Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 23. kedd

Versenynaptár

Két új ország a DTM versenynaptárában

Eggyel nő a versenyhétvégék száma a túraautós szériában, de csak ezek felét tartják Németországban: Brands Hatch és Misano is csatlakozik. A magyar versenyt néhány héttel korábban rendezik.

részletek

A 2018-as F1-es versenynaptár

Jóváhagyta a szerdán ülésező Motorsport Világtanács a jövő évi menetrendet. A 21 helyszín között szerepel a visszatérő Francia és Német Nagydíj, először lesz három egymást követő hétvégén is futam.

részletek

Több F1-es futam jöhet a pénteki edzések helyett

A mezőny többször bebizonyította már, hogy akkor is teljes értékű felkészülést tudnak végrehajtani, ha valamilyen okból kifolyólag nem, vagy csak alig tudnak pályára hajtani péntekenként.

részletek

Bejelentették az IndyCar 2018-as versenynaptárát

Egy új helyszínnel gazdagodott és egy neves távozóval szegényedett az USA fő formulaautós sorozatának jövő évi menetrendje, de nem kizárt, hogy utólag még egy mexikói versenyt hozzátoldanak a naptárhoz.

részletek

63 év szünet után újra lesz autóverseny Svájcban

Kiadta 2017/18-as versenynaptárát a Formula-E, amelyben történelmi jelentőségű helyszín is szerepel: hosszú évtizedeket követően rendeznek autóversenyt a sportot sokáig tiltó Svájcban.

részletek

19 fordulóból áll a MotoGP előzetes naptára – de hol lesz a Brit GP?

Szerda kora délután közzétették a gyorsaságimotoros-világbajnokság jövő évi előzetes versenynaptárát, amelyben a várakozásnak megfelelően az eddiginél eggyel több futam kapott helyet, a Brit Nagydíj helyszíne azonban még nem eldöntött.

részletek

Óriási a túljelentkezés az F1-es futamok rendezésére

A Formula-1 új vezetése egészen új látásmódot hozott a száguldó cirkuszba, talán ennek is köszönhető, hogy nagyjából 40 helyszín puhatolózik, hogy a következő években F1-es futamot rendezzen.

részletek

A foci-vb is beleszólt az F1-es naptárba

Chase Carey F1-guru nem csupán azt árulta el, hogy miért rendeznek jövőre eddig példátlan módon három versenyt is egymás utáni hétvégéken, hanem azt is, hogy miért vannak még kérdéses futamok.

részletek

Jön az eddigi legbővebb Formula-E-naptár

Az elektromos versenysorozat 2017/2018-as szezonjából már csak egyetlen pálya fog az idei évre esni, viszont első alkalommal a szezonnyitó is duplafutamos lesz, összesen pedig legalább három, legfeljebb öt új helyszín érkezik.

részletek

25 futamos naptár esetén visszatérhet Imola

Rengeteg pilóta és rajongó kedvence, az imolai helyszín komoly lépést tett afelé, hogy újra Formula-1-es futamot rendezhessen több, mint egy évtizednyi szünetet követően.

részletek

Itt az előzetes 2018-as naptár - 21 futammal

Két visszatérő, egy távozó helyszín és két komoly időpontváltozás az, ami elsőként szembetűnhet a jövő évi Formula-1-es naptártervezet első változatára pillantva.

részletek

21-nél is több verseny lehet 2019-től

Az F1 új vezetői szeretnék tovább bővíteni a versenynaptárt, ám mindezt a csapatokkal és más sportágakkal egyeztetve tennék meg. A tervek alapján jóval rövidebbek lehetnek a téli holtszezonok.

részletek
Olvastad már?