Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 28. szerda

Qualisport

Homokviharban repesztett a Qualisport Racing

Noha a Szahara még egyszer utoljára megdolgoztatta az Africa Eco Race mezőnyét, a Qualisport Racing kamionos egysége sikerrel vette az akadályt. A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a Scaia Qualisport Torpedóval a kamionosok között az 5. helyen zárta a homokviharban megtartott tizenegyedik szelektív szakaszt, az utolsót, amely a verseny végelszámolásába még beleszámított.

részletek

Újabb lépéssel közelebb Dakarhoz a Qualisport Racing

Újabb lépéssel közelebb került az Africa Eco Race kockás zászlójához a Qualisport Racing alakulata: Kovács Miklós és formációja problémák nélkül teljesítette a maratoni tereprali-derbi tizedik szelektív szakaszát, amelyen ismét élvezetes csatát vívtak a Kamazokkal, ám ezúttal nem tudták tartani a lépést a tatárföldi armada kék monstrumaival.

részletek

Két gyári Kamaz a magyar Scania mögött

Gyári Kamazok előtt végezni mindig nagy dicsőség, márpedig a Qualisport Racing kamionosai ezt a fegyvertényt hajtották végre az Africa Eco Race kilencedik szelektív szakaszán, a mauritániai Azougui és Akjoujt között. Kovács Miklósnál és gárdája kerék a kerék melletti csatában múlta felül a tatárföldi armadát a nap végén pedig csak a két Tatra tudott a Scania Qualisport Torpedo előtt végezni a kamionos kategóriában.

részletek

Takarékon, de versenyben a Qualisport Racing

Takarékon ketyeget a Scania Qualisport Torpedo az Africa Eco Race nyolcadik szelektív szakaszán, de a Kovács Miklós, Ács László, Czeglédi Péter trió az előző két nap gyötrelmei után problémáktól mentesen teljesítette a 425 kilométer hosszú szelektív szakaszt a mauritániai Tiwilit és Azougui között.

részletek

Qualisport: Mauritánia egyelőre nem irgalmaz

Nem sikerült megszabadulnia a technikai problémáktól a Qualisport Racing gárdájának az Africa Eco Race hetedik versenynapján: ennek eredménye, hogy a Twilit környékén futott hurokszakaszt is félbe kellett szakítania a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László triónak, jó hír azonban, hogy a különítmény egy lépéssel közelebb került a rejtélyes gond forrásának feltárásához.

részletek

Kegyetlen kezdés Mauritániában

Sokkolta a technika ördöge a Qualisport Racing kamionos formációját a 2017-es Africa Eco Race hatodik versenynapján: az első mauritániai szakasz mindössze 8 kilométeren át tartott a Scania-triónak, a Torpedóban ugyanis váratlanul megadta magát a pihenőnapon beszerelt turbófeltöltő. Kovács Miklós és gárdája emiatt félbeszakította a hatodik szakaszt.

részletek

Qualisport: Lazítás, vagy mégsem?

A versenyzők számára a lazításról, a szervizcsapatok számára viszont a korábbinál is keményebb munkáról szólnak a maratoni tereprali-futamok pihenőnapjai. Így van ez a Qualisport Racing legénységével is a nyugat-szaharai Dakhlában, ahol szombaton a 2017-es Africa Race szünnapját töltötték.

részletek

Qualisport: Marokkó kipipálva, jöhet a szünnap

Jóleső elégedettséggel zárta az Africa Race ötödik, egyben utolsó marokkói versenynapját a Qualisport Racing. Kovács Miklós és gárdája az üldözött riválisok közül az egyik Tatrát kapta el a Remz el Quebir és Dakhla között bonyolított szakaszon, így a kamionos kategóriában a 4. helyen zárták a lerövidített szelektívet, amelyet a nyugat-szaharai szünnap követ.

részletek

Qualisport: Ez volt az eddigi legjobb menet!

Nem véletlenül állította René Metge versenyigazgató, hogy az Africa Eco Race negyedik versenynapjára kiírt szelektív szakasz az egész verseny talán leginkább élvezetes felvonása lesz. Ezzel a nap végén Kovács Miklós, a kamionos kategóriában a 4. időt produkáló Qualisport Racing pilótája is egyetértett.

részletek

Dolgos szakasz a Qualisport Racing mögött

Ahogyan a szervezők ígérték, az Africa Eco Race harmadik versenynapja jó alaposan megdolgoztatta a versenyzőket, köztük a Qualisport Racing kamionosait is. Kovács Miklós és legénysége a 4. idővel zárta a szakaszt Tagounite és Assa között, ahol 433 kilométer volt a mért táv hossza. A Scania-trió napját a célban egy kisebb affér is színesítette.

részletek

Qualisport: Újabb kemény szakasz Marokkóban

Nem volt könnyű az Africa Eco Race második versenynapja, ahol több versenyzőt ért kellemetlen meglepetés. Kovács Miklós és a Qualisport Racing legénysége gond nélkül teljesítette a 370 kilométeres szelektív szakaszt, a kamionos kategóriában az 5. idővel zártak.

részletek

Megkezdte az afrikai kalandot a Qualisport Racing

Immáron élesben is megkezdte kéthetes kalandját a 2017-es Africa Eco Race-en a Qualisport Racing különítménye: a Scania-trió a behajózást követő első szelektív szakaszt kategóriájában a negyedik helyen zárta, amely nem rossznak semmiképp sem mondható, ám a nyitónap nem volt problémáktól mentes számukra.

részletek
Olvastad már?