Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. november 24. péntek

Szabályok

Mercedes: Mi csak jót akarunk az F1-nek

Jelentős ellenállásba ütközött a Liberty Media, miután nyilvánosságra hozta az F1-et érintő terveit. Toto Wolff azt állítja, a Mercedes csak azért kritizálja őket, mert jót akar a sportnak.

részletek

Hamilton elmondta, miért nincsenek előzések

Az immár négyszeres világbajnok az F1-es Brazil Nagydíjon bemutatott felzárkózása ellenére is úgy véli, hogy például a GP2-ben sokkal könnyebb volt előretörni, s ennek az okát is tudja.

részletek

Egyetlen komoly oka van a szabályváltozásoknak

2021-től több szegmensben is átalakul az F1, a sportág első embere pedig elmondta, hogy valójában egyetlen nagyobb cél érdekében módosítanak majd a szabályokon.

részletek

Ezért van szükség az új motorszabályokra

Ross Brawn elárulta, hogyan küszöbölnék ki az időnként már-már komédiára hajazó hátrasorolásos büntetések problémáját, és azt is kifejtette, miért is van szükség az egyszerűbb erőforrásokra.

részletek

Egy szakértő szerint kihalás szélére kerülhet az F1

A Sky Sports weboldalán megjelent legutóbbi írásában Martin Bruundle valódi ultimátumot állított a sportág vezetői elé: a brit szerint vagy sikerül mihamarabb élhetőbbé varázsolni az F1-et, vagy rövid úton szét fog hullani.

részletek

Lauda félti a Liberty Mediától az F1-et

Éles hangnemű kritikát fogalmazott meg Niki Lauda az F1 vezetése felé. Úgy érzi, az amerikaiak félreértették a sportágat, így terveikkel egyenesen vakvágányra terelik azt.

részletek

Az FIA továbbfejleszti a kék zászlós szabályt

Noha az F1 szankcionáló testülete folyamatosan keresett megoldásokat arra, hogyan tegye könnyebbé az élpilóták számára a lekörözéseket, időről időre előfordulnak feltartásos esetek. A Brazil Nagydíjon újabb módosítással próbálják segíteni a versenyzőket.

részletek

„Elfogadhatatlan” a három autós rajtsor

Nemrég felmerült, hogy az arra alkalmas pályákon hamarosan három autó is felállhat egymás mellé egy sorba a rajtrácson, ám egy korábbi F1-es pilóta mereven ellenzi ezt az ötletet.

részletek

Lowe szerint a motorokon kívül mással is foglalkozni kellene

Folyamatos beszédtéma az F1-ben, milyen erőforrásokkal is lenne érdemes versenyezni. A Williams technikai igazgatója szerint azonban ez pont nem az a terület, amivel jobbá lehet tenni a sportot.

részletek

Az Aston Martin fél lábbal már az F1-ben

És nem, nem a Red Bull-lal kötött technikai partneri szerződés miatt - a luxusmárka vezérigazgatója nagyon bátorítónak tartja az F1-es motorok következő generációjának tervezetét.

részletek

Kiderült, milyen motorokat használ az F1 2021-től

Az FIA és az F1-es csapatok keddi találkozója után a felek nyilvánosságra hozták, hogy a sportág milyen erőforrásokat fog használni a 2021-es szezontól kezdve.

részletek

Ecclestone: A Ferrarit gyakran segítette az FIA

Komoly botrány van készülőben a Formula-1-ben, ugyanis a száguldó cirkusz korábbi nagyfőnöke, Bernie Ecclestone azt állítja, az FIA régebben is többször a Ferrarit segítette, hogy győzzön.

részletek
Olvastad már?