Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap

Világbajnok

58 bajnoki cím csap össze a Formula-1-ben

Döntő többségében úgy juthat el valaki a száguldó cirkuszba, hogy alsóbb kategóriákban bajnokká válik. Kevesen tudják, de nem Lewis Hamilton rendelkezik a legtöbb elsőséggel, pedig négyszeres világbajnok.

részletek

Horner: Verstappen világbajnok lesz

Rendkívül fontos egy pilóta számára, hogy a csapatfőnök bízzon benne. Max Verstappen számára ilyen probléma nincs, mivel Christian Horner egészen biztos abban, hogy a holland világbajnok lesz.

részletek

Akik a Williams legsikeresebb pilótáivá váltak

Korábban sosem tapasztalt, rutintalan párossal vág neki a 2018-as évadnak a Williams istálló. A korábbi évtizedekben azonban óriási neveket is foglalkoztatott a csapat. Kik voltak a legeredményesebbek?

részletek

Szerinted ki a legjobb Ferrari-pilóta?

Nem meglepő módon Michael Schumacher nyerte azt a szavazást, amin a valaha volt legjobb F1-es Ferrari-versenyzőről voksolhattak a rajongók. Szavazz, te kit tartasz a legjobbnak!

részletek

Alonso: Ettől annyira kiemelkedő Hamilton

Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton egy átlagos világbajnokhoz képest is kiemelkedik tudásban. Ennek indoklásában pedig hosszú évekre visszatekintett, ott keresendő a megoldás.

részletek

Stewart: Jó sportember nem számít lovagi címre

Sir Jackie Stewart szerint a lovaggá ütéshez sokkal többet kell tenni, mint a sportban sikeresnek lenni és egyetlen sportember számára sem lehet elvárás a lovagi cím, így Lewis Hamiltonnak sem.

részletek

Nem mindig ünnepel a dobogón a világbajnok

Különös, de nem egyedülálló eset, hogy Lewis Hamilton egy 9. helyezéssel nyer világbajnoki címet. Korábban többek között Vettel, Schumacher, Senna és Prost is járt hasonlóan némelyik győzelménél.

részletek

Számtan Hamilton világbajnoki címéhez

Az elmúlt három versenyhétvégén Lewis Hamilton remekül kihasználta lehetőségeit és karnyújtásnyira került negyedik világbajnoki címétől. Nézzük, mennyi az annyi, milyen esetekben győz a brit!

részletek

Megveheted Schumacher világbajnok Ferrariját

Árverésre bocsátják a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2001-es egyéni és gyártói világbajnoki címét megszerző Ferrariját. A német legenda több futamgyőzelmet is szerzett ezzel a géppel, most bárki megszerezheti.

részletek

Hakkinennek egyszer hajszálon múlt az élete

Mika Hakkinen közkedvelt figurája volt mindig is a Formula-1-nek. 1995-ben kis híján halálos balesetet szenvedett Ausztráliában, de később mégis a csúcsra jutott. Az elszántsága csak nőtt, pedig óriási bajban volt.

részletek

Mi az összefüggés világbajnokok első és utolsó nagydíja között?

Az élet néha rendkívüli furcsaságokat produkál. Prost, Senna, Schumacher, Mansell, Hill, Jones, Button, mind világbajnokok, debütáló és utolsó nagydíjuk pedig igen fura összefüggéseket hozott.

részletek

Amikor a világbajnokok nagyon mellényúltak

Többször előfordult az elmúlt 40 évben, hogy Formula-1-es világbajnokok egészen rosszul szerződtek. Van, aki utána visszatért a győzelem útjára, van, aki örökre elveszett a süllyesztőben.

részletek
Olvastad már?