Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 25. vasárnap

Toyota

Bemutatták a világ első etanollal is működő hibrid autóját

A brazíliai Sao Paulóban megrendezett eseményen mutatta be a Toyota a világ első, etanollal is működő hibrid autójának (Hibrid FFV) prototípusát. A bemutatón az állam kormányzója mellett a helyi egyetemek vezetői és a cukornádipari szövetség (UNICA) képviselői is megjelentek. A prototípus praktikusan egyesíti egy rugalmas üzemanyag-felhasználású, azaz benzinnel és etanollal egyaránt működő hajtás (FFV) és a Toyota híres benzines-elektromos hibrid rendszerének előnyeit.

részletek

A Toyota már teszteli a jövő taxi szolgáltatását

A Toyota, a JapanTaxi, a KDDI és az Accenture közös pilot-programmal tesztelte a mesterséges intelligenciával támogatott taxis szolgáltatást: a négy vállalat közös munkájának eredményeként született meg az a taxis diszpécser-rendszer, ami az okostelefonok lokációs big data*1 adatfolyamát és az adott területre szervezett rendezvények információit összevetve előre felméri a taxiszolgáltatás iránti igényeket. A vállalatok Tokió területén egy kísérleti program során tesztelték a rendszer működését.

részletek

Alonso felkészült a kétfrontos harcra

Hamarosan kezdetét veszi Fernando Alonso pályafutásának legmunkásabb versenyzői szezonja. A spanyol érzi magában az erőt és egyáltalán nem fél, hogy túlságosan elaprózná figyelmét.

részletek

Brutális robbanás jön a hazai hibrid-piacon

Mindössze négy év leforgása alatt nyolcszorosára nőttek a magyarországi környezetbarát hibrid elektromos értékesítések: 2017 végére pedig már 4167 új hibrid elektromos autó talált gazdára hazánkban.

részletek

A teszteredmények semmit nem mondanak

Az elmúlt, bő tíz évben is megfigyelhettük, hogy a téli tesztek eredménye legtöbbször csak halványan vázolja az erőviszonyokat. Sokszor végzett az élen olyan csapat, ami utána sehol nem volt.

részletek

Még egy lépéssel közelebb a hidrogén alapú jövő

A 2018-as Genfi Autószalonon a Toyota egy az üzemanyagcellás technológiában rejlő újabb lehetőségek bemutatására alkalmas tanulmányautó, a Fine Comfort Ride leleplezésével újabb hatalmas lépést tett a hidrogén alapú társadalom elérkezése felé.

részletek

A flottapiac élére született az új Toyota Auris

A 2018-as Genfi Autószalonon ünnepli világpremierjét a harmadik generációs Toyota Auris. Az európai szinten már most 45%-ban öntöltő hibrid elektromos változatban értékesített modell az eddiginél is dinamikusabb formatervvel, valamint a Toyota kettős hibrid-stratégiáját útjára indító, vadonatúj, kétliteres full hibrid hajtáslánccal lép színre. Az új hibrid hajtáslánc, és a tény, hogy a Toyota a C-HR-hez hasonlóan új Aurishoz már bemutatásától kezdve nem kínál majd dízel hajtást, alapjaiban rajzolhatja át a dízelektől tömegével elforduló flották piacát is.

részletek

Immár hivatalos: Visszatér a Toyota Supra

Az autósajtó hetek óta ettől volt hangos: visszatér egy Toyota sportautó legenda, és bár sokan találgatták, biztosra nem vehettük, hogy a Supráról van szó. Kedden, a Genfi Autószalonon azonban leleplezésre került a lenyűgöző GR Supra versenyautó tanulmány, amely a Toyota legendás sportautójának visszatérését előlegezi meg.

részletek

Nem lesz több dízel Toyota

Ez év vége után nem értékesít több dízelüzemű autót a Toyota Európában. Az utóbbi években egyébként sem voltak már kelendőek a dízeles Toyoták a kontinensen:

részletek

A Toyota két rekordot is megdöntene

Fernando Alonsónak azonnal két csúcs megdöntésével is lenne esélye beírni magát a WEC történelmébe, Le Mans-ban. A Toyota magasra tette a mércét magának, de teljesíteni akarja.

részletek

Mi jön még Genfben a Toyotától?

A napokban nyilvánosságot látott hírek mind azt igazolják, hogy a Toyota ismét nagyon erős Genfi Autószalonra készül. Jóllehet a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert japán gyártó standjának kétségkívül legnagyobb szenzációját minden bizonnyal a Toyota egy legendás sportautójának jó előre beharangozott visszatérése jelenti majd (a modellt a gyártó még nem nevezte meg, de tippek azért vannak…), az utóbbi években hazánkban is szárnyaló autógyártó ezen felül is számos izgalmas újdonsággal modell várja majd az autók szerelmeseit, amelyek között ott lesz a gyártó egyik legfontosabb európai modellje, a flottapiacon is meghatározó Auris legújabb generációja is.

részletek

Genfben folytatódik a Toyota Aygo sikersztori

Az új Toyota AYGO a 2018-as Genfi Autószalonon lép először reflektorfénybe. A Toyota tervezői arra törekedtek, hogy az autó jellegzetes karakterét tovább hangsúlyozva még előnyösebben pozícionálják a modellt az A-szegmensben, ezért nemcsak megerősítették az AYGO fiatalos és különleges arculatát, hanem az autó menetdinamikáját és vezetési élményét is magasabb szintre emelték.

részletek
Olvastad már?