Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 24. vasárnap

Porsche

Világpremier a “70 év Porsche sportautó” jubileumra

A Porsche minden bizonnyal saját magától kapta a legszebb ajándékot sportautóinak 70. születésnapjára: a 911 Speedster Concept egy rendkívül egyedi nyitott tanulmányautó, amely ráadásul teljes mértékben menetkész.

részletek

A Nordschleife-körrekordra is fáj a Porsche foga

A Porsche átalakított LMP1-es autójával nemrég az F1-es körrekordnál is gyorsabb tudott lenni Belgiumban, most hasonlóra készülnek, és a legendás Nordschleife immár több mint harminc éves pályacsúcsát adnák át a múlnak.

részletek

Ennél gázabb elindulást produkálni képtelenség

A Porsche 911-es sofőrje szemlátomást alaposan rákészült, hogy látványosan induljon el szuperautójával – a végeredmény azonban nem úgy járta be a netet, ahogy azt szerette volna…

részletek

Hülkenberg: Lenyomjuk a Porsche spái rekordját!

A Renault pilótája szerint a Porsche minden gratulációt megérdemel azért, mert a "felszabadított" LMP1-es autójával F1-es rekordot döntött Spában, de ez csak az idei Belga Nagydíjig lesz csúcs.

részletek

A Porsche megdöntötte Hamilton körrekordját

Óriási mérföldkő az autóversenyzésben. A Spa-Francorchamps-i versenypályán Lewis Hamilton tavaly pályacsúcsot autózott az időmérőn, ezt azonban egy LMP1-es Porsche megdöntötte.

részletek

Repülő taxikat gyárthat a Porsche

Néhány évtizede a 2000-es évek elejére jósolták, hamarosan azonban tényleg valósággá válhatnak a városok utcái felett cikázó, utasokat szállító járművek.

részletek

Átnevezett motorok a Formula-1-ben

Bár motorszállító-váltás nem történt, 2016 óta a Red Bull már nem Renault, hanem TAG Heuer néven kapja a francia erőforrásokat. Ez azonban közel sem az első eset a száguldó cirkuszban.

részletek

Megépítheted Villeneuve autóját Legóból

A Lego ’Speed Champions’ szériája ikonikus versenyautókat tartalmaz, köztük Gilles Villeneuve 1979-es Ferrariját. Nem lenne meglepő, ha egy hadseregnyi felnőtt tűnne fel a boltokban.

részletek

70 éve gyárt sportautókat a Porsche

Gyors. Letisztult. Érzelmes. Az elmúlt 70 évben a Porsche márka egyet jelentett a sportautó-gyártás legmagasabb szintjével. Az első Porsche nevet viselő járművet 1948. június 8-án regisztrálták: ő volt a 356 „No. 1“ Roadster. Ezen a napon született meg a Porsche márka.

részletek

Retro – Az újító, akinek a pezsgőzést is köszönjük

A 60-as évek bővelkednek a sokoldalú pilótákban, Dan Gurney pedig közülük is a legérdekesebbek közé tartozik. A Porsche egyetlen F1-es futamgyőztese Jack Brabham és saját csapatát szintén győzelemre vitte, Le Mans-i diadalának megünneplésével pedig szokást teremtett.

részletek

Gyász: Elhunyt Dan Gurney

Újabb veszteség érte a száguldó cirkuszt, Dan Gurney személyében eltávozott az egyetlen olyan amerikai futamgyőztes, aki amerikai autóval tudott nyerni. 86 éves korában érte a halál.

részletek

Már fejlesztés alatt a Porsche F1-es motorja?

A német gyártó bár kivonul a WEC csúcsosztályából, az időközben megkezdett motorfejlesztést titokzatos módon azóta is folytatják. Több jel is arra mutat, hogy saját erőforrással készülnek az F1-be.

részletek
Olvastad már?