Szabályok - Formula.hu - 1
Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 17. péntek

Szabályok

Renault: Ne változtassák radikálisan a motorokat

Eleinte úgy tűnt, hogy egy radikális, a jelenlegi motorokat érintő szabályváltoztatással új gyártók érkezhetnek a Formulal-1-be. Ez egyre valószínűtlenebb, a franciák pedig remélik, nem lesz nagy változás.

részletek

Ismét csúnyábbak lesznek az F1-es autók?

A száguldó cirkusz 2019-es aerodinamikai szabályai ismét felboríthatják a jelenlegi F1-es autók arányosságát. Van olyan szakember, aki már a 2009 utáni „hótoló” időszakot emlegeti.

részletek

Még mindig furcsállják a Ferrari motorját

Bár az FIA hivatalosan is közzétette, hogy a mélyebb vizsgálatok alapján is teljesen szabályos az olasz erőforrás, a riválisok még mindig folyamatosan megkérdőjelezik a szisztéma legalitását.

részletek

Wolff: Muszáj bíznunk a Ferrariban

Továbbra is nehezen nyeli le a Mercedes, hogy a bepanaszolt Ferrari-erőforrás különleges megoldásait szabályosnak minősítette az FIA. Az olaszok némi motorelőnybe kerültek ezzel.

részletek

A csapatok kíváncsiak a veszélyesebb F1-re

2021-től betiltják a gumimelegítőket az F1-ben, ami egy vitatott döntés az FIA részéről: bár a mérnököket és a pilótákat kihívások elé állítja, de ugyanígy veszélynek is teszi ki őket.

részletek

Szigorodnak az aero-szabályok 2019-ben

Ahogy arra számítani lehetett, a döntéshozók most hivatalosan is bejelentették, hogy jövőre a gyártók már nem távolíthatnak el kedvükre részleteket pályától függően a „szárnyas” idomukból.

részletek

Marko beszólt a Mercedesnek

A Formula-1-ben várhatóan bevezetésre kerülő, új szabályok azt a célt szolgálják, hogy csökkenjenek a csapatok közti különbségek. A Red Bull már alig várja, hogy megszűnjön a dominancia.

részletek

Megjött a Formula-E új naptára és szabályai

A számos kiszivárgott információ után végre hivatalosan is bejelentették az ötödik szezon fő újításait az FE-ben. Tényleg jön a felvehető gyorsítás, legalább két új versenyhelyszín, extra pontot pedig a legjobban spóroló pilóta kap.

részletek

Akár több F1-es futam is lehet egy hétvégén

Ha szükségesnek találja, a Formula-1 legalapvetőbb sajátosságaihoz is hozzányúlhat a Liberty Media a 2021-es nagy ráncfelvarrás során. A cél a nézők szórakoztatása, a fiatalok bevonzása és a csapattagok pihentetése.

részletek

Nem csak a Ferrari tervezte át a visszapillantót

Barcelonában különös visszapillantó tükrökkel láthattuk a Ferrarikat, amit azonban az FIA rögtön ezután betiltott. Most kiderült, nem csak az olaszok, hanem a Renault is érdekes megoldást eszelt ki.

részletek

Ezért változnak jövőre az F1-es szárnyak

Kiderült, miért váltanak néhány éven belül ismét irányt az F1 aerodinamikai szabályai. Az FIA az előzések további csökkenésétől tartott, ezért hozott döntést az utolsó pillanatban.

részletek

Mint a játékban, fel lehet majd venni a gyorsítót az új Formula-E-ben

Azt mondták, hogy egy videojátékra fog hasonlítani a következő szezonra alaposan átalakuló Formula-E, és a most napvilágra került részleteket olvasva úgy tűnik, hogy ez tényleg így lesz – színes halóval megspékelve.

részletek
Olvastad már?