Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap

Todt

FIA: Ne csak egy-két csapatnak legyen jó

A száguldó cirkusz egyik legégetőbb problémája, hogy az utóbbi években elszabadultak a költségek, így már a középcsapatok is az életben maradásért küzdenek. Ez változhat a közeljövőben.

részletek

Ricciardo: A mi véleményünkre nem kíváncsiak?

Több F1-es pilóta adott hangot annak, hogy az FIA szakemberei a 2019-es szabálymódosítások előtt meg sem kérdezték őket a változtatásokról, amelyeket nem tartanak jónak.

részletek

Megvan a megoldás a kevés előzésre?

Már második éve égető probléma a Formula-1-ben, hogy az új aerodinamikai szabályok miatt drasztikusan kevesebb az előzés. Az FIA elnöke azonban úgy tűnik, rátalált a megoldásra.

részletek

Todt szerint ismét eljött a sokoldalú F1-es versenyzők ideje

A Formula-1-es kötelességei mellett más sorozatokba is belekóstoló Fernando Alonso egy régi trendet hozhat vissza az autósportok világába, ahol már a legnagyobb sztárok sem ragaszkodnak kizárólag a királykategóriához.

részletek

Pénzmosási vád árnyékolja be az Olasz Nagydíjat

Gyülekeznek a felhők a Formula-1 és az Olasz Nagydíj fölött, ugyanis olaszországi sajtóhírek szerint az ügyészség a sportághoz kapcsolódó kifinomult pénzmosási rendszert fedezett fel.

részletek

Hét gyártó, olcsóság – alakul a WEC jövője

Reform előtt áll a Hosszútávú-világbajnokság. Mostanra egyetlen egy autógyártót érdekel a széria, amely a túlélés érdekében 2020-ra jelentősen átalakulna. Jean Todt mesélt az elképzeléseiről.

részletek

Alonsónak van egy ötlete a halóval

Talán a legkönnyebb sisak alapján felismerni, hogy azonos csapat két autójában melyik pilóta ül: a halo azonban idén ki fogja takarni a sisakok jelentős részét.

részletek

Todt csak a Ferrari vétójogát venné el, a bónuszát nem

A maranellói F1-es alakulat egykori csapatfőnöke szerint eljárt az idő az olaszok különjoga felett, abban viszont nem lát kivetnivalót, hogy a többi istállóhoz képest több pénzt tegyenek zsebre.

részletek

Todt lehordta a halót kritizáló pilótákat és a fűrészelni akaró Wolffot

Az FIA elnöke értetlenül áll az előtt, hogy mekkora ellenállást váltott ki az F1-es mezőny tagjai között is a halo kötelezővé tétele, tudva, hogy mindenekelőtt a versenyzők kérték valamilyen fejvédelem bevezetését.

részletek

Todt nem tud megoldást a rajtbüntetésekre

Az elmúlt évek egyik leggyakoribb beszédtémáját a közvéleményt legjobban bosszantó F1-es szabály, a motorcserék utáni rajtbüntetések sokasága jelentette. Jean Todt szerint azonban kár is hozzányúlni, amíg a privát csapatok érdekei teljesülnek.

részletek

Kiharcolta a Ferrari különjogát, most el akarja venni

A Ferrari kilépéssel való fenyegetőzése sem riasztja el Jean Todtot, hogy megfossza a márkát egyedi vétójától – az eset iróniája, hogy Ferrari-főnökként az FIA elnöke is küzdött a jog megszerzéséért.

részletek

Az autósport megrendülten gyászolja Gurney-t

A versenyzői világ ismét elvesztette egy nagy egyéniségét és ez természetesen nem hagyta hidegen a korábbi barátokat, versenyzőtársakat sem. Egy igazi amerikai hős távozott.

részletek
Olvastad már?