Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 16. hétfő

Sajtóközlemény

Best of Africa Race

Egy csapat, két jármű – mindkettő teljesítette az Africa Race 6500 kilométeres versenytávját, s eljutott a legendás Rózsaszín-tó partján felállított céldobogóig. Az Opel Dakar Team két párosát, az autós mezőnyben 11. (s kategóriájában második) helyen végző Szalay Balázs, Bunkoczi László párost, valamint a kamionosok között hatodikként végző Darázsi Zsolt, Szalai Norbert kettőst arra kértük, idézze fel a Marokkón, Mauritánián és Szenegálon áthaladó viadal legjobb pillanatát.

részletek

Habsburg pontszerzéssel kezdte a Toyota szériát

Habsburg Ferdinánd három top 7-es helyezéssel kezdte meg a 2017-es évét a Toyota Racing Series szezonnyitó versenyhétvégéjén, melynek a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Ruapana Park versenypálya adott otthont.

részletek

Opel Dakar Team: A Szahara a válasz

„A Szahara a válasz arra, hogy miért vagyok itt. Itt mindig kemény, férfias küzdelem zajlik – most sem volt ez másként.” - Szalay Balázs szavai tulajdonképpen össze is foglalják az elmúlt két hét, vagyis az Africa Race lényegét.

részletek

Újra Dakarban a Qualisport Racing

22 kilométernyi, az Atlanti-óceán partján futott, a végelszámolásba nem beszámító szelektív szakasszal zárult a 2017-es Africa Eco Race, amelyen a Qualisport Racing kamionosai a kategória 5. helyén végeztek. A legendás Rózsaszín tó partján Kovács Miklós, az együttes pilótája elégedetten értékelt.

részletek

Homokfúvás, porvihar az Africa Race utolsó mért szakaszán

Ha a rendezõk nem, akkor a természet gondoskodik arról, hogy az Africa Race mezõnyének ne legyen könnyû dolga. Pénteken erõs szélben rajtoltak a versenyzõk, ami miatt térdmagasságban szabályosan örvénylett a homok a pályán, úgyhogy nemcsak a nyomokat nem látták maguk elõtt, hanem egyáltalán alig láttak valamit.

részletek

Homokviharban repesztett a Qualisport Racing

Noha a Szahara még egyszer utoljára megdolgoztatta az Africa Eco Race mezőnyét, a Qualisport Racing kamionos egysége sikerrel vette az akadályt. A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a Scaia Qualisport Torpedóval a kamionosok között az 5. helyen zárta a homokviharban megtartott tizenegyedik szelektív szakaszt, az utolsót, amely a verseny végelszámolásába még beleszámított.

részletek

Bécsben ünnepli világpremierjét az Octavia

Felgördült a függöny a Skoda márka legsikeresebb típusának felfrissített változata előtt: pénteken került sor az átfogóan továbbfejlesztett Skoda Octavia premierjére.

részletek

A Ford GT műszerfala a jövőt mutatja

A repülőgépek és versenyautók üvegfelületű cockpitjéhez hasonlóan a vadonatúj Ford GT-ben is egy digitális műszer-kijelző uralja az autó műszerfalát, amely gyorsan és egyszerűen közvetíti az információkat, automatikusan igazodva az öt különleges üzemmódhoz.

részletek

Opel Dakar Team: Ez csapatmunka volt!

Csapatmunka a javából! A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, valamint az Opel Dakar Team kamionos egysége, a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert duó az Africa Race csütörtöki szakaszának körülbelül egyharmadát együtt teljesítette.

részletek

Újabb lépéssel közelebb Dakarhoz a Qualisport Racing

Újabb lépéssel közelebb került az Africa Eco Race kockás zászlójához a Qualisport Racing alakulata: Kovács Miklós és formációja problémák nélkül teljesítette a maratoni tereprali-derbi tizedik szelektív szakaszát, amelyen ismét élvezetes csatát vívtak a Kamazokkal, ám ezúttal nem tudták tartani a lépést a tatárföldi armada kék monstrumaival.

részletek

A motorsportban is szükség lenne magyar hősökre

A tavalyi szezonban történelmi együttműködést kötött egymással hazánk legnagyobb gyorsasági motoros csapata, a 220 Volt H-Moto Team, illetve a kereskedelmi sportcsatorna, a DIGI Sport. Noha maradt még kiaknázatlan lehetőség mindkét fél szerint a közös munkában, a tárgyalások rövidesen elkezdődnek a partneri szerződés meghosszabbításáról. Erről és a csatorna más irányú tevékenységéről beszélt Faragó András, a DIGI Sport főszerkesztője, akinek a csatorna tartalmi felügyelete és stratégiai irányítása a feladata.

részletek

Hat tipp a téli autózáshoz

Az elmúlt időszak hideg időjárása ismét felhívta a figyelmet a járművek téli használatának nehézségeire. Az átmeneti enyhülés után ismét kemény hidegek várhatók, komoly mínuszok esetén pedig az autó megbízható indulása és motorműködése érdekében kiemelten fontos a minőségi üzemanyag használata.

részletek
Olvastad már?