Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. november 14. szerda

Versenynaptár

2020-tól biztosan jön a Vietnámi Nagydíj

Hosszú hónapok híresztelései után a Liberty Media most hivatalosan is bejelentette, hogy másfél év múlva egy újabb országba, Vietnámba is ellátogat a Formula-1 szezonja. Már a pálya vonalvezetése is megvan.

részletek

A Toro Rosso szerint kell minimum 20 futam az F1-be

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost úgy véli, az F1-ben nem szabadna 20 futam alá menni, ami a versenynaptár hosszát illeti. Ez egy ellentétes álláspont a paddockban tapasztalt általános vélekedéshez képest...

részletek

Hamilton szuperhétvégéket akar

Radikálisan megváltoztatná a Formula-1-es hétvégéket Lewis Hamilton, ezzel elűzve a száguldó cirkusz versenyein jelentkező gyakori unalmat. Úgy véli, ezt a vezetőségnek meg kellene fontolnia.

részletek

Megvan a 2019-es Formula-1-es versenynaptár

A 2019-es versenynaptár 21 helyszínből áll majd, és nincs változás az előzetesen kiadott verzióhoz képest. Augusztusi Magyar Nagydíj, március közepi kezdés, decemberi befejezés.

részletek

Todt: Nem bánnám, ha még több verseny lenne

Jean Todt egyáltalán nem bánná, ha a jövőben akár 22 vagy 23 verseny lenne. A jelenlegi mennyiséggel is elégedett, és úgy gondolja, a Liberty Media jó munkát végez e téren.

részletek

Kiadták a 2019-es Formula-1-es versenynaptárt

Megjelentette a Formula-1 a következő szezon tervezetét, amely két héttel hosszabb lesz az ideinél. Két verseny jövője tisztázódott, a Magyar Nagydíjat augusztusban tartják.

részletek

Kiadták a WEC 2019/20-as versenynaptárát

A szezon Le Mans-ban zárul, két új helyszín került a menetrendbe, az igazi újdonság azonban az, hogy a rövidebb futamok nem mind 6 órásak, hanem váltakozik a versenyidő.

részletek

Sokkal nagyobb érték lenne 15 futam

A Formula-1 tulajdonosai még a jelenlegi huszonegynél is tovább növelnék az éves futamszámot. Ugyanakkor Cyril Abiteboul szerint éppen az ellenkezőjét kellene, drasztikusan csökkenteni.

részletek

A 2019-es versenynaptár első nyolc dátuma

Korábban kezdődik és később fejeződik be a Formula-1 következő szezonja – az idényzárót csak decemberben rendezik meg. A többi időpont Miami miatt bizonytalan.

részletek

Megjött a Formula-E új naptára és szabályai

A számos kiszivárgott információ után végre hivatalosan is bejelentették az ötödik szezon fő újításait az FE-ben. Tényleg jön a felvehető gyorsítás, legalább két új versenyhelyszín, extra pontot pedig a legjobban spóroló pilóta kap.

részletek

Unalmas pályák nem kerülhetnek be a naptárba

Két elvárása is van a Formula-1 vezetésének a jelentkező helyszínek – mint Miami és Vietnám – felé: muszáj izgalmas versenyeket szolgáltatniuk és világvárosokban lenniük.

részletek

Fellélegezhet Baku, nem a helyére jön Miami

A bakui versenyt követően felröppentek olyan hírek, miszerint a tervben lévő miami versenyt Azerbajdzsán helyett rendeznék meg. Ha jövőre érkezik a második amerikai futam, biztosan nem Baku helyére.

részletek
Olvastad már?