Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 25. vasárnap

Pirelli

A Pirelli megoldást lát a tesztanomáliákra

A február végi szokatlanul hideg, fagyos és havas idő igencsak akadályozta a tesztelést az első négy, Barcelonában töltött munkanapon. A gumiszállítónak azonban lenne ötlete ennek kikerülésére.

részletek

Tíz helyszínen tesztel idén a csapatokkal a Pirelli

Közzétette tesztnaptárját a Pirelli: az előző évhez hasonlóan minden istállónak jut legalább egy alkalom a 2019-es abroncsait fejlesztő gyártótól, olyan helyszíneken, mint a Paul Ricard, Vallelunga vagy Mexikó.

részletek

Nagyon kiszúrt az időjárás a Pirellivel

Hosszú hónapok csendje után ma végre újra felbőgtek a Formula-1-es autók Barcelonában. A Mercedesnek azonban különösen nem jön jól, hogy a gumikról jóval kevesebb információt gyűjthetnek.

részletek

Mercedes: Van, amikor a puha jobb

Legalábbis gumiban. A címvédők F1-es csapat úgy látja, a Pirelli 2018-as palettája el fogja érni a kívánt hatást, így idén jelentős gumikopásra és változatos párharcokra számíthatunk.

részletek

Rosberg szerint a nézők nem fogják átlátni az új gumiszabályt

A 2016-os világbajnok tévés szakértővé vált, ezért idén gyakran hallhatjuk majd meglátását. Most a Pirelli hét keverékből álló száraz palettájáról mondta el lesújtó véleményét.

részletek

McLaren: Változás lesz a nagy gumikopás

Jó eséllyel izgalmasabbá válnak a futamok idén a Pirelli új keverékeinek köszönhetően. A bokszlátogatások könnyen megduplázódhatnak, erre számít a McLaren is. Csak ennyin múlna?

részletek

Alonso, Verstappen és Ricciardo autóztat nézőket a szezon során

A Formula-1 újabb izgalmas programot indított el 2018 előtt: a versenypályákon pilóták visznek körbe szerencséseket szupersportkocsikkal – az Aston Martin és McLaren csatlakozott a kezdeményezéshez.

részletek

Egy MotoGP-s változás, ami az F1-re is hatással lesz

A MotoGP-s versenynaptárból való kiszorulástól tartva több módosítást is végrehajtottak Barcelona nagydíjhelyszínén, ezek egyike pedig az F1-es Spanyol Nagydíjra is közvetlen hatással lesz.

részletek

Ezért koptak olyan lassan a tavalyi Pirellik

Szándékosan készült a Pirelli kemény keverékekkel a 2017-es F1-es szezonra, de nem azért, hogy monotonabbá tegyék a futamokat. Saját magukat akarták így bebiztosítani.

részletek

Idén is lesz Pirelli-gumiteszt

2017-hez hasonlóan 2018-ban is megkérte a gumigyártó a csapatokat, hogy segítsenek az új abroncsok fejlesztésében. Csakúgy, mint a tavalyi tesztnek, az ideinek is minden istálló résztvevője lesz.

részletek

A Pirellinek is van ötlete a több előzésre

Az F1 gumiszállítója is azon ötletel, hogyan válhatna látványosabbá a sport. Bár az előzések érdekében szerintük is szükség lenne aerodinamikai változtatásokra, nem ez az egyetlen javaslatuk.

részletek

A néző gumiháborút, a Pirelli nyugalmat akar

Egy felmérés szerint a nézők visszahoznák az F1-be a gumigyártók csatáját, ám a Pirelli nem repes az ötlettől. Szerintük ez növelné a költségeket, de számukra nem pont a monopólium az ideális helyzet?

részletek
Olvastad már?