Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. szeptember 24. vasárnap

Világbajnok

Mi az összefüggés világbajnokok első és utolsó nagydíja között?

Az élet néha rendkívüli furcsaságokat produkál. Prost, Senna, Schumacher, Mansell, Hill, Jones, Button, mind világbajnokok, debütáló és utolsó nagydíjuk pedig igen fura összefüggéseket hozott.

részletek

Amikor a világbajnokok nagyon mellényúltak

Többször előfordult az elmúlt 40 évben, hogy Formula-1-es világbajnokok egészen rosszul szerződtek. Van, aki utána visszatért a győzelem útjára, van, aki örökre elveszett a süllyesztőben.

részletek

Retro - Nigel Mansell, a híres vörös ötös

Nigel Mansellnek, a Formula-1 1992-es világbajnokának rendkívül rögös útja volt, amíg megnyerte a világbajnoki címet. Videós és képes összeállításunk köszönti Mansellt 64. születésnapján.

részletek

Bottas nem akar Hamilton árnyékában versenyezni

Év elején mindenki biztosra vette, hogy Valtteri Bottas csak Lewis Hamilton vízhordója lesz a Mercedesnél. A finn azonban rácáfolt mindenkire, kiválóan versenyez és hisz saját világbajnoki esélyeiben is.

részletek

Vettel: Erről álmodtam a sivár tavalyi év végén

Sebastian Vettel és a Ferrari 2016-ban nem tudott futamot nyerni, idén azonban féltávnál vezeti a világbajnokságot. Most azonban úgy szerepel, amiről tavaly csak álmodott, ám tudja, a munka még nincs elvégezve.

részletek

Hamilton: Eszem ágában sincs visszavonulni

Lewis Hamilton az elmúlt napokban egy nyilatkozatban félreérthetően fogalmazott, így máris a visszavonulásáról spekuláltak. A brit versenyző azonban kijelentette, hogy jelenleg meg sem fordul a fejében a távozás.

részletek

Hamiltont a Williams nővérek és Woods is inspirálta

Lewis Hamilton legnagyobb gyerekkori idolja Ayrton Senna volt, a legmélyebb tisztelet övezte a világbajnokot a brazil legenda irányába. Nem ő volt azonban az egyetlen, aki óriási hatással volt Hamilton személyiségére.

részletek

Vettel pályafutásának közel legjobb kezdése

Sebastian Vettel egészen kiváló idénykezdésen van túl idén, három győzelem és három második hely. Négy világbajnoki címének évei közül mindössze egyszer indította jobban a szezont.

részletek

Mennyit ér a győzelem a Mercedes számára?

Ha azt mondjuk sokat, nem túlzunk, ugyanis az F1-es csapat megerősödésén túl a közúti autók eladásában is hasznot hoznak a világbajnoki címek - márpedig a Mercedes köztudottan ezért van a sportágban.

részletek

A 2016-os év bajnokai

Az FIA szezonvégi kiadványában sok más érdekesség mellett közzétette a bajnokok teljes felsorolását az összes autós sorozatban, melyeket a nemzetközi szövetség koordinál – a teljes listát most itt is megtalálod!

részletek

A bajnok turnéja - hol járt Rosberg az elmúlt három hétben?

Nem túlzás kijelenteni, hogy amióta megnyerte a vb-címet, a német F1-es pilóta meg sem áll: országról országra, városról városra turnézik a trófeával - de merre is pontosan?

részletek

Nico Rosberg a 33. világbajnok F1-es pilóta!

2010 óta először új világbajnokot avat a Formula-1: két sikertelen próbálkozást követően Nico Rosberg 31 esztendős korában végül a csúcsra ért - ő a harmincharmadik versenyző, akinek ez sikerült.

részletek
Olvastad már?