Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 18. hétfő

Pirelli

Pokoli sebességek jönnek jövőre

A Formula-1 hatalmas mértékben gyorsult a tavalyi évhez képest, a jövő évi előrejelzéseknek pedig újfent örülhetnek a rajongók. A Pirelli, szimulációk alapján a gyorsulás mértékét is sejti.

részletek

A versenyzők új kedvence lett a hiperlágy gumi

A héten zajló teszten Abu Dhabiban a mezőny kipróbálhatta a Pirelli következő évre fejlesztett újdonságát. Kimi Raikkönent leszámítva minden versenyző magasztalta a hiperlágyat.

részletek

A Pirelli főnöke nagyon ambiciózus 2018-at illetően

Az első teszt után a pilóták és a csapatok is pozitívan nyilatkoztak az olasz gyártó F1-es abroncsairól, ez pedig örömmel tölti el a cég vezérigazgatóját is.

részletek

Jövőre visszatérhetnek a kétkiállásos futamok az F1-be

A sportág hivatalos abroncsbeszállítója rengeteg kritikát kapott a közelmúltban azért, mert túl tartós gumikat gyártott - nos, jövőre változás állhat be a versenyek képében.

részletek

Furcsa baleset a két McLarentől

Érdekes balesetet szenvedett egymást követő napokon Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne az abu dhabi teszten. Pontosan ugyanott és ugyanúgy ütköztek a falnak.

részletek

Ennyivel gyorsabb a hiperlágy az ultralágynál

Minden, amit a Pirelli által Abu Dhabiban szervezett kétnapos tesztről tudni érdemes: közte a rózsaszín jelölésű új abroncsról nyert tapasztalatok. Jövőre ismét jelentősen javulnak a köridők.

részletek

Ferrari-uralommal végződött az Abu Dhabi teszt

Utoljára léptek az F1-es autók pályára 2017-ben: szerdán Sebastian Vettel futotta a leggyorsabb kört, a nap végén Robert Kubica még visszaült a Williamsbe, hogy kipróbálja az új hiperlágy keveréket.

részletek

Vettel vezet az idei utolsó tesztnap félidejében

Kedden Kimi Raikkönen, ma pedig német csapattársa révén áll az élen a Ferrari a Pirelli által Abu Dhabiban megrendezett gumiteszten. A Force India és a Mercedes a második és harmadik helyeken.

részletek

Hamilton: A hiperlágy az eddigi legjobb gumi

A négyszeres F1-es világbajnok ugyan elismerte, hogy nem tartozik a legkevesebb elfoglaltságai közé a tesztelés, a Pirelli új legpuhább abroncsáról azonban kifejezetten pozitívan nyilatkozott.

részletek

Raikkönen az élre száguldott a hiperlágy gumival

A Ferrari finn F1-ese volt a leggyorsabb a Pirelli-teszt első felvonásán, méghozzá a gumigyártó új, hiperlágy keverékű abroncsán. Őt Ricciardo és Hamilton követte, Kubica kilencedikként zárt.

részletek

Raikkönen a teszt leggyorsabbja félidőben, Kubica a Williamsben

Minden csapat részt vesz az Abu Dhabiban tartott gumiteszten: a Ferrari már a jövő évre kifejlesztett hiperlágy abroncson szárnyalt. Alonso összetörte a McLarent.

részletek

Melyik nap ki tesztel Abu Dhabiban?

Egy kollektív edzésre emlékeztet a kedden és szerdán rendezendő Pirelli-gumiteszt: a Yas Marina pályán mindegyik csapat körözni fog. Vezetni fog a világbajnok, a McLaren pedig kivételesen két autót küld pályára.

részletek
Olvastad már?