Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 20. vasárnap

Szabály

„Rövidítsék le a versenyeket”

Számos alkalommal hallhattuk a panaszkodást a pilóták részéről, hogy az üzemanyag-spórolásról szól szinte minden versenyük. A Haas csapatfőnöke szerint ennek kiiktatásával sok izgalmat láthatnánk.

részletek

A rondább autókkal sem lesz könnyebb előzni?

Max Verstappennek kétségei vannak afelől, hogy a jövő évi aerodinamikai változtatások valóban sokat segítenek az előzések tekintetében. Ellenben sokkal csúnyábbak lesznek az autók 2019-ben.

részletek

Változatlan marad a kék zászlós szabály

Hiába jelentett a legutóbbi F1-es futamon jelentős problémát a forgalom, az FIA szerint semmi gond nincs a jelenlegi előírásokkal. Bottas ezzel nem elégszik meg, Szocsiban újra szóba hozza a kérdést.

részletek

Az F1 nem akar töltelékcsapatokat

Az lenne az F1 reformjának egyik legnagyobb sikere, ha új, profi csapatok sora kopogtatna a sorozat ajtaján - állította Ross Brawn. Ehhez viszont előbb le kellene végre fektetni a motorszabályokat.

részletek

Az F1-es motorok is teljesen elektromossá válhatnak

Ross Brawn, a Formula-1 vezetőségének egyik első embere elismerte, megfontolják, hogy 5-10 éven belül a száguldó cirkusz erőforrásai is 100%-osan elektromos hajtásúak legyenek.

részletek

Szabálytalanság a Toyotánál és az LMP2-ben is

Nagy hibát követett el a 7-es számú Toyotával Kamui Kobayashi a Le Mans-i 24 órás hajrájában, így büntetést is kapott. Még nagyobbat hibázott a G-Drive, hiába nyerték az LMP2-t, kizárták őket.

részletek

Hivatalos a rajtszabályok változása

A Le Mans-i hétvégén még csak a javaslattal álltak elő a döntéshozók, mostanra azonban hivatalosan is eldöntötték, hogy új procedúra lép életbe, ha valaki a start előtt vált kereket és motort.

részletek

A Mercedes inkább 250 millióból gazdálkodna

Nem fekszik a Mercedes F1-es istállójának a tegnap prezentált 150 millió dolláros költségplafon tervezete. A címvédő nyitott az egyezkedésre, de inkább költene évente 250 milliót.

részletek

Sainz máris a rajtbüntetést választja

Carlos Sainz a legkevésbé sem izgatja magát azon, hogy néha rajtbüntetést kap, ha cserébe jóval erősebb erőforrással versenyezhet. Vajon hányan követik példáját a mezőnyben, trenddé válhat a motorcsere?

részletek

A Honda is több motorral tervez

A Renault-hoz hasonlóan a Toro Rosso-Honda is erősen fontolóra veszi, hogy taktikai okból háromnál több motorral tervezi az évet, vállalva ezzel a büntetést, ám a nagyobb lóerőt is.

részletek

Verstappen megbékélt austini büntetésével

A fiatal holland versenyző az ötmásodperces büntetés tényét már elfogadta, ám azt változatlanul vitatja, hogy azon a futamon kizárólag ő követett el ehhez hasonló szabálytalanságot.

részletek

Ecclestone is betámadta az új motorszabályt

Az F1-es csapatok közül többen is nemtetszésüket fejezték ki a 2021-től életbe lépő formula miatt, a sportág egykori vezetője pedig úgy gondolja, ebben semmi meglepő sincsen.

részletek
Olvastad már?