Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 20. péntek

Rajtbüntetés

Mégsem ússza meg Ricciardo a büntetést

Bár napokig arról szóltak a hírek, hogy a monacói meghibásodás nem jár rajtbüntetéssel, mégis biztosan hátrébb sorolják az ausztrált. Ki hitte volna, hogy a Renault-motor megbízhatatlanabb a Hondánál?

részletek

Az összes rajtbüntetés eltűnhet 2021-től

Bár még messze a végső megoldás, az FIA szándékait hallva kissé máris megnyugodhatnak azok, akiknek a könyökükön jön ki, hogy az F1-es futamok rajtrácsa mostanság ritkán egyezik meg az időmérő végeredményével.

részletek

Lauda: Ricciardo büntetése butaság volt

Az Ausztrál Nagydíjon már a pénteki nap nagy drámát hozott Daniel Ricciardo számára egy elkerülhető büntetés miatt. Niki Lauda szerint azonban értelmetlen volt az ausztrált büntetni.

részletek

Ricciardo az eltérő stratégiában bízik

Lewis Hamilton nagyon elporolta a mezőnyt az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. Daniel Ricciardo már tegnap tudta, hogy rajtbüntetést kap, de gyenge rajthelye ellenére bízik stratégiájában.

részletek

Sainz máris a rajtbüntetést választja

Carlos Sainz a legkevésbé sem izgatja magát azon, hogy néha rajtbüntetést kap, ha cserébe jóval erősebb erőforrással versenyezhet. Vajon hányan követik példáját a mezőnyben, trenddé válhat a motorcsere?

részletek

A Renault előre betervezheti a büntetéseket

Igen nehéz feladatot kapott a négy motorgyártó azzal, hogy maximum három erőforrást használhatnak a pilóták, hogy megússzák a büntetést. De lehet, hogy a Renault nem is akarja megúszni?

részletek

Todt nem tud megoldást a rajtbüntetésekre

Az elmúlt évek egyik leggyakoribb beszédtémáját a közvéleményt legjobban bosszantó F1-es szabály, a motorcserék utáni rajtbüntetések sokasága jelentette. Jean Todt szerint azonban kár is hozzányúlni, amíg a privát csapatok érdekei teljesülnek.

részletek

Gasly: Sokan negatívak, pedig az F1 k****jó

Jelentősen pozitívabb megítélést érdemelne a Formula-1, mint amilyet valójában kap. Az újonc ezért nem hajlandó kritikát alkotni a sportról – a rajtbüntetéseket viszont eltörölné a föld színéről.

részletek

Hakkinen: Két probléma megoldatlan az F1-ben

Idén többször bonyodalmat és feszültséget okoztak a pályaelhagyások és a műszaki hibák miatt kiszabott büntetések. Hakkinen szerint ez a két probléma a 2018-as szezonban is gondot okozhat.

részletek

Változik a motorcserés büntetés, de...

Az FIA Motorsport Világtanácsa szerdán több szabályváltoztatást is beiktatott, köztük a sokat vitatott motorcserék miatti rajtbüntetéseket. Változik a rendszer, de nem egészen úgy, ahogy sokan gondolták.

részletek

Mexikói Nagydíj - Végre kiderült a rajtfelállás

Ez a versenyhétvége is bevonul a rajtbüntetéskorszak legsötétebbjei közé, hiszen csak 60 perccel a futam startja előtt győződhetett meg róla egész biztosan a világ, hogy hogyan sorakozhat majd fel a húsz autó.

részletek

Rögtön keresztülhúzzák az újonc álmait

Élete első nagydíjára készül Brendon Hartley a Toro Rosso színeiben, ám rögtön egy komoly csapással kezdi pályafutását. A rajtrács végére száműzik az új-zélandi pilótát és nincs ezzel egyedül, a McLaren és a Red Bull is bajban.

részletek
Olvastad már?