Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 24. csütörtök

RedBullAirRace

Red Bull Air Race: Budapest mellett két új helyszín a naptárban

A budapesti állomás mellett két újabb európai helyszínt jelentett be a Red Bull Air Race versenysorozata. A pilóták a szeptembert Portugáliában, Portó városában kezdik, amely utoljára 2009-ben adott otthont a világbajnokságnak. Két hétre rá, a szeptember 16-17-ei hétvégén pedig a Lausitzring felett folytatódik az összecsapás, ahol a német közönség izgulhat nemzeti bajnokáért, Matthias Doldererért.

részletek

Új magyar pilóta a Red Bull Air Race-en

Három újonccal rajtol el a Red Bull Air Race utánpótlás osztálya, a Challenger Cup 2017. Hazánkat a guadalupei születésű Genevey Dániel képviseli majd, aki pilóta karrierjét az USA-ban és Franciaországban alapozta meg, ám idéntől a magyar műrepülő csapat tagjaként csatlakozik majd a versenysorozathoz.

részletek

Dolderer bebiztosította világbajnoki címet Indianapolisban

Új hős született október első hétvégéjén Indianapolisban Matthias Dolderer személyében, amikor a német pilóta nehézkes indulás ellenére végül megnyerte az első Indianapolis Motor Speedway-en rendezett Red Bull Air Race futamot. Az emlékezetes versenyhétvége után a Red Bull Air Race történetében először már a finálé előtt biztosan tudjuk, hogy a szezon végeztével kik állnak majd a világbajnoki dobogó első két fokára.

részletek

Elhunyt Hannes Arch, az Air Race bajnoka

Helikopterbalesetben életét veszítette az osztrák Hannes Arch, a Red Bull Air Race egyik alapembere, Besenyei Péter korábbi ellenfele, aki Budapesten júliusban dobogóra állt.

részletek

Air Race: Lausitzban újra Matt Hall állhatott a dobogó tetejére

Az ausztrál Matt Hall lélegzetelállító döntős teljesítményével hazai győzelemtől fosztotta meg a ranglista élén álló Matthias Dolderert vasárnap este az EuroSpeedway-en. A küzdelem a világbajnoki címért rendkívül szoros, így a Red Bull Air Race utolsó két futama igazán izgalmasnak ígérkezik.

részletek

Egy kör Budapest felett a Red Bull Air Race-játékkal

A világ legjobb műrepülői nemrég ismét meghódították Budapest légterét, ennek örömére nézzük meg, milyen egy virtuális kör a Parlament előtt, a kanyargó Duna fölött.

részletek

Emlékkönyvvel ünnepelte Besenyei Pétert a Red Bull Air Race

Besenyei Péter szerves része a Red Bull Air Race-nek, nélküle nem jöhetett volna létre ez a csodálatos motorsportsorozat, nem mellesleg a világ egyik legjobb pilótája.

részletek

Végső visszaszámlálás: A levegő fenegyerekei újra Budapesten

A Lánchíd alatt repülnek rá a pályára, hogy azután szédítő sebességgel kerülgessék a felfújható kapukat. A Red Bull Air Race mezőnye a hét végén visszatér Budapestre, hogy a sorozat idei negyedik futamán, július 16-17-én lélegzetelállító manővereivel kápráztassa el a közönséget a belváros szívében.

részletek

Sporttörténeti győzelem a Red Bull Air Race csibai futamán

Új fejezetet nyitott Japán sporttörténetében Joshide Muroja, miután vasárnap megszerezte első futamgyőzelmét a Red Bull Air Race világbajnokság csibai futamán. A fordulatokban gazdag versenyen második helyen a cseh Martin Sonka végzett, míg a bronzérmet az amerikai Kirby Chambliss szerezte meg.

részletek

Német győzelem a Red Bull Air Race spielbergi futamán

A technikai kihívásokkal teli pálya mellett a jeges széllel és a havas esővel is meg kellett küzdenie a Red Bull Air Race pilótáinak a hétvégi spielbergi futamon. A világbajnokság második fordulóját bravúros repüléssel a német Matthias Dolderer nyerte, második helyre szorítva ezzel a helyi pilótát, Hannes Archot. Harmadik helyen a 2014-es világbajnok, Nigel Lamb végzett.

részletek

Spielbergben száll a Red Bull Air Race mezőnye

Az Abu-Dzabiban történt meglepő események után a Red Bull Air Race pilótái újra rajthoz állnak az idei szezon második helyszínén, Spielbergben. Az osztrák Red Bull Ring felett kiderül, hogy az olyan nagy esélyesek, mint Matt Hall, Martin Sonka, illetve Hannes Arch megbirkóznak-e az új szabályokkal és visszatérnek-e az élbolyba, vagy a tavaly kevésbé jól szereplő Nicolas Ivanoff, Matthias Dolderer és Francois Le Vot éve lesz az idei. Az április 23-24-én megrendezett versenyhétvégén az első női pilóta, Mélanie Astles is csatlakozik majd a Challenger Cup mezőnyéhez.

részletek

Red Bull Air Race: Szombaton startol a 2016-os bajnokság Abu Dhabiban

Minden eddiginél izgalmasabb szezonnyitó futammal kecsegtet a Red Bull Air Race világbajnokság: a március 11-12-ei hétvégén a világ legjobb pilótái Abu Dhabi felett csapnak össze a másodpercekért. A frissen bevezetett szabályzatnak köszönhetően a Master Class két újonca közel ugyanolyan esélyekkel indul, mint az évek óta versenyző pilóták, így még kiélezettebb versenyre számíthatunk.

részletek
Olvastad már?