is kategóriagyőzelmet arattak, a WEC-ben viszont nem éppen a számításik szerint alakulnak a dolgok. Lehet, hogy nem is maradnak sokáig.

részletek

Alonso nyáron távozhat a WEC-ből is

Mivel legfontosabb célját, a Le Mans-i 24 óráson aratott sikert már elérte a spanyol ász, egyáltalán nem biztos, hogy a mostani szuperszezon után is marad a sorozatban. De még egyszer győzne ugyanott.

részletek

Sporttörténetének legsikeresebb szakaszában a Toyota?

A Toyota tavaly és idén sosem látott sikerszériát könyvelhetett el valamennyi kiemelt motorsportban, amelyben képviselteti magát: a motorsport területén rendkívüli hagyományokra visszatekintő autógyártó 2018-ban története során immáron negyedszer (1993, 1994, 1999, 2018) hódította el a Rally Világbajnokság (WRC) konstruktőri világbajnoki címét, megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás futamot és a Hosszútávú Világbajnokságban (WEC) élen állva minden esélye meg van arra, hogy a 2014-es diadal után ebben a szezonban is elhozza a konstruktőri világbajnoki címet, és ha mindez nem lenne elég, történetében először 2019-ben a Toyota megnyerte a Dakart is. Nem mindennapi sikersorozat ez, és a japánok szerencséjére (bár mindez valószínűleg sokkal inkább a nagyon tudatos és megfeszített munka, semmint szerencse számlájára írható - egyelőre nem látszik a vége.

részletek

Sajtó: szinte mindenbe belekóstolhat Wehrlein 2019-ben

Amellett, hogy tárgyalásban van a Ferrarival egy fejlesztőpilótai állásról, ráadásul szintén élő megállapodása van a Formula-E-ben is, Pascal Wehrlein máshol is kipróbálná magát.

részletek

Ezért nem hívta a Red Bull Buemit állandó versenyzőnek

Sebastien Buemi már nyolcadik éve csak a tesztpilótai szerepkört tölti be a Red Bullnál. A főtanácsadó elmondta, miért nem gondoltak a svájci újbóli leigazolására a Toro Rossóhoz.

részletek

Szirotkin: Visszatérés? Majd később!

A Williams nem tartott tovább igényt a fiatal orosz szolgálataira, Szergej Szirotkin ezért más versenyágakban próbál szerencsét. Nem számolt le teljesen az F1-gyel, de egy ideig nem jön vissza.

részletek

WEC-ből érkező új főnök a McLarennél

Folytatódik a wokingi istálló vezetőségének átszervezése: most az ügyvezető igazgató pozícióját hozták létre, amelybe a Porsche korábbi LMP1-es csapatvezetőjét nevezték ki.

részletek

A Red Bull kiszállhat az F1-ből és WEC-re válthat

Dr. Helmut Marko kijelentette, hogy amennyiben nem nyeri el a Red Bull tetszését a 2020 utáni F1-es szabálykönyv, úgy könnyen kiszállhatnak, és a WEC-ben próbálhatnak szerencsét. Autójuk is van hozzá.

részletek

Fittipaldi törött lábbal tért vissza

A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája májusban mindkét lábát eltörte egy balesetben, ám júliusban újra versenyzett. Ő maga is elismeri, hogy akkor még korai volt erőltetni.

részletek

Az F1-en túl is viszi magával szponzora Szirotkint

Az SMP Bank, illetve annak tulajdonosa nem csak Szergej Szirotkin F1-es törekvéseit tudta szponzorálni, van saját LMP1-es istállója az endurance-világbajnokságon is. És ha már van, oda is viszi magával Szergej Szirotkint.

részletek

Alonsót még jobbá tette 2018

Fernando Alonso ugyan az összetett 11. helyén végzett, ennek ellenére mégis úgy érzi, hogy a maximumot hozta ki az évből. A spanyol versenyző elmondta, hogyan profitálhat egy pilóta más sorozatokból.

részletek
Olvastad már?