Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 20. vasárnap

Versenynaptár

A 2018-as F1-es időmérők kezdési időpontjai

A versenyhétvégék szombati napjának fő attrakciója a kvalifikáció: összegyűjtöttük, mikor kell bekapcsolnod a tévét, ha a szezon folyamán Ausztráliától Abu Dhabiig követni akarod az időmérő izgalmait is!

részletek

Budapesti verseny lehetőségét mérlegeli a Formula-E

Bővebb részletek derültek ki arról, miképpen festhet majd az elektromos sorozat ötödik szezonjának a versenynaptára. Izgalmas hír, hogy a magyar főváros is szóba került a szervezőknél, de ha lesz is budapesti futam, arra még pár évet biztosan várnunk kell.

részletek

Teljessé vált a WTCR mezőnye és naptára

Szerda este Barcelonában hivatalos keretek között megtartották az új Túraautó-világkupa évadnyitó eseményét, amelyen mind a 25 pilótát bemutatták és a teljes menetrendet is közzétették.

részletek

Várólistán az F1 tömbösített naptára

A Liberty Media ambiciózus terve szerint akár 25 versenyt is rendezhetne egy évben a Formula-1, ám ennek több akadálya is van. Egyelőre marad a kontinensről kontinensre utazgatás.

részletek

Három új verseny csatlakozhat 2019-ben

Több új helyszín áll előrehaladt tárgyalásban a Formula-1-gyel: második nagydíj az USA-ban, továbbra délkelet-ázsiai és dél-amerikai futam kerül jó eséllyel a versenynaptárba.

részletek

Már jövőre visszatérhet az egzotikus helyszín

Egyre biztosabb, hogy jövőre egy újabb dél-amerikai színtérre látogat az F1 mezőnye. Argentína erőteljesen lobbizik, hogy Buenos Aires húsz év után ismét nagydíjat rendezhessen.

részletek

Alonso: 10 éve nem bírtam volna ezt

Fernando Alonso úgy véli, nem hajtja túl magát és bírni fogja a kettős terhelést a Formula-1-ben és a WEC-ben. A spanyol szerint tíz évvel ezelőtt viszont hiba lett volna ennyit vállalnia.

részletek

Kiszórná a gyenge versenyeket Ross Brawn

A nagydíjak „bajnoki tabelláját” vezetné be az F1-es vezető, amelyről a rosszul teljesítő versenyek kiesnek, a helyükre pedig a várólistáról kerül egy erős jelentkező.

részletek

Csökkenhet az F1 értéke, ha túl sok a verseny

A Mercedes csapatvezetője aggodalmának adott hangot a Formula-1 versenynaptárának duzzadását látva, de nem csak az istállókra helyezett túl nagy teher miatt. Toto Wolff szerint a sportnak is árthat a túl nagy terjeszkedés.

részletek

Változhat az F1-es hétvégék menetrendje

A Liberty Media folyamatosan ötletel, hogyan tehetnék érdekesebbé a nagydíjakat. Volt már szó lerövidített futamokról és szombati sprintversenyekről is, de Ross Brawnnak most más ötlete van.

részletek

Két új ország a DTM versenynaptárában

Eggyel nő a versenyhétvégék száma a túraautós szériában, de csak ezek felét tartják Németországban: Brands Hatch és Misano is csatlakozik. A magyar versenyt néhány héttel korábban rendezik.

részletek

A 2018-as F1-es versenynaptár

Jóváhagyta a szerdán ülésező Motorsport Világtanács a jövő évi menetrendet. A 21 helyszín között szerepel a visszatérő Francia és Német Nagydíj, először lesz három egymást követő hétvégén is futam.

részletek
Olvastad már?