Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 21. csütörtök

Rali

A Citroen a top kategóriában tér vissza a magyar raliba

Tizenöt év után újra Citroen Racing támogatással láthatunk a száz éves márkát képviselő piros autót a hazai rali versenyeken. A TRT Europe által biztosított C3 R5 versenyautóval a Velenczei Ádám – Zsiros Gábor páros fog versenyezni az országos ralibajnokság futamain. A Citroen Rally Team Hungary csapata - félgyári támogatással a háta mögött - nem titkoltan év végén a dobogóra szeretne állni.

részletek

Kubica szponzora a magyar rali márkakupa mögött

Forma-1-es szintű támogató állt be a március végén induló új magyar rali márkakupa mögé. A sorozat partnere a Platinum kenőanyag, mely a hosszú kihagyás után a Forma-1-be idén visszatérő versenyzőt, Robert Kubicát támogató PKN Orlen olajtársasághoz tartozik. A március végi Eger Ralin bemutatkozó sorozat hivatalos neve így Kia Platinum Rally Cup.

részletek

Újra itthon versenyez Botka Dávid

A 2018-as esztendő nem nevezhető sikerévnek a Botka Dávid életében. A szezon elején elszenvedett hatalmas bukás rányomta a bélyegét az egész évadra és év végére szétesett a Botka Rally Team. Dudu nem adja fel, két versenyautót is üzemeltetnek és szeretne újra egy összeszokott csapatot felépíteni, ahol folyamatosan gyorsulva újra be tud lépni az európai rali porondra.

részletek

WRC: Ogier az élen, megvádolták a Citroent

A címvédőnek izgalmas napja volt a Mexikó Ralin, Kris Meeke pedig megvádolta korábbi csapatát, a Citroent - Ott Tanak közben már a második helyért támadhat.

részletek

Nem várt véget ért a Kumrovec Rally

Betegség vetett véget Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely idei első versenyének, a Korda Racing Skoda Fabia R5-ös versenyautójának pilótája a Kumrovec Rally hajrájában kényszerült feladni a versenyt.

részletek

Mexikó: Ogier vezet, szörnyű nap a Hyundainál

Mindhárom i20 WRC bajba került, kettő pedig ki is esett már, hiába volt ott a legjobb három között - Sebastien Ogier elégedett lehet, de Elfyn Evans, Kris Meeke és Ott Tanak sem panaszkodhat.

részletek

Megint kiszállhat a WRC-ből a Citroen

A francia gyártó szerint muszáj, hogy a rali-vb is reagáljon a világ és az autóipar változásaira, úgyhogy Sebastien Ogier szerződésének lejárata egyben az ő határidejük is lehet.

részletek

Élre állt a WRC-ben a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapat idei első győzelmét ünnepelte múlt hétvégén a 2019-es FIA Rally Világbajnokságon, Svédországban, hiszen Ott Tanak magabiztosan győzött a világbajnoki idény második fordulójában. A Toyota Yaris WRC számára ezen a versenyen ez már a második győzelem volt három év alatt; az elsőt 2017-ben aratta a csapat. Emellett Tanak maximális pontszámot elérve megnyerte a ralit záró gyorsasági szakaszt is. A látványos győzelem eredményeként nem csupán Tanak került pilótaként a bajnokság élére, de a Toyota is az első helyen áll a gyártók versenyében.

részletek

Új márkakupával száll be a magyar raliba a Kia

Új rali-márkakupa sorozat indul 2019-ben Magyarországon. A Kia Rally Cupban egyforma autókkal versenyezhetnek az indulók, hogy ne a technikán, hanem a versenyzők és a navigátorok valódi tudásán múljon, ki a jobb. A Kia Rally Cup - másodosztályban - az Eger Ralival rajtol el, március 29-e és 31-e között.

részletek

WRC: Tanak-győzelem, Ogier-betli a Svéd Ralin

Tanak uralta a WRC-futamot Svédországban, Lappi és Neuville óriásit vívott a második helyért, a címvédő Ogier viszont csak két pontot szerzett ezen a hétvégén.

részletek

WRC: Tanak dominál a Svéd Ralin

A Toyota észt klasszisa messze a mezőny fölé nőtt Svédországban, mögötte viszont kiélezett küzdelem zajlik - már csak három gyorsasági van hátra a WRC-szezon második futamából.

részletek

WRC: Váratlan arc az élen, Ogier eldobta

A címvédő Sebastien Ogier a hó fogságában ragadt, de kiesett már a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm, valamint Jari-Matti Latvala is - az első helyen egy váratlan fiatal tűnt fel.

részletek
Olvastad már?