Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 17. vasárnap

Trulli

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik az F1-ben

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Trulli: Ez a Ferrari bármire képes

Egy F1-es körökben régen hallott név is felbukkant azok között, akik megszólaltak a Szingapúri Nagydíj első körében történt incidenssel kapcsolatban. Jarno Trulli szerint a maranellóiak képesek visszakapaszkodni.

részletek

Negatív rekordok a Formula-1-ben

Időnként előfordul, hogy egy pilóta nem pozitív, hanem negatív értelemben lesz csúcstartó a száguldó cirkuszban. Pedig van köztük olyan is, aki egyébként kifejezetten nagy tehetség. Gyűjtésünk első részét olvashatjátok.

részletek

Tudnád, kik az egyszeri győztesek?

Általában a többség fejből vágja az első 3-4-et a legtöbb futamgyőzelmet szerzők listáján. De tudjuk-e kívülről azon pilótákat, akik az elmúlt 30 évben csak egyszer értek a dobogó tetejére? Nincsenek sokan, de többen közülük kirobbanó tehetségként kezdték.

részletek

Három pilóta, akik életük egyetlen kiugró eredményét Monacóban érték el

Monaco különleges pálya, kevésbé kerülnek előtérbe a lóerő-különbségek, a vezetői tudás annál inkább. Így is előfordul időnként, főleg vizes körülmények között, hogy egy-egy kifutott eredmény kevésbé ismert pilótáknak is kijut. Beltoise, Panis, Trulli itt aratták egyetlen győzelmüket.

részletek

Retro - Trulli, Trulli, Trulli!

A Renault szenzációs rajtja, és még egy kilyukadt kipufogó sem tudta meggátolni Michael Schumachert abban, hogy tovább folytassa lehengerlő 2004-es szezonkezdetét és kivesse hálóját egy újabb nagy rekordra, amit viszont végül nem sikerült megdöntenie.

részletek

TOP 10 - Kik vártak a legtöbbet első győzelmükre?

Valtteri Bottas sokat várakozott élete első győzelmére? 82 nagydíjával alig fér be a top 10-be, vannak, akik a Formula-1-ben sokkal többet vártak, később többen világbajnokok is lettek.

részletek

Alesi a Ferrari győzelmét várja, mások óvatosabbak

Jean Alesi úgy érzi, hogy korábbi F1-es csapata, a Ferrari most már készen áll a világbajnoki cím megszerzésére és Kínában is kiválóan fog menni. Más szakértők még nem bocsátkoznak ilyen jóslásokba.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

Retro – Összedől egy francia álom

2002-ben ezen a napon dőlt el véglegesen, hogy megszűnik a Prost Grand Prix, amely összesen öt szezont húzott le az F1-ben. A szomorú évforduló kapcsán felidézzük az istálló rövid történetét.

részletek

Búcsúversenyek, melyeket Button és Massa nem szeretne átélni

Az elmúlt húsz év alatt több nagynevű pilóta utolsó F1-es futama sem úgy sikerült, ahogyan elképzelték - 5+1 verseny, melyet Button és Massa álmaiban sem kívánna.

részletek

Retro – Piros zászló tévedésből

Michael Schumacher egy megnyert versenyt veszített el, öccse kórházba került, Jarno Trullitól a sebességváltó hibája vette el élete első győzelmét, s az F1 történetében egyedülálló módon tévedésből lengették be a piros zászlót.

részletek
Olvastad már?