Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 28. szerda

Toyota

Az autósportok biztonságán dolgozik a Toyota

A világ vezető, egyben leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota négy éves közös kutatási projektet indított a Globális Motorsport Biztonsági Intézettel a japán gyártó által megalkotott Teljesen Emberi Modell a Biztonságért (THUMS) nevű eszköz alkalmazásával, hogy fokozzák az autóversenyzés biztonságát.

részletek

Egészen elképesztő magyarázat a Toyota technikai hibájára

A Toyota három hibrid versenyautót is indított az idei Le Mans-i 24 óráson, de kettőnél a technika, egynél ütközés szólt közbe. Most fény derült a vezérautójuk kiesésének okára.

részletek

Toyota: A hibrid nem való Le Mans-ba!

A Toyota a világ egyik legnagyobb hibrid-úttörője, egyre nagyobb mértékben használják a japánok utcai autóikban. Mégis úgy gondolják, a hibridnek nincs keresnivalója a 24 óráson.

részletek

Le Mans: A Toyotának még jobban fáj az idei csalódás

Az idei Le Mans-i 24 órás is bővelkedett drámákban. A Toyota istálló egyértelműen a leggyorsabb volt, dominálták a versenyt, ám az éjszakai menet során egy óra alatt lenullázta esélyeit a japán gyártó, ami jobban fáj nekik, mint a tavalyi fiaskó.

részletek

Le Mans felülmúlta a tavalyi drámát

Nem hittük volna, hogy a Toyota utolsókörös bukásánál drámaibb futamot tud produkálni Le Mans, de így történt: ketten szálltak el az élről, órákon át Jackie Chanék vezettek, a Porsche az utolsó helyről nyert.

részletek

LM24 – 14. óra: Toyota-dráma után Porsche-vezetés

Sokáig a Toyotának állt a zászló a 85. Le Mans-i 24 óráson, ám a késő éjszakai drámák után az #1-es Porsche ragadta magához a vezetést. Az LMP2-ben és a GTE Próban is óriási a küzdelem.

részletek

Le Mans: Űridővel pole-ban a Toyota

A Toyota szerezte meg az első két rajthelyet a 85. Le Mans-i 24 órásra, ráadásul Kamui Kobayashi olyan időt futott, mely előzetesen elképzelhetetlennek tűnt – az LMP2-ben is rekord született.

részletek

Újságírók állítottak fel driftrekordot

Az ’ambíció’ kifejezés alighanem az Oxford szótár egyik legerőteljesebb szava. Az ambíciót gyakran a törekvés forrásaként, a siker alapjaként emlegetik. Az emberi lét egyik fontos vonása, hogy magunkat ösztönözve új magasságok, új távolságok, új szintek elérésére törekszünk.

részletek

Le Mans: A Toyotáé az előzetes pole

Bár a szabadedzésen még villantott a Porsche, a szerdai időmérő a várható Toyota-fölényt mutatta. Kobayashi és Nakajima voltak a nap legjobbjai.

részletek

Elektromos áttörés helyett hibrid forradalom

Az elektromos autók terjedését segítő tényezők nemigen mozdultak előre 2016-ban: sem az infrastruktúra, sem az autókínálat sem a több országban elérhető támogatások és kedvezmények ellenére is magas beszerzési árak területén nem történt lényegi előrelépés.

részletek

Ismét a Toyota a világ vezető autógyártója

Jóllehet a világ leginnovatívabbnak és legzöldebbnek tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert, és a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota, amely évek óta vezette az autóipari értékesítéseket, tavaly év végén néhány hónapra minimális lemaradással a második helyre szorult, a japán gyártó immáron ismét vezeti a világszintű eladásokat.

részletek

Messze van a Toyotától a Porsche Le Mans-ban

Ugyan a Porsche más programot futott, mint a rivális, a tempót tekintve lenyűgöző volt a tesztnapon a Toyota - az utolsó napokban nehéz dolga lesz a tavalyi győztesnek, ha fel akar zárkózni.

részletek
Olvastad már?