Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő

T-szárny

Forradalmian új T-szárny a Force Indiától

Az innováció mindig is fontos eleme volt a Formula-1-es cirkusznak. A T-szárny már jó ideje létezik, ám a Force India egy teljesen új, látványos megoldással jelentkezett Monacóban.

részletek

Betiltják a T-szárnyakat, vagy sem?

Nincs egységes álláspont a csapatok között, hogy veszélyesek-e a T-szárnyak és be kell-e őket tiltani, vagy a világon semmi veszélyes nincs bennük és nincs ok a betiltásukra.

részletek

A Mercedes a kizárását kockáztathatja?

A Kínai Nagydíjat követően az egyik bahreini szabadedzésen is leesett a T-szárny az egyik Mercedesről, komoly kárt okozva Verstappen autójában. Az FIA nem is hagyja annyiban a dolgot, a Mercedesnek muszáj lépnie.

részletek

Levetették a Haasszal a mozgó T-szárnyat

Az F1-es Ausztrál Nagydíj első edzésén készült felvételeken jól látszott, mennyire mozgékony az amerikaiak T-szárnya – Günther Steiner szerint emiatt le is kellett őket szerelniük délutánra.

részletek

Hamarosan betiltják a cápauszonyt és T-szárnyat is?

Az új szabályok bevezetése lehetővé tette a nem túl kecses cápauszonyok ismételt bevezetését, ezzel segítve a levegő áramlását a hátsó szárny irányába. Most úgy fest, nem lesz hosszú életű a dolog.

részletek

A Mercedes még cápauszonyra válthatja a T-szárnyat

A csütörtöki bejáratás során egy különös szárnyacska jelent meg a Mercedes hátsó légterelője előtt, de Aldo Costa elmondása szerint Barcelonában még rengeteg más megoldást is kipróbálnak, így egyáltalán nem biztos, hogy végül emellett döntenek.

részletek
Olvastad már?