Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 23. kedd

Rajtbüntetés

Horner: A piros zászlós büntetés hülyeség

A Red Bull csapatfőnöke odaszólt a szabályalkotóknak. Szerinte óriási butaság Sebastian Vettel háromhelyes rajtbüntetése és sürgette a vezetőket, hogy az elhibázott szabályt változtassák meg.

részletek

Vettel szerint nem jogos a büntetése

Kezd végképp KO-t szenvedni Sebastian Vettel, a piros zászlós szabály megszegése miatt visszasorolják a rajtrácson a német pilótát. Ő maga nem ért egyet ezzel, szerinte igenis lelassított.

részletek

Ocont megbüntették, Vettel nyert egy helyet

A piros zászló hatálya alatt szabadedzésen elkövetett vétségért három hellyel hátraküldik Esteban Ocont: a francia alig lépte túl a megengedett deltaidőt egy félreértés miatt, de büntetés így is járt neki.

részletek

A blama után változhat a rajtbüntetés módszere

Senki sem gondolt arra a buktatóra a szabályokban, amely nevetséges pillanatokat hozott az első szabadedzésen és különösen a Q2-ben. Charlie Whiting készen áll a megoldással.

részletek

A Honda már 2019-es alkatrészeket próbálgat

Az idei hátralevő versenyhétvégéket a Honda folyamatos kísérletezgetésre fogja használni, ami már a jövő évet szolgálja. Most már a vezetőség is elismerte, csak 2019-et tartják szem előtt.

részletek

Ricciardo: Kapok én még idén büntetést

Daniel Ricciardo reálisan látja a szezon hátralevő részét. Az Olasz Nagydíj hétvégéjén motorcsere miatt rajtbüntetésben részesül, de az ausztrál tudja, ez nem az utolsó visszasorolása lesz idén.

részletek

Büntetés közelében a Renault és a Mercedes

Nico Hülkenberg autójába már a Hungaroringen régebbi, használt motorkomponenst volt kénytelen visszaszerelni a Renault, de a McLarennél és a Mercedesnél is közel a rajtbüntetés.

részletek

Ricciardo mégsem veszíti el rajthelyét?

Bár a Red Bull még a hét elején úgy ismertette a helyzetet, hogy legalább tíz helyes rajtbüntetést biztosan kap Daniel Ricciardo, az érintett viszont úgy tudja, valószínűbb, hogy megússza.

részletek

Mégsem ússza meg Ricciardo a büntetést

Bár napokig arról szóltak a hírek, hogy a monacói meghibásodás nem jár rajtbüntetéssel, mégis biztosan hátrébb sorolják az ausztrált. Ki hitte volna, hogy a Renault-motor megbízhatatlanabb a Hondánál?

részletek

Az összes rajtbüntetés eltűnhet 2021-től

Bár még messze a végső megoldás, az FIA szándékait hallva kissé máris megnyugodhatnak azok, akiknek a könyökükön jön ki, hogy az F1-es futamok rajtrácsa mostanság ritkán egyezik meg az időmérő végeredményével.

részletek

Lauda: Ricciardo büntetése butaság volt

Az Ausztrál Nagydíjon már a pénteki nap nagy drámát hozott Daniel Ricciardo számára egy elkerülhető büntetés miatt. Niki Lauda szerint azonban értelmetlen volt az ausztrált büntetni.

részletek

Ricciardo az eltérő stratégiában bízik

Lewis Hamilton nagyon elporolta a mezőnyt az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. Daniel Ricciardo már tegnap tudta, hogy rajtbüntetést kap, de gyenge rajthelye ellenére bízik stratégiájában.

részletek
Olvastad már?