Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. szeptember 24. vasárnap

Rajtbüntetés

Szingapúr is elúszhat a McLarennek

A Magyar Nagydíj óta azon taktikázik a McLaren-Honda, hogy a nekik fekvő Szingapúri Nagydíjra tiszta lappal érkezhessenek és ne kapjanak büntetést. Sajnálatos módon ez kicsit sem biztos.

részletek

Még több versenye úszik el a Red Bullnak a motor miatt

Mivel már Monzában kifutottak az engedélyezett négy erőforrásból, a csapatfőnök szerint is nagyon valószínű, hogy szezon végéig újabb rajtbüntetések várnak a csapatra motorcseréből kifolyólag.

részletek

A McLaren rajtbüntetéssel kezdi Szingapúrt is?

Bár a McLaren azért vállalta be a rajtbüntetéseket Spában és Monzában, hogy a nekik fekvő Szingapúri Nagydíjon ne kelljen motort cserélni, úgy fest, nem biztos, hogy összejön a taktikázás.

részletek

A rajtbüntetés eltörlése is a nagycsapatoknak kedvezne

Meglepően sokan ellenzik a középmezőny istállói közül az erőforrás miatti rajtbüntetés megszüntetését vagy mérséklését. A Haas például azzal érvel, hogy enyhébb retorziók kilátásba helyezése esetén a gazdag csapatok korlátlanul cserélgetnék motorjukat.

részletek

Az FIA javaslatokat vár a rajtbüntetésekre

Az elmúlt napokban igencsak nagy visszhangja volt a motorcsere miatti rajtbüntetéseknek az F1-ben, a Nemzetközi Automobil Szövetség azonban nyitott az új megoldásokra.

részletek

Az Olasz Nagydíj győztesei és vesztesei

Ahogyan az lenni szokott, a monzai F1-es futam egyeseknek kedvezett, másoknak kevésbé - a világbajnoki címért harcolók a skála két oldalán állak, de mi a helyzet az új generációval és a rajtbüntetésekkel?

részletek

Mégis van helye a motorbüntetéseknek az F1-ben?

A sportág szakmai vezérigazgatója, Ross Brawn mihamarabb szeretné kigyomlálni a rajtrácsot felforgató rendszert az F1-ből, az egyik csapat szakembere szerint azonban a jelenlegi pénzügyi helyzet mellett ez a legjobb megoldás.

részletek

A Red Bull teljesen dobja Monzát?

A Honda mellett a Renault-erőforrások sem a megbízhatóságukról híresek idén. A Red Bullnál Verstappen szinte biztosan, Ricciardo pedig nagyon valószínű, hogy rajtbüntetésben részesül Monzában.

részletek

Eltűnhet a DRS és a rajtbüntetés az F1-ből

A sportág szakmai ügyeiért felelős ügyvezető igazgatója, Ross Brawn ki szeretné gyomlálni azokat az elemeket az F1-ből, melyek hátráltató tényezők a rajongók számára.

részletek

A péntek délután is McLaren-rajtbüntetést hozott

Sajnos idén a McLaren teljesítményéről kevesebbet beszélhetünk, mint rajtbüntetései számáról. Vandoorne 35 helyes visszasorolása után a wokingiakat újabb rajtbüntetés sújtja.

részletek

Hülkenbergnek még van tartaléka - a Renault a negyedik erő már?

Nico Hülkenberg nem tarthatta meg a hetedik rajtkockát öthelyes rajtbüntetése miatt, ám vasárnapra megvan a titkos fegyvere, amiben bízik, hogy így is sok pontot szerezzen.

részletek

A Mercedes a kemény csata miatt kevésbé megbízható

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas egymás után bekövetkező sebességváltó-hibája annak tudható be, hogy kőkemény harcra kényszerülnek az idei évre feljavuló Ferrari ellen. A korábbi években erre nem volt szükség.

részletek
Olvastad már?