Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 13. csütörtök

Pirelli

Pirelli: Ne csak a gumikra mutogassunk

Mario Isola szerint a gyorsan fogyó abroncs csak az egyik oka annak, hogy miért kell visszavenniük a pilótáknak és egyébként is a csapatok döntöttek így, nem ők.

részletek

Jövőre keményebb csaták jöhetnek az F1-be

Néhány 2019-re meghonosított szabályváltozás abba az irányba hat, hogy az autók könnyebben tudják követni egymást, ezzel növelve az előzések esélyét. A Pirellinél sem akarnak ennek útjába állni a túl lágy abroncsokkal.

részletek

Vettel: Nincs nagy különbség a gumiknál

Ez a tapasztalata a Ferrari német versenyzőjének a Pirellikkel kapcsolatban az Abu Dhabiban tartott első tesztnap után, melynek elsődleges célja a gumigyártó új keverékének tesztelése volt.

részletek

Russell: Már ma is sokat tanultam

George Russell túlvan első williamses tesztjén, az F2 friss bajnoka pedig úgy érzi, már most rengeteg tapasztalattal lett gazdagabb. Annak is örül, hogy egy tapasztalt versenyző lesz a csapattársa.

részletek

Nem kell a Hankook-gumi az F1-nek, marad a Pirelli

Abu Dhabiban az FIA és a Formula-1 közösen bejelentette, hogy kiválasztották, mely gumiszállító cég fogja ellátni a sorozatot a 2020 és 2023 közötti négyéves periódusban.

részletek

A Pirelli végleg száműzi az értelmetlen elnevezéseket

A Pirelli 2019-ben számokkal fogja jelölni az abroncsait, így búcsút inthetünk a szuperlágy, ultralágy, hiperlágy és hasonló értelmetlen neveknek, melyek csak összezavarták a rajongókat.

részletek

Sainz már Abu Dhabiban átmegy a McLarenhez

A szezonzárót követő Pirelli-teszten megindul a költözködés, és számos versenyző új csapatában vezet: Sainz, Leclerc, Kubica és várhatóan Raikkönen is közöttük lesz, egyedül Ricciardónak kell várnia.

részletek

A Ferrari megtartaná a Pirellit

Az F1 tulajdonosai a közeljövőben döntik el, hogy 2020-tól is a Pirelli lesz-e sorozat gumibeszállítója, vagy egy új márkát üdvözöl a mezőny. A Ferrari az olaszok mellett tenné le voksát.

részletek

A hiperlágy gumik megértése jelentheti a kulcsot az időmérőhöz

A pénteki első és második szabadedzésen a pilóták többsége küszködött a hiperlágy keverékek munkára bírásával. A Pirelli szerint az időmérőn az a csapat kerülhet előnybe, amelyiknek hamarabb sikerül megérteni a működésüket.

részletek

Semmi akadálya az extrém versenystratégiáknak

Egy csettintésre sokszínűbbé tehetné az F1 a futamokon látott stratégiákat, mindössze apróbb szabálymódosításokra lenne szükség. A gumiszállító nem látja akadályát a többkiállásos versenyeknek.

részletek

Rejtély, miért választ rosszul gumit a McLaren

Szegény embert az ág is húzza, az idén ismét gyengélkedő McLarennél pedig egészen váratlan helyről érkezett ez az ág. Úgy tűnik, mintha a csapat elfelejtette volna, hogyan kell gumit választani egy versenyhétvégére.

részletek

Hamilton: Nevetséges a gumihelyzet

Nyilvánosan győzködte a Pirellit Lewis Hamilton, aki azt szeretné elérni, hogy ismét többkiállásos stratégiákat lássunk a versenyeken. Erre egy nagyon egyszerű megoldással állt elő.

részletek
Olvastad már?