Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 24. vasárnap

Szabályok

A nézők 51 százaléka támogatta a leggyorsabb körért járó pontot

A Formula-1 vezetői már pár nappal a 2019-es szezonnyitó előtt bedobtak egy megosztó témát a rajongók közé, amikor elfogadták a leggyorsabb körért járó pont szabályát. Egy négy évvel ezelőtti felmérés eredménye alapján döntöttek?

részletek

Az F1-es pilótáknak csodát tesz néhány kiló plusz

A pilóták nem győznek hálálkodni az F1-ben bevezetett új minimumsúly miatt, aminek köszönhetően végre normálisan táplálkozhattak. Valtteri Bottas évek óta most először nem lett influenzás.

részletek

Szabálytalan a Williams, át kell építeni

Csőstül jön a baj a Williamsre, sajtóértesülések szerint a csapat idei autójának több elemét is szabálytalannak minősítette az FIA. A szezonnyitóig mindössze néhány napjuk van, miközben a technikai igazgatójuk távol, a többiek pedig már a teljesítménynöveléssel foglalkoznak.

részletek

Grosjean ellenzi a Pirelli korlátozásait

Túlszabályozottnak érzi a Haas pilótája a gumik használatát, azt szeretné, ha a Pirelli kevésbé szólna bele a beállításokba. A szezonnyitón a pilóták szövetségét is megpróbálja maga mellé állítani.

részletek

Jean Todt bánja, hogy negatív az F1 légköre

Az emberek folyton csak azt nézik, hogy mi az, ami nem működik – fakadt ki az FIA elnöke, aki szerint az F1 kulcsfiguráinak sokkal pozitívabb szemlélettel kellene rendelkezniük.

részletek

Mégis jóval több előzés lehet idén?

Bár többen is arról panaszkodtak, hogy a rivális közelről követése továbbra is szinte lehetetlen, Kevin Magnussen nem tartozik közéjük. A rutinos dán pilóta szerint igenis előnyös az új szabály.

részletek

A Honda döntheti el a Red Bull jövőjét

A Formula-1 és leginkább a résztvevő istállók jövője csak 2020-ig biztos, a jelenlegi egyezményt ugyanis még nem újították meg. Hogy a Red Bull marad-e 2020 után is, nagyrészt a Hondától függhet.

részletek

Button: Hamiltont nem Schumacher érdekli

A 2009-es világbajnok szerint honfitársát nem a Formula-1 legeredményesebb pilótájának eredményeinek túlszárnyalása érdekli, hanem az új kihívások leküzdése, ez jelenti számára a motivációt.

részletek

Steiner: A Haas nem másolta a Ferrarit

Az amerikai istálló csapatfőnöke örül, hogy gárdája ilyen jól megvetette lábát a Formula-1-ben és tudta, hogy nincs mitől félnie, amikor azzal vádolták, hogy a Ferrari előző évi autóját másolták le.

részletek

A Red Bull is a vitatott felni mellett dönthet

A tavalyi év hajrájában erősen megkérdőjelezték a Mercedes által használt kerékabroncs legalitását, ám végül átment az FIA vizsgálatán. Sajtóhírek szerint ezért a bikák is ebbe az irányba indulnak.

részletek

Ezek közül kerülhet ki a rajtbüntetés utódja

Az F1 több alternatívát is felvázolt a sokat kritizált rajtbüntetések helyett, az alábbiak közül valamelyik megszüntetheti a gyakran abszurddá váló hátrasorolásokat.

részletek

2021-től jön a motorgyártók adatmegosztása

Szépen körvonalazódnak a két és fél év múlva esedékes új szabályok a Formula-1-ben. A motorgyártók kötelezően meg kell, hogy osszák technológiájukat az újonnan érkezőkkel, legalábbis Brawn szerint.

részletek
Olvastad már?