Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 23. kedd

Világbajnok

Alonso: Ettől annyira kiemelkedő Hamilton

Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton egy átlagos világbajnokhoz képest is kiemelkedik tudásban. Ennek indoklásában pedig hosszú évekre visszatekintett, ott keresendő a megoldás.

részletek

Stewart: Jó sportember nem számít lovagi címre

Sir Jackie Stewart szerint a lovaggá ütéshez sokkal többet kell tenni, mint a sportban sikeresnek lenni és egyetlen sportember számára sem lehet elvárás a lovagi cím, így Lewis Hamiltonnak sem.

részletek

Nem mindig ünnepel a dobogón a világbajnok

Különös, de nem egyedülálló eset, hogy Lewis Hamilton egy 9. helyezéssel nyer világbajnoki címet. Korábban többek között Vettel, Schumacher, Senna és Prost is járt hasonlóan némelyik győzelménél.

részletek

Számtan Hamilton világbajnoki címéhez

Az elmúlt három versenyhétvégén Lewis Hamilton remekül kihasználta lehetőségeit és karnyújtásnyira került negyedik világbajnoki címétől. Nézzük, mennyi az annyi, milyen esetekben győz a brit!

részletek

Megveheted Schumacher világbajnok Ferrariját

Árverésre bocsátják a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2001-es egyéni és gyártói világbajnoki címét megszerző Ferrariját. A német legenda több futamgyőzelmet is szerzett ezzel a géppel, most bárki megszerezheti.

részletek

Hakkinennek egyszer hajszálon múlt az élete

Mika Hakkinen közkedvelt figurája volt mindig is a Formula-1-nek. 1995-ben kis híján halálos balesetet szenvedett Ausztráliában, de később mégis a csúcsra jutott. Az elszántsága csak nőtt, pedig óriási bajban volt.

részletek

Mi az összefüggés világbajnokok első és utolsó nagydíja között?

Az élet néha rendkívüli furcsaságokat produkál. Prost, Senna, Schumacher, Mansell, Hill, Jones, Button, mind világbajnokok, debütáló és utolsó nagydíjuk pedig igen fura összefüggéseket hozott.

részletek

Amikor a világbajnokok nagyon mellényúltak

Többször előfordult az elmúlt 40 évben, hogy Formula-1-es világbajnokok egészen rosszul szerződtek. Van, aki utána visszatért a győzelem útjára, van, aki örökre elveszett a süllyesztőben.

részletek

Retro - Nigel Mansell, a híres vörös ötös

Nigel Mansellnek, a Formula-1 1992-es világbajnokának rendkívül rögös útja volt, amíg megnyerte a világbajnoki címet. Videós és képes összeállításunk köszönti Mansellt 64. születésnapján.

részletek

Bottas nem akar Hamilton árnyékában versenyezni

Év elején mindenki biztosra vette, hogy Valtteri Bottas csak Lewis Hamilton vízhordója lesz a Mercedesnél. A finn azonban rácáfolt mindenkire, kiválóan versenyez és hisz saját világbajnoki esélyeiben is.

részletek

Vettel: Erről álmodtam a sivár tavalyi év végén

Sebastian Vettel és a Ferrari 2016-ban nem tudott futamot nyerni, idén azonban féltávnál vezeti a világbajnokságot. Most azonban úgy szerepel, amiről tavaly csak álmodott, ám tudja, a munka még nincs elvégezve.

részletek

Hamilton: Eszem ágában sincs visszavonulni

Lewis Hamilton az elmúlt napokban egy nyilatkozatban félreérthetően fogalmazott, így máris a visszavonulásáról spekuláltak. A brit versenyző azonban kijelentette, hogy jelenleg meg sem fordul a fejében a távozás.

részletek
Olvastad már?