Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 19. szombat

Szabályok

A Red Bull is a vitatott felni mellett dönthet

A tavalyi év hajrájában erősen megkérdőjelezték a Mercedes által használt kerékabroncs legalitását, ám végül átment az FIA vizsgálatán. Sajtóhírek szerint ezért a bikák is ebbe az irányba indulnak.

részletek

Ezek közül kerülhet ki a rajtbüntetés utódja

Az F1 több alternatívát is felvázolt a sokat kritizált rajtbüntetések helyett, az alábbiak közül valamelyik megszüntetheti a gyakran abszurddá váló hátrasorolásokat.

részletek

2021-től jön a motorgyártók adatmegosztása

Szépen körvonalazódnak a két és fél év múlva esedékes új szabályok a Formula-1-ben. A motorgyártók kötelezően meg kell, hogy osszák technológiájukat az újonnan érkezőkkel, legalábbis Brawn szerint.

részletek

Arrivabene: Folyamatosan nőnek a költségek

A Ferrari csapatfőnöke figyelmeztet arra, hogy a Formula-1-ben nemhogy csökkennének, de még jelentősen növekednek is a kiadások. A folyamatos szabályváltozások sem segítenek ilyen téren.

részletek

Mercedes: Akár a Williams is megverhet jövőre minket!

Elég, ha a megint kicsit átalakuló szabályok sűrűjében megtlalál egy kiskaput, és beletalál egy olyan dologba, amire a többiek nem is gondoltak. A Mercedes a holtszezoni felkészülés során egyelőre minden csapattól tart.

részletek

Változik a bukással célba érők értékelése

A Grand Prix Commission idei utolsó ülésén több apróbb szabálymódosítást elfogadtak, amelyek közül a legérdekesebb, hogy immár nem kell együtt célba érnie a versenyzőnek és a motornak.

részletek

Többé nem lehet szabadedzésen rajtpozíciót nyerni

Mert az idei évben erre is lehetőséget adtak az F1-es szabályok, a csapatok pedig gyakran ki is használták ezt a kiskaput, szokatlan jeleneteket produkálva ezzel az első szabadedzések kezdetén.

részletek

Gasly: Rivalizálásunkból semmi jó nem származik

Esteban Ocon és Pierre Gasly egyáltalán nem szívelik egymást és incidenseik révén csak negatívumok születnek, ahogy Mexikóban is. Ez egyiküknek sem jó, a riválisok pedig profitálnak a szembenállásból.

részletek

Alonso szerint zéró tolerancia kell

Fernando Alonso szerint a Formula-1 vezetői jól teszik, ha a pályaelhagyásokat azonnal büntetik. Annak ellenére gondolja így, hogy a legutóbbi hétvégén ő maga is elkövette ezt a vétséget

részletek

Gasly: Megszoktam, hogy Ocon nem fair

Nem szíveli egymást a két francia pilóta, Mexikóban ennek ismét tanújelét adták. Esteban Ocon vitatható módon szorította le a pályáról honfitársát, aki szerint Ocon mindig ezt teszi, nem sportszerű.

részletek

Whiting megszólalt a Vettel-büntetés kapcsán

Az FIA versenyigazgatója szerint egyértelműen a német pilóta hibája volt a piros zászlós incidens az F1-es USA Nagydíj pénteki edzésén, amelyért a ferraris háromhelyes rajtbüntetést kapott.

részletek

Áll a bál Sainz büntetése miatt

Carlos Sainz büntetést kapott az első kanyarban elkövetett szabálytalansága miatt, ám ahogy idén többször is láttuk, összességében sokkal jobban járt még így is. A riválisok zúgolódnak.

részletek
Olvastad már?