Todt - Formula.hu - 1
Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 15. szerda

Todt

Marchionnét gyászolja az F1 közössége

A szerdai gyászhír után a Formula-1-es pilóták, csapatok és vezetők közösségi oldalait elárasztották az együttérző üzenetek. A Ferrari vezérével egy ádáz, de tiszteletreméltó ellenfél távozott.

részletek

Bemutató sportág lesz az elektromos gokartozás az idei ifjúsági olimpián

Jean Todt az FIA fülöp-szigeteki konferenciáján elmondta, komoly sikerként könyvelik el a szervezetnél, hogy a gokartozásból bemutató sportág lett az idei argentínai ifjúsági olimpián. A következő kiírásra vonatkozóan még komolyabbak a tervek.

részletek

Ecclestone: Todt elhanyagolja, a Liberty tönktreteszi az F1-et

A sportág egykori ura úgy véli, amennyiben az FIA elnöke továbbra is inkább a biztonságos közlekedéssel foglalkozik elsősorban, a Liberty tönkretesz mindent.

részletek

F1-Archív: A rajongók nem ábrándultak ki a Ferrariból

A fenti kijelentés Jean Todt csapatfőnöktől eredt 2002-ben, a botrányos Osztrák Nagydíj után. De verekedett Jos Verstappen egy gokartpályán 1998-ban, bemutatták az új McLarent 2003-ban, szerződést hosszabbított Hamilton 2015-ben – mind május 20-án történt.

részletek

FIA: Ne csak egy-két csapatnak legyen jó

A száguldó cirkusz egyik legégetőbb problémája, hogy az utóbbi években elszabadultak a költségek, így már a középcsapatok is az életben maradásért küzdenek. Ez változhat a közeljövőben.

részletek

Ricciardo: A mi véleményünkre nem kíváncsiak?

Több F1-es pilóta adott hangot annak, hogy az FIA szakemberei a 2019-es szabálymódosítások előtt meg sem kérdezték őket a változtatásokról, amelyeket nem tartanak jónak.

részletek

Megvan a megoldás a kevés előzésre?

Már második éve égető probléma a Formula-1-ben, hogy az új aerodinamikai szabályok miatt drasztikusan kevesebb az előzés. Az FIA elnöke azonban úgy tűnik, rátalált a megoldásra.

részletek

Todt szerint ismét eljött a sokoldalú F1-es versenyzők ideje

A Formula-1-es kötelességei mellett más sorozatokba is belekóstoló Fernando Alonso egy régi trendet hozhat vissza az autósportok világába, ahol már a legnagyobb sztárok sem ragaszkodnak kizárólag a királykategóriához.

részletek

Pénzmosási vád árnyékolja be az Olasz Nagydíjat

Gyülekeznek a felhők a Formula-1 és az Olasz Nagydíj fölött, ugyanis olaszországi sajtóhírek szerint az ügyészség a sportághoz kapcsolódó kifinomult pénzmosási rendszert fedezett fel.

részletek

Hét gyártó, olcsóság – alakul a WEC jövője

Reform előtt áll a Hosszútávú-világbajnokság. Mostanra egyetlen egy autógyártót érdekel a széria, amely a túlélés érdekében 2020-ra jelentősen átalakulna. Jean Todt mesélt az elképzeléseiről.

részletek

Alonsónak van egy ötlete a halóval

Talán a legkönnyebb sisak alapján felismerni, hogy azonos csapat két autójában melyik pilóta ül: a halo azonban idén ki fogja takarni a sisakok jelentős részét.

részletek

Todt csak a Ferrari vétójogát venné el, a bónuszát nem

A maranellói F1-es alakulat egykori csapatfőnöke szerint eljárt az idő az olaszok különjoga felett, abban viszont nem lát kivetnivalót, hogy a többi istállóhoz képest több pénzt tegyenek zsebre.

részletek
Olvastad már?