Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap

Rajtbüntetés

Ricciardo az eltérő stratégiában bízik

Lewis Hamilton nagyon elporolta a mezőnyt az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. Daniel Ricciardo már tegnap tudta, hogy rajtbüntetést kap, de gyenge rajthelye ellenére bízik stratégiájában.

részletek

Sainz máris a rajtbüntetést választja

Carlos Sainz a legkevésbé sem izgatja magát azon, hogy néha rajtbüntetést kap, ha cserébe jóval erősebb erőforrással versenyezhet. Vajon hányan követik példáját a mezőnyben, trenddé válhat a motorcsere?

részletek

A Renault előre betervezheti a büntetéseket

Igen nehéz feladatot kapott a négy motorgyártó azzal, hogy maximum három erőforrást használhatnak a pilóták, hogy megússzák a büntetést. De lehet, hogy a Renault nem is akarja megúszni?

részletek

Todt nem tud megoldást a rajtbüntetésekre

Az elmúlt évek egyik leggyakoribb beszédtémáját a közvéleményt legjobban bosszantó F1-es szabály, a motorcserék utáni rajtbüntetések sokasága jelentette. Jean Todt szerint azonban kár is hozzányúlni, amíg a privát csapatok érdekei teljesülnek.

részletek

Gasly: Sokan negatívak, pedig az F1 k****jó

Jelentősen pozitívabb megítélést érdemelne a Formula-1, mint amilyet valójában kap. Az újonc ezért nem hajlandó kritikát alkotni a sportról – a rajtbüntetéseket viszont eltörölné a föld színéről.

részletek

Hakkinen: Két probléma megoldatlan az F1-ben

Idén többször bonyodalmat és feszültséget okoztak a pályaelhagyások és a műszaki hibák miatt kiszabott büntetések. Hakkinen szerint ez a két probléma a 2018-as szezonban is gondot okozhat.

részletek

Változik a motorcserés büntetés, de...

Az FIA Motorsport Világtanácsa szerdán több szabályváltoztatást is beiktatott, köztük a sokat vitatott motorcserék miatti rajtbüntetéseket. Változik a rendszer, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolták.

részletek

Mexikói Nagydíj - Végre kiderült a rajtfelállás

Ez a versenyhétvége is bevonul a rajtbüntetéskorszak legsötétebbjei közé, hiszen csak 60 perccel a futam startja előtt győződhetett meg róla egész biztosan a világ, hogy hogyan sorakozhat majd fel a húsz autó.

részletek

Rögtön keresztülhúzzák az újonc álmait

Élete első nagydíjára készül Brendon Hartley a Toro Rosso színeiben, ám rögtön egy komoly csapással kezdi pályafutását. A rajtrács végére száműzik az új-zélandi pilótát és nincs ezzel egyedül, a McLaren és a Red Bull is bajban.

részletek

A McLaren szerint a rajtbüntetéseken változtatni kell

A wokingi istálló szerint az FIA motorcserék miatti büntetési rendszere átdolgozásra szorul, mert igazságtalan. Ellenben nem reménykedik abban, hogy 2018-ra drámaian megváltozna a rendszer.

részletek

Így fest a Japán Nagydíj valódi rajtrácsa

Ahogy azt megszokhattuk az F1-ben, az időmérő végeredménye ezúttal sem egyezik meg azzal, amilyen sorrendben a versenyzők nekivágnak majd a futamnak: összesen öten kaptak büntetést – szombat estig.

részletek

Mercedes: Néha nevetségesek a büntetések

A hétvégén ismét számos rajtbüntetésnek lehetünk szemtanúi: Alonsót, Bottast és Raikkönent is hátrébb sorolták a rajtrácson. Wolff szerint változtatni kellene, hogy ne lássunk hasonlókat.

részletek
Olvastad már?