Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 21. szerda

Szabályok

Zsinórban hét Mercedes-világbajnoki cím?

A McLaren első embere úgy véli, az új motorszabályok bevezetéséig változatlanul domináns marad a Mercedes, senki nem fogja megverni a német gyártót. 2021-ig legyőzhetetlenek lesznek?

részletek

Amikor megérte megelőzni a safety cart

Tavaly, az évadzáró, Abu Dhabi Nagydíj egyik vitatémája volt Nico Hülkenberg szabálytalan előnyszerzése, amely miatt még a büntetés is megérte számára. Néhány éve Hamilton ugyanígy járt.

részletek

Változhat a futamok hagyományos 14 órai kezdése

A teljes F1-es nagydíjhétvégék menetrendje átalakulhat akár már az idei szezontól kezdődően, de a versenyek kezdési időpontja szinte biztosan módosul, és immár a reklámblokkokhoz is alkalmazkodik majd.

részletek

Megkönnyítenék a magas pilóták életét

Könnyen lehet, hogy egy 22 éves szabálytól válik meg az F1. Ma ülésezik a Stratégiai Csoport, és számos érdekes téma kerül majd terítékre. Többek között az új motorokról is szó lesz.

részletek

Azonnali szabályváltozással vált még izgalmasabbá a Formula-E

Szokatlan módon, az új szezon első versenyhétvégéjét követően töröltek ki egy fontos időkorlátot az elektromos sorozat sportszabályzatából, amely által a bokszkiállások során jobban felkavarodhat a mezőny, mint korábban.

részletek

Milyen technikai újításokat láthatunk a 2018-as F1-es szezonban?

Noha a szabályok relatíve változatlanok lesznek az előző szezonhoz képest, az idei évben is történnek apró módosítások az autókon - mutatjuk, hogy mi hogyan változik 2017 és 2018 között a Forma-1-ben technológiai fronton.

részletek

Minden trükkös felfüggesztést tiltana az FIA

Bár már javában zajlik a 2018-as Formula-1-es autók fejlesztése, az FIA még múlt héten is egy, az autók működését erősen befolyásoló szabályról értesítette a csapatokat.

részletek

Ferrari: Ha az F1 lebutul, új sorozatot indítunk

Karácsonyra ajándék helyett ultimátumot kapott a Formula-1 a Ferraritól. Sergio Marchionne csalódott a Ross Brawn által felvázolt jövőképben, és az újévtizedet már saját versenysorozattal kezdené. Aki nem hisz neki, magára vessen! - mondja.

részletek

Nincs mese, marad a három motoros szabály

Jövőre már csak három motort használhat fel egy F1-es csapat a szezon során, ami miatt félő, hogy még több hátrasorolás vár a mezőnyre. A szabálymódosításhoz mindenki beleegyezése kellene…

részletek

Ilyen lesz a 2018-as F1-es szezon - amit már tudunk

Noha az alapok változatlanok maradnak, jövőre néhány szegmensben megújul a száguldó cirkusz - tekintsük át, milyen módosítások várhatóak a következő évben!

részletek

Horner: Őrület, mennyi a szigorítás

A Red Bull csapatfőnöke nem enged a negyvennyolcból, a Brazil Nagydíj után ismét megtámadta az FIA ötletét, mely szerint jövőre már csak három motort használhatnának fel a csapatok büntetlenül.

részletek

Mercedes: Mi csak jót akarunk az F1-nek

Jelentős ellenállásba ütközött a Liberty Media, miután nyilvánosságra hozta az F1-et érintő terveit. Toto Wolff azt állítja, a Mercedes csak azért kritizálja őket, mert jót akar a sportnak.

részletek
Olvastad már?