Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 22. hétfő

Rajtbüntetés

Hakkinen: Két probléma megoldatlan az F1-ben

Idén többször bonyodalmat és feszültséget okoztak a pályaelhagyások és a műszaki hibák miatt kiszabott büntetések. Hakkinen szerint ez a két probléma a 2018-as szezonban is gondot okozhat.

részletek

Változik a motorcserés büntetés, de...

Az FIA Motorsport Világtanácsa szerdán több szabályváltoztatást is beiktatott, köztük a sokat vitatott motorcserék miatti rajtbüntetéseket. Változik a rendszer, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolták.

részletek

Mexikói Nagydíj - Végre kiderült a rajtfelállás

Ez a versenyhétvége is bevonul a rajtbüntetéskorszak legsötétebbjei közé, hiszen csak 60 perccel a futam startja előtt győződhetett meg róla egész biztosan a világ, hogy hogyan sorakozhat majd fel a húsz autó.

részletek

Rögtön keresztülhúzzák az újonc álmait

Élete első nagydíjára készül Brendon Hartley a Toro Rosso színeiben, ám rögtön egy komoly csapással kezdi pályafutását. A rajtrács végére száműzik az új-zélandi pilótát és nincs ezzel egyedül, a McLaren és a Red Bull is bajban.

részletek

A McLaren szerint a rajtbüntetéseken változtatni kell

A wokingi istálló szerint az FIA motorcserék miatti büntetési rendszere átdolgozásra szorul, mert igazságtalan. Ellenben nem reménykedik abban, hogy 2018-ra drámaian megváltozna a rendszer.

részletek

Így fest a Japán Nagydíj valódi rajtrácsa

Ahogy azt megszokhattuk az F1-ben, az időmérő végeredménye ezúttal sem egyezik meg azzal, amilyen sorrendben a versenyzők nekivágnak majd a futamnak: összesen öten kaptak büntetést – szombat estig.

részletek

Mercedes: Néha nevetségesek a büntetések

A hétvégén ismét számos rajtbüntetésnek lehetünk szemtanúi: Alonsót, Bottast és Raikkönent is hátrébb sorolták a rajtrácson. Wolff szerint változtatni kellene, hogy ne lássunk hasonlókat.

részletek

Vettel újra hisz a világbajnoki címben, de büntetéstől tart

Sebastian Vettel a Ferrari sebessége miatt továbbra sem tett le arról, hogy idén világbajnok lesz, de a Malajziai Nagydíj levezető körében történt ütközés miatt attól fél, nem ússza meg váltócsere nélkül.

részletek

Hakkinen vicces példával illusztrálta a rajtbüntetéseket

1998 és 1999 F1-es világbajnoka teljesen elítéli a jelenlegi büntetésrendszert a Formula-1-ben, és ő is azok táborába tartozik, akik szerint nem a pilótáknak kellene bűnhődniük a csapat hibáiért.

részletek

Szingapúr is elúszhat a McLarennek

A Magyar Nagydíj óta azon taktikázik a McLaren-Honda, hogy a nekik fekvő Szingapúri Nagydíjra tiszta lappal érkezhessenek és ne kapjanak büntetést. Sajnálatos módon ez kicsit sem biztos.

részletek

Még több versenye úszik el a Red Bullnak a motor miatt

Mivel már Monzában kifutottak az engedélyezett négy erőforrásból, a csapatfőnök szerint is nagyon valószínű, hogy szezon végéig újabb rajtbüntetések várnak a csapatra motorcseréből kifolyólag.

részletek

A McLaren rajtbüntetéssel kezdi Szingapúrt is?

Bár a McLaren azért vállalta be a rajtbüntetéseket Spában és Monzában, hogy a nekik fekvő Szingapúri Nagydíjon ne kelljen motort cserélni, úgy fest, nem biztos, hogy összejön a taktikázás.

részletek
Olvastad már?