Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 27. csütörtök

Pirelli

Rengeteg gumiteszt lesz idén: itt a program

Míg tavaly három csapat végezte el az összes munkát, ebben az évben már a mezőny minden istállója jelezte, hogy segédkezni szeretne a Pirellinek az abroncsok tökéletesítésében. 25 tesztnapot osztottak le egymás között.

részletek

Mit vár a Pirelli Bahreintől?

Egyetlen hét telik el mindössze a Kínai és a Bahreini Nagydíj között, így a csapatok és a pilóták máris gőzerővel készülnek a következő futamra. Nincs ez másképp a gumiszállítóval, a Pirellivel sem.

részletek

Hamilton: A gumiteszttel csak az időmet vesztegettem volna

2016 második felében a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull is pályára vitte egy évvel korábbi F1-es autóit, a Pirelli vadonatúj abroncsaival felszerelve, az idei évre történő felkészülés jegyében. Hamilton nagyon örül neki, hogy nem vett részt egyszer sem ezeken a gyakorlásokon.

részletek

Prost szerint nem jó a gumiszabály

Alain Prost, négyszeres Formula-1-es világbajnok szerint a jelenlegi gumiszabályok nem segítik az izgalmas versenyzést, szerinte nagyobb szabadságot kellene adni a csapatoknak és a pilótáknak ilyen téren.

részletek

Akkor most egyáltalán nem lesz gumitaktikázás?

Tisztába tett néhány dolgot az idei abroncsokkal kapcsolatban a Pirelli. Mi igaz az egy kiállásból, a zéró kopásból és abból, hogy kevésbé hevülnek fel az üldöző autó gumijai?

részletek

A Pirelli szerint is kiváló a Ferrari

Az F1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli első embere, Mario Isola is úgy látja, a Ferrari kiválóan felkészült a szezonra és visszatérhet a sikerek útjára.

részletek

Innentől minden bevetés éles a Pirelli számára

Végre elérkezett, amire vártunk és vártak az F1 hivatalos gumiszállítójánál, a Pirellinél is. Nincs több tesztelés, innentől minden élesben megy. Több olyan dologgal is találkozhattunk a gumigyártóval kapcsolatban a tesztelések során, ami igencsak figyelemre méltó.

részletek

Ezért lehetnek unalmasak a versenyek 2017-ben

Az előszezonban, de még a tesztek alatt is sokan vélekedtek úgy, hogy megváltozott aerodinamika kevesebb előzést hoz majd, a Force India technikai igazgatója azonban úgy véli, más is közrejátszhat abban, ha eseménytelen futamokat láthatunk majd az idei F1-es szezonban.

részletek

Elnyűhetetlen Pirellik?

Úgy tűnik, az F1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli igencsak belehúzott idén az abroncsok tartóssága terén. Korábban több szezonban is a korai elhasználódást rótták fel az olasz gumiszállítóknak, most azonban úgy tűnik, épp a fordítottja történik.

részletek

Agresszív versenyzés, igazi előzések - ez az idei F1?

Egy F1-es pilóta szerint idén sokkal keményebben csatázhatnak majd egymással, mert a Pirelli abroncsai jobban fogják ezt viselni - ráadásul több igazi előzésre számíthatunk.

részletek

Távozik posztjáról a Pirelli F1-es főnöke

Paul Hembery az olasz gyártó visszatérése óta a Pirelli motorsport-igazgatójaként dolgozott a sportágban, hamarosan azonban újabb felelősség fog nyugodni a vállán.

részletek

Ezen a héten felfedhetik titkaikat az új gumik

A Pirelli úgy véli, az F1-es csapatok múlt héten még csak tapogatóztak Barcelonában, ezért a második teszten fog kiderülni, hogy mit is bírnak 2017-re gyártott abroncsaik.

részletek
Olvastad már?