Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. augusztus 18. péntek

Toyota

Retro - Brazil pokol, finn mennyország

Kilenc évvel ezelőtt ezen a napon rendezték minden idők - ha nem is legizgalmasabb - de mindenképpen az egyik legdrámaibb F1-es Magyar Nagydíját.

részletek

Ezek a világ legnépszerűbb hibrid autói

Magyarországon épp úgy, mint világszerte sosem látott népszerűségnek örvendenek a környezetbarát, a benzines és elektromos hajtást kombináló hibrid autók, amelyek városi felhasználás esetén akár 70%-ban elektromos üzemben, nulla károsanyag-kibocsátás és fogyasztás mellett működnek.

részletek

WRC: Totális hazai dominancia a Finn Ralin

A világbajnok már kiesett, fő kihívója alig nyolcadik, ellenben két finn újonc ott van a dobogón - az első ötben négy hazai pilóta található, a sztárok egyáltalán nem brillíroznak.

részletek

Így védené a Toyota a tinédzserek életét

A Toyota egy új, Safe&Sound elnevezésű okostelefon alkalmazással rukkolt elő, ami biztonságosabbá teheti a fiatalok számára vezetést, így a szülők nyugodt szívvel adhatják nekik oda az autójukat. Ráadásul azt, hogy hogyan is működik az applikáció a gyakorlatban, hihetetlen vicces videókkal mutatja be az autók biztonságosságát vizsgáló teszteken is rendre élen végző japán gyártó.

részletek

Megviccelte az antwerpenieket a Toyota

Miközben világszerte robbanásszerűen növekszik a környezetbarát hibrid autók értékesítése a magánvásárlók és flottaügyfelek részére egyaránt (Magyarországon például az elmúlt három évben megnégyszereződött az eladott hibridek száma), sokak számára még mindig ismeretlen és kicsit megfoghatatlan az immáron már húsz éve bizonyító technológia.

részletek

91 éves ralisofőrt avatott a Toyota

A Rali-világbajnokságba 17 év után idén visszatérő, rendkívüli motorsporthagyományokkal rendelkező Toyota egészen különleges meglepetéssel kedveskedett egy finnországi márkakereskedésbe betérő, 91 éves ügyfélnek: az idős úr eredetileg egy hibrid Yarist érkezett kipróbáni, de végül egy még ennél is különlegesebb, életre szóló élménnyel gazdagodva térhetett haza.

részletek

Hibridet stressz ellen?

Attól ugyan még nem kell tartanunk, hogy a háziorvos hibrid autót ír fel stressz/depresszió esetén, de tény, hogy a környezetbarát, a benzines és az elektromos meghajtást kombináló hibrid autók vezetési élménye megnyugtatóan hat az emberre. A világ vezető, leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a hibrid technológiát 20 évvel ezelőtt világhódító útjára indító Toyota érdekes kísérletet végzett először Rómában, majd Brüsszelben, ami visszaigazolta ezt.

részletek

A Nürburgringen köszörülné ki a Le Mans-i csorbát

A Le Mans-i 24 órás futamon az egész világ döbbenten nézte, ahogy a legesélyesebbnek tartott Toyota drámai körülmények között elveszítette a viadalt. Az akkori kudarcról a világelső autógyártó elnöke, Akio Toyota személyes hangvételű levélben emlékezett meg, a Toyota motorsport részlege pedig egy érzelmes, inspiráló videóval biztosította rajongóit arról, hogy továbbra is a győzelem a cél. A lehetőség pedig e hétvégén adott a visszavágásra: a TOYOTA GAZOO Racing versenynaptárában a következő megmérettetés a Nürburgring 6 órás futam lesz, ahol a japán márka ismét kemény küzdelemre számít a Porsche autóival – mind a gyártói, mind az egyéni bajnokságban – és arra készül, hogy a újra nyerő formában álljon rajthoz.

részletek

A Toyota emelt fővel viseli a vereséget is

Két héttel ezelőtt az egész világ döbbenten nézte, amint a tartóssági versenyek leghíresebbjén, a Le Mans-i 24 órás futamon legesélyesebbnek tartott Toyota drámai körülmények között elveszítette a viadalt. Akkor sokan azt jósolták, a világelső, leginnovatívabbnak és legzöldebbnek tartott japán autógyártó motorsport részlege nagyon nehezen heveri majd ki ezt a kudarcot. A Toyota azonban most a vállalat világszintű vezetője, Akio Toyoda személyes hangvételű, megérintő levele, és egy érzelmes, megható, inspiráló videó révén megmutatja, hogyan lehet emelt fővel, a versenytársak teljesítményét elismerve, és a jövőre koncentrálva viselni a kudarcot. Alább Akio Toyoda levele következik.

részletek

Már itthon is a városi terepjáró a legnépszerűbb

Az idei év első félévében elképesztő mértékben növekedett a hazai SUV szegmens: miközben a teljes magyarországi személyautó és haszongépjármű piac csupán 13,5%-al nőtt, addig január és június között 43,6%-al talált több városi terepjáró talált gazdára, mint a tavaly év azonos időszakában. Ezzel a szegmens aránya a teljes piacon a tavalyi 24,8%-ról 31,4%ra nőtt, miközben a soron következő második legnagyobbnak számító középkategóriás (C) autók szegmense 18,5%-ról 16,5%-ra csökkent. Ez a trend az olyan gyártóknak kedvez, mint a világ leginnovatívabbjának és legzöldebbjének tartott világelső Toyota, és prémium márkája, a Lexus, amelyek elképesztően sikeres környezetbarát hibrid SUV kínálatuknak köszönhetően sorra döntik az értékesítési rekordokat.

részletek

A Hilux meghódította a Kalahári sivatagot

A világ legnépszerűbb, egyben legkeményebbnek tartott pickupja, a magyarországi pickup értékesítések egyharmadát is kitevő Toyota Hilux ismét bizonyított: az utcai modellre épült versenygép ezúttal a Kalahári sivagatot hódította meg: nem csupán az első két helyet hódította el, de minden géposztályban az első helyen végezve, elsöprő győzelmet aratott a 2017. június 23-25-én Jwanengben (Dél-Botswana) megrendezett Toyota Kalahári Botswana 1000 Sivatagi Versenyen.

részletek

Az autósportok biztonságán dolgozik a Toyota

A világ vezető, egyben leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota négy éves közös kutatási projektet indított a Globális Motorsport Biztonsági Intézettel a japán gyártó által megalkotott Teljesen Emberi Modell a Biztonságért (THUMS) nevű eszköz alkalmazásával, hogy fokozzák az autóversenyzés biztonságát.

részletek
Olvastad már?