Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd

Szabályok

Ezért tiltotta be az FIA a Ferrari megoldását

Látványos "halotükörrel" rukkolt elő a Ferrari a hétvégi F1-es futamon, ami a sportot ellenőrző FIA tetszését egyáltalán nem nyerte el. Be is tiltották azonnal, és most az is kiderült, miért.

részletek

Vettel: Komikus az új szabályváltozás

A bajnoki cím aspiránsai nem igazán értik, hogy mi szükség van az autók bizonyos fokú lassulásával járó újabb, 2019-es technikai átalakításra az F1-ben, pláne hogy a versenyzőket sohasem kérdezik meg erről.

részletek

A 2019-es szabályokkal visszalassul az F1

A tavalyi szezonra bevezetett komoly technikai rácfelvarrás révén több másodperces tempójavulást könyveltek el a Formula-1-es autók, könnyen lehet azonban, hogy a jövő évtől egy időre elfelejthetjük a pályacsúcsokat.

részletek

Az F1 2021-ben kukába dobná a DRS-t

A nyitható hátsó szárny az F1 jelenlegi „szükséges rossz” megoldása, amitől több szakember is legszívesebben megszabadulna. Az FIA is pont erre törekszik, ám akármilyen autókkal ez nem célravezető.

részletek

Szabálytalan Ferrarira gyanakodnak a riválisok

Bár eddig az összes ellenőrzésen megfelelt az SF71-H, az ellenfelek több alkatrész szabályosságát is megkérdőjelezik: aligha meglepő, hogy állítólag a Mercedes és a Red Bull a két fő tiltakozó.

részletek

Átverhették az FIA-t a Mercedes ellenfelei

A Force India egyik vezetője szándékos megtévesztéssel vádolta meg a Mercedes néhány riválisát, szerinte ugyanis a többiek csak azért kérték az üzemanyagszabályok enyhítését, hogy közelebb kerüljenek a csillagos márkához.

részletek

Döntött az F1: Megszűnnek a spórolós versenyek

A 2019-es szabályrendszerrel kapcsolatos javaslatokról tárgyalt az F1-es Stratégiai Csoport április 17-én, és meg is szavaztak néhány változtatást, amelyek megkönnyítik a versenyzők életét és izgalmasabbá tehetik a futamokat.

részletek

Már jövőre eltörölnék a benzinlimitet a csapatok

A nagyobb volumenű szabályváltozásokkal 2021-ig várni kell, de a csapatok között felmerült néhány dolog, amelyek révén akár már a következő szezontól orvosolhatnák a Formula-1 egyes problémáit a jobb versenyek érdekében.

részletek

Sivár jövőtől kell megmenteni a Williamst

Tárt karokkal várja Frank Williams gárdája, hogy a Liberty Media újratervezze az F1-et. A csapatvezető-helyettes szerint enélkül a középtávú túlélési esélyeik haloványak.

részletek

Egy csapatban a rajongók és a középmezőny

A McLaren és a Haas is kiegyenlítettebb F1-es mezőnyről álmodik. A topcsapatok rendszeresen ellenállnak az ilyen irányú terveknek, de rajtuk kívül mindenki jól járna a szorosabb küzdelmekkel.

részletek

Horner: A versenyzők képességei mit sem érnek

Hatalmas költségek, csapatok közötti nagy különbségek, a pilóták háttérbe szorulása a technika előtérbe kerülése miatt. Christan Horner ezeken változtatna, hogy az F1 ismét a „régi” lehessen.

részletek

Ricciardo a széles autókat hibáztatja az előzések hiányáért

Az ausztrál szerint a 2017 előtti keskenyebb F1-es gépekkel sokkal jobban lehetne versenyezni, még ha ezzel veszítenének is a sebességükből. A Red Bull pilótájának a költségcsökkentésre is van tippje.

részletek
Olvastad már?