Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 20. szerda

Senna

Elhunyt a HANS feltalálója

Nem az autók teljesítményéhez kötődik, mégis az autósport talán legfontosabb találmánya kötődik a nevéhez: a fejvédelmet elősegítő HANS-rendszer megalkotója, Robert Hubbard 75 évet élt.

részletek

Senna miatt maradt életben a korábbi F1-es pilóta

Az F1 biztonságának fejlődése miatt élte túl hatalmas balesetét, mégis úgy gondolja, hogy a halóra már nincs szükség és inkább sebességkorlátozást vezetne be, hogy ne haljon meg senki.

részletek

Irvine: Schumacher jobb volt, mint Senna

Az 1999-es ezüstérmes egyértelműen úgy gondolja, Michael Schumacher még Ayrton Sennánál is magasabb szintet ütött meg a Formula-1-ben. Pedig ilyen összehasonlítás kockázatos vállalkozás.

részletek

Árverésre bocsátják Senna sisakját

Harminc évvel ezelőtt Ayrton Senna jelentette az etalont a Formula-1-ben. Most egyik olyan, versenyen is használt bukósisakját veheti meg bárki, amit második világbajnoki címének évében viselt.

részletek

Álomigazolások, melyek sosem váltak valóra

Ismét téma Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolása, még ha csak elmélet szintjén is, ennek apropójából pedig összegyűjtöttünk néhány olyan álomszerű csapatváltást, melyek végül nem valósultak meg.

részletek

Világbajnokok váratlan kiesési hullámai

Többször előfordult már a Formula-1 történetében, hogy a világbajnoki címvédő következő szezonja pocsékra sikeredett. Nézzük a rekordereket, akiknek az egyes rajtszám nem hozott szerencsét.

részletek

Brawn: Hamilton olyan volt idén, mint Senna vagy Schumacher

A Formula-1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn szerint Lewis Hamilton olyan hatással van a sportágra, mint Ayrton Senna vagy Michael Schumacher volt: az ő teljesítménye után is teljesen más lett a mérce.

részletek

Prost: Lauda miatt változtam meg

A legtöbben úgy gondolják, Alain Prost versenyzését az Ayrton Sennával való rivalizálás változtatta meg. A professzor azonban cáfolja ezt, Niki Lauda volt rá messze a legnagyobb hatással.

részletek

Webber: Lewis megdöntheti Schumacher csúcsait

Mark Webber szerint Lewis Hamilton egy körön gyorsabb a hétszeres F1-es világbajnoknál, az időmérőkön csak Ayrton Sennát lehet hozzá mérni és ha így folytatja, történelmi dolgokat érhet még el.

részletek

Fittipaldi: Senna is indulni akart az Indy 500-on

A sokak számára talán meglepő információt a brazil honfitársa és a vele jó kapcsolatot ápoló kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi osztotta meg egy F1-es podcastben.

részletek

Szó szerinti harcok az F1-ben

Bár dübörög az adrenalin, más sportokhoz képest a Formula-1-ben egészen ritkán kerül sor tettlegességre pilóták között: mégis találni néhány esetet, amikor elszakad a cérna, és a versenyzők egymásnak esnek. Négy „test a test elleni küzdelmet” mutatunk.

részletek

Hill: Senna is tanult korai hibáiból

Damon Hill és Felipe Massa is úgy gondolja, hogy bár Esteban Ocon a hibás a Brazil Nagydíjon történt ütközésért, Max Verstappen is hagyhatott volna helyet, hogy ne kockáztassa a győzelmet.

részletek
Olvastad már?