Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 27. csütörtök

Solberg

Exkluzív: A keménylegények vagy úriemberek sportja a ralikrossz?

Versenyzési stílus alapján a fenti két táborra oszlik a világbajnokság mezőnye. A második csoportot a rutinos rókák, mint Solberg vagy Ekström erősítik, akik nem örülnek fiatal riválisaik forrófejűségének.

részletek

Exkluzív: A széria, amelyben tízen lehetnek világbajnokok

A jóslat Petter Solbergtől származik, a ralikrossz-vb címvédője, Mattias Ekström pedig 15 pilótát tart esélyesnek a győzelemre. Rajtuk kívül olyan nevek erősítik a sorozatot, mint Sebastien Loeb, Ken Block vagy a most érkező Timo Scheider. A 2017-es szezon hétvégén indul Barcelonában.

részletek

Végre gyári támogatást kap Petter Solberg

A kétszeres ralikrossz-világbajnok eddig privát Citroennel versenyzett, az új szezonban azonban Volkswagenre vált: a WRC-ből kiszálló márka komolyabban veszi a WRX-et.

részletek

Befejeződött a ralikrossz-vb szezonja is

Miközben a szemek Abu Dhabira és az F1-re szegeződtek, este Argentínában véget ért a ralikrossz-világbajnokság idénye is. A kétszeres bajnok a futam nagy vesztese.

részletek

Solberg: Sohasem voltam még ennyire ideges

Petter Solberg újoncként érkezett a Gymkhana Grid marathóni döntőjére a hétvégén, de első nekifutásra győzni tudott ebben a számára ismeretlen versenyzési formában is, pedig kis híján már az első körben kiesett.

részletek

Amit a kétszeres bajnok utál a ralikrosszban

Roppant őszinte hangvételű interjút készítettünk a kétszeres ralikrossz- és egyszeres ralivilágbajnok Petter Solberggel, aki elmondta, mit szeret és mit nem saját sportágában, s mit gondol riválisairól.

részletek

Ekström sorozata megszakadt, Kiss az Eb dobogóján

Totálisan dominálta a hazai pályán versenyző Andreas Bakkerud a ralikrossz világbajnokság norvég fordulóját, egyetlen futamon sem kapott ki mástól. Az Európa-bajnokságon magyar dobogós hely született.

részletek

Ralikrossz: Svéd és magyar győzelem született

Angliában folytatódott a világbajnoki és Európa-bajnoki szezon: Mattias Ekström zsinórban harmadszor nyert a nagyok között, miközben Szabó Krisztián is bezsebelte idei harmadik sikerét.

részletek

Ralikrosszban nyert a DTM-es Hockenheimben

Nem csak a Német Túraautó-bajnokság, hanem a ralikrossz-vb mezőnye is Hockenheimben vendégeskedett a hétvégén. Utóbbi széria versenyét olyan pilóta nyerte, amely mindkét sorozatban érdekelt volt.

részletek

Solberg nyert, Loeb elsőre a döntőben

A címvédő behúzta a ralikrossz-vb portugál nyitóversenyét, amelyen letette névjegyét az év sztárújonca, Sebastien Loeb is. Az eseményt kísérő Super 1600-ban számos magyar indult.

részletek

WRC: Loebre pályázik a Toyota

Bemutatta festését a Toyota, amely jövőre debütál a rali-világbajnokságon. A japán gyár igazi nagyágyúkat akar megszerezni, Sebastien Loebre és Petter Solbergre feni fogát.

részletek

Loeb után Solberget is kikosarazta a Citroen

Mostanság szívesen mond nemet világbajnokoknak a francia márka: a ralikrossz ásza, Petter Solberg a WRC-be tért volna vissza velük, de nem akarták a norvég pilótát.

részletek
Olvastad már?