Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 19. szombat

Venturi

Susie Wolff a Formula-E-ben lehet csapatfőnök

A Mercedes-csapatfőnök felesége, korábban a Williamsnél tesztlehetőséget is kapó Susie Wolff a Venturi csapatát vezetheti majd a Formula-E-ben, már a következő szezontól.

részletek

Először járatta meg Formula E-s „batmobilját” Felipe Massa

Felipe Massa a mai napon először tudott tesztelni leendő Formula E-csapata, a Venturi autójával, és ha már ott volt, meg is tett nem kevesebb, mint nyolcszáz kilométert. Lehetőséget kapott a teszten Charles Leclerc öccse, Arthur is.

részletek

Webber hisz Massában és az FE-ben

A 2013-tól, a Formula-1-ből visszavonult Mark Webber szerint a Formula-E a legjobb jövő felé halad, különösen, ha továbbra is ilyen remek pilótákat sikerül elcsábítania, mint Felipe Massa.

részletek

Massát figyelmeztették az FE-ből

Sok korábbi Formula-1-es pilóta megfordult már a Formula-E-ben, hamarosan Felipe Massa is csatlakozik. Ám a brazilt figyelmeztették, nem lesz könnyű dolga az elektromos szériában.

részletek

Hivatalos: Massa versenyezni fog a Formula-E-ben

Nem sokáig marad távol az autóversenyzéstől Felipe Massa, aki az idei év végén startoló ötödik szezonra régi vágyát megvalósítva versenyzői szerződést kötött a Venturival az elektromos sorozatban.

részletek

Végre gyorsabb és erősebb lesz a Formula-E

A csapatok örömmel fogadják a hírt, végre növekszik a tempó az elektromos sorozatban - igaz, így nehezebb lehet majd teljesíteni a versenyeket.

részletek

Villeneuve visszatérne a Formula-E-be

Katasztrofálisan végződött az 1997-es F1-es világbajnok próbálkozása az elektromos versenyszériában: ennek ellenére újra megmérettetné magát, csak nem olyan csapattal, mint legutóbb.

részletek

A Ferrari a Formula-E-ben - Elképzelhető?

A mérnök, akit Alain Prost tanított, és aki később megalapozta a Ferrari F1-es sikereit a saját tesztcsapat felállításával, komolyan gondolja, hogy az olaszoknak az elektromos sorozathoz kellene csatlakozniuk - még ha nem is ezen a néven.

részletek

Villeneuve számára ennyi volt a Formula-E

Csupán két futamon állhatott rajthoz 1997 F1-es bajnoka az FIA elektromos szériájában, mielőtt elhagyja a Formula-E-t – miközben csapattársa a 8. a bajnokságban, ő még csak pontot sem szerzett.

részletek

Így született az új elektromos sebességrekord

Augusztus végén a Venturi megdöntötte az elektromos autóval elért sebességrekordot, amikor a Bonneville sósivatagban 386,757 km/órás átlagtempót értek el egy egymérföldes szakaszon. Megérkezett az erről készült videó is.

részletek

Ilyen sokszínű lett a Formula-E: Dupla motor, egy fokozat

Az új szezontól életbe lépő fejlesztési szabadság értelmében a csapatok immár saját motort építhetnek a Formula-E-ben. A változatosság pedig lenyűgöző, hiszen a gyártók nagyon eltérő megoldásokkal álltak elő.

részletek

Villeneuve győzni jött a Formula-E-be

A Magyar Nagydíj hétvégéjén keresték meg az első tesztlehetőséggel az F1-es világbajnokot, aki nagyra becsüli az elektromos sorozatot amiatt, hogy itt nem lassítani, hanem gyorsítani próbálják az autókat.

részletek
Olvastad már?