Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő

Prost

Monacói különlegességek és rekordok

A miniállam rengeteg mindenben egyedülálló, a Formula-1-ben is. Ha visszatekintünk, mind a pálya, mind a kis ország versenyzői tartogatnak számunkra meglepetéseket és csúcsokat.

részletek

Prost visszaszívta, amit a Ferrariról mondott

A négyszeres világbajnok már egészen másként látja a Scuderia esélyeit: ez lehet az év, amikor az olaszok győznek. Raikkönen szerepéről és Hamilton szokatlan helyzetéről is beszélt.

részletek

Prost csak a jóra emlékszik Sennáról

24 éve, hogy elhunyt Imolában a brazil F1-es legenda, Ayrton Senna. Egyik legnagyobb ellenfele, a négyszeres világbajnok Alain Prost visszaemlékezett arra a napra, amely megváltoztatta kapcsolatukat.

részletek

Sainz szívesen maradna a gyári Renault-nál

Nyílhat esélye arra, hogy a Red Bullnál, vagy akár arra is, hogy a Mercedesnél versenyezzen, ő viszont szeret a Renault-nál lenni és az istálló is örül, hogy ő Nico Hülkenberg csapattársa.

részletek

30 éves Senna és Prost világverő McLarenje

A Formula-1 történetének egyik legjobb autója idén harminc éves. A riválisokat a földbe döngölő McLaren-Honda kevés híján el sem készült, de végül a karosszéria és a motor terén is óriásit alkottak.

részletek

A Renault nem zárja ki a dobogó lehetőségét

A 2017-es szezontól kezdve hatalmas fejlődés figyelhető meg a gyári francia gárdán. Ha folytatják ezt a tendenciát, nem ok nélkül álmodhatnak majd a dobogós helyezésekről.

részletek

Akik a Williams legsikeresebb pilótáivá váltak

Korábban sosem tapasztalt, rutintalan párossal vág neki a 2018-as évadnak a Williams istálló. A korábbi évtizedekben azonban óriási neveket is foglalkoztatott a csapat. Kik voltak a legeredményesebbek?

részletek

Prost: Schumacher és Fangio előttünk van

Alain Prost sosem kergetett rekordokat, bár egyet azért hosszú ideig tartott. Örül, hogy egy lapon szerepel Sebastian Vettellel és Lewis Hamiltonnal, de sosem tartotta magát a legjobbnak.

részletek

Mégsem annyira drágák az F1-es motorok

Legalábbis a négyszeres világbajnok Alain Prost szerint, aki anno csapatfőnökként szintén megtapasztalta annak árnyoldalát,hogy milyen a nagyobb gyártóktól erőforrásokat vásárolni.

részletek

Kevésbé ismert tények a McLarenről

A McLaren színeiben Formula-1-es világbajnokságot nyert pilóták nevét többen is kívülről fújják, ám vannak jóval kevésbé ismert, ám érdekes adatok és tények a nagymúltú vállalatról.

részletek

A legjobban felbolyduló pilótapiac

Az idei évben nem sok változás áll be a pilótafelállást tekintve a Formula-1-ben. Volt azonban egy évad, amikor alig maradt valaki a helyén, óriási változások történtek a csapatoknál.

részletek

Amikor a Ferrari hiába reménykedett

Közel állt ahhoz a Ferrari, hogy tíz év szünet után újra világbajnokot ünnepelhessenek Maranellóban, de végül elbuktak. Volt már ilyenre példa az aranykorban is, akkor végül Senna győzött.

részletek
Olvastad már?