Szabály - Formula.hu - 1
Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 17. péntek

Szabály

Az F1-es motorok is teljesen elektromossá válhatnak

Ross Brawn, a Formula-1 vezetőségének egyik első embere elismerte, megfontolják, hogy 5-10 éven belül a száguldó cirkusz erőforrásai is 100%-osan elektromos hajtásúak legyenek.

részletek

Szabálytalanság a Toyotánál és az LMP2-ben is

Nagy hibát követett el a 7-es számú Toyotával Kamui Kobayashi a Le Mans-i 24 órás hajrájában, így büntetést is kapott. Még nagyobbat hibázott a G-Drive, hiába nyerték az LMP2-t, kizárták őket.

részletek

Hivatalos a rajtszabályok változása

A Le Mans-i hétvégén még csak a javaslattal álltak elő a döntéshozók, mostanra azonban hivatalosan is eldöntötték, hogy új procedúra lép életbe, ha valaki a start előtt vált kereket és motort.

részletek

A Mercedes inkább 250 millióból gazdálkodna

Nem fekszik a Mercedes F1-es istállójának a tegnap prezentált 150 millió dolláros költségplafon tervezete. A címvédő nyitott az egyezkedésre, de inkább költene évente 250 milliót.

részletek

Sainz máris a rajtbüntetést választja

Carlos Sainz a legkevésbé sem izgatja magát azon, hogy néha rajtbüntetést kap, ha cserébe jóval erősebb erőforrással versenyezhet. Vajon hányan követik példáját a mezőnyben, trenddé válhat a motorcsere?

részletek

A Honda is több motorral tervez

A Renault-hoz hasonlóan a Toro Rosso-Honda is erősen fontolóra veszi, hogy taktikai okból háromnál több motorral tervezi az évet, vállalva ezzel a büntetést, ám a nagyobb lóerőt is.

részletek

Verstappen megbékélt austini büntetésével

A fiatal holland versenyző az ötmásodperces büntetés tényét már elfogadta, ám azt változatlanul vitatja, hogy azon a futamon kizárólag ő követett el ehhez hasonló szabálytalanságot.

részletek

Ecclestone is betámadta az új motorszabályt

Az F1-es csapatok közül többen is nemtetszésüket fejezték ki a 2021-től életbe lépő formula miatt, a sportág egykori vezetője pedig úgy gondolja, ebben semmi meglepő sincsen.

részletek

Két külsős gyártó is támogatja az új F1-es motorszabályt

A vezetők eltökélt szándéka, hogy 2021-től a jelenlegi négy mellé újabb motorgyártókat nyerjenek meg a sportág számára, két független cég pedig úgy véli, az F1 jó úton jár a nemrég bejelentett szabályokkal.

részletek

A Formula-1 pályán kívüli előzései

Még mindig téma a száguldó cirkuszon belül a pályán kívüli előzés, illetve a leszorítás, az utóbbi két versenyhétvégén több esetben is felmerült a büntetés. Korábban megengedőbb volt a szabály.

részletek

Hamilton megváltoztatná az „idióta szabályt”

Lewis Hamilton a Japán Nagydíj után ismét kikelt az egyik, szerinte legbutább szabályozás ellen. Szerinte ugyanis emiatt meglopják a szurkolókat, akik a semmiért szobroznak másfél órákat.

részletek

Szigorítanak a Sepangban megszegett szabályon

A Malajziai Nagydíjon kisebb botrány kerekedett abból, hogy több csapat is szárította autóik rajthelyét a startot megelőzően – most az FIA világossá tette, hogy a jövőben ezért büntetés fog járni.

részletek
Olvastad már?