Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 20. péntek

Trulli

A Renault pilótaülése év közben sem betonbiztos

A francia gyári istállónál nem először fordul elő, hogy évad közben válnak meg valamelyik pilótájuktól. Palmer menesztése annyira nem váratlan, de rúgtak már ki futamgyőztest is korábban.

részletek

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik az F1-ben

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Trulli: Ez a Ferrari bármire képes

Egy F1-es körökben régen hallott név is felbukkant azok között, akik megszólaltak a Szingapúri Nagydíj első körében történt incidenssel kapcsolatban. Jarno Trulli szerint a maranellóiak képesek visszakapaszkodni.

részletek

Negatív rekordok a Formula-1-ben

Időnként előfordul, hogy egy pilóta nem pozitív, hanem negatív értelemben lesz csúcstartó a száguldó cirkuszban. Pedig van köztük olyan is, aki egyébként kifejezetten nagy tehetség. Gyűjtésünk első részét olvashatjátok.

részletek

Tudnád, kik az egyszeri győztesek?

Általában a többség fejből vágja az első 3-4-et a legtöbb futamgyőzelmet szerzők listáján. De tudjuk-e kívülről azon pilótákat, akik az elmúlt 30 évben csak egyszer értek a dobogó tetejére? Nincsenek sokan, de többen közülük kirobbanó tehetségként kezdték.

részletek

Három pilóta, akik életük egyetlen kiugró eredményét Monacóban érték el

Monaco különleges pálya, kevésbé kerülnek előtérbe a lóerő-különbségek, a vezetői tudás annál inkább. Így is előfordul időnként, főleg vizes körülmények között, hogy egy-egy kifutott eredmény kevésbé ismert pilótáknak is kijut. Beltoise, Panis, Trulli itt aratták egyetlen győzelmüket.

részletek

Retro - Trulli, Trulli, Trulli!

A Renault szenzációs rajtja, és még egy kilyukadt kipufogó sem tudta meggátolni Michael Schumachert abban, hogy tovább folytassa lehengerlő 2004-es szezonkezdetét és kivesse hálóját egy újabb nagy rekordra, amit viszont végül nem sikerült megdöntenie.

részletek

TOP 10 - Kik vártak a legtöbbet első győzelmükre?

Valtteri Bottas sokat várakozott élete első győzelmére? 82 nagydíjával alig fér be a top 10-be, vannak, akik a Formula-1-ben sokkal többet vártak, később többen világbajnokok is lettek.

részletek

Alesi a Ferrari győzelmét várja, mások óvatosabbak

Jean Alesi úgy érzi, hogy korábbi F1-es csapata, a Ferrari most már készen áll a világbajnoki cím megszerzésére és Kínában is kiválóan fog menni. Más szakértők még nem bocsátkoznak ilyen jóslásokba.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

Retro – Összedől egy francia álom

2002-ben ezen a napon dőlt el véglegesen, hogy megszűnik a Prost Grand Prix, amely összesen öt szezont húzott le az F1-ben. A szomorú évforduló kapcsán felidézzük az istálló rövid történetét.

részletek

Búcsúversenyek, melyeket Button és Massa nem szeretne átélni

Az elmúlt húsz év alatt több nagynevű pilóta utolsó F1-es futama sem úgy sikerült, ahogyan elképzelték - 5+1 verseny, melyet Button és Massa álmaiban sem kívánna.

részletek
Olvastad már?