Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek

Pirelli

Ezzel a feltétellel marad a Pirelli a Formula-1-ben

A kizárólagos abroncsszállító szerződése 2019 végén lejár, a gyártó pedig nem akar bármi áron hosszabbítani. Ha az F1 a közeljövőben csak az üzletről fog szólni a technológia helyett, kiszállnak.

részletek

Drasztikusan megváltoznak az F1-es gumik?

Sokkal nagyobb kerekek jöhetnek az F1-be 2021-től, sőt, most már valószínűbb, hogy megtörténik a változás, mint hogy maradnak a jelenlegi abroncsok.

részletek

Okosgumik érkezhetnek az F1-be

Jelentős átalakulás zajlik a Formula-1-ben, nincs terület, amelyet ne akarna valamilyen módon megfűszerezni a Liberty Media. A Pirelli a tulajdonosokat megelőzve két érdekes ötlettel is előállt.

részletek

Jól járhat, aki mellőzi a hiperlágyat

A Force India technikai igazgatója, Andy Green szerint óriási előnyre tehetnek szert azok a versenyzők, akik nem a hiperlágy gumin fognak rajtolni a vasárnapi futamon.

részletek

Hiperlágy, hipergyors: mit várnak a versenyzők a Pirelli újításától?

Akár egy, másfél másodperc is lehet a köridő-javulás a monacói pályán annak köszönhetően, hogy a Pirelli most első alkalommal beveti eddigi leglágyabb, leggyorsabb abroncsát, a rózsaszín jelölésű hiperlágy keveréket. A formula.hu a szerdai sajtónapon több versenyző véleményét is meghallgatta az olasz gumigyár újdonságával kapcsolatban.

részletek

Magnussen: Nem kopik el hamar a hiperlágy

A Haas dán versenyzője szerint a Pirelli új gumikeveréke simán bírni fogja a monacói utcai pálya megpróbáltatásait, és bízik abban, hogy ezt az abroncsot is hibátlanul kezeli majd a csapat.

részletek

Sainz: A hiperlágy felpezsdíti Monacót

A Renault spanyol pilótáján kívül hasonlóan vélekedik az új Pirelli-abroncsokról Brendon Hartley, míg a gumigyártó vezérigazgatója inkább Kanadában vár áttörést gumifronton.

részletek

F1-Archív: Ecclestone terve a kiscsapatok megmentésére

Az F1 egykori ura május 22-én beszélt ügyfélautós elképzeléséről, dicsérte a gyorsan kopó Pirelliket és fenyegette a Ferrarit. De ezen a napon született az egyetlen barcelonai Vettel-győzelem, és ekkor igazolta le Fernando Alonsót a Minardi. Hírek az elmúlt 20 évből.

részletek

Gondok vannak a Pirelli egyik keverékével

A hétvégi F1-es Spanyol Nagydíjon többen is panaszkodtak a szuperlágyakra, néhányan egyszerűen nem tudták működésre bírni a keveréket. Daniel Ricciardo egyszerű megoldást javasolt a problémára.

részletek

Vettel: A normál gumikon még lassabb lettem volna

Vettel a keddi tesztnap után összehasonlította a Pirelli múlt hétvégén bevetett, vékonyabb futófelületű gumiját a teszten használt korábbi vastagságúval; a német szerint azzal még lassabb lett volna

részletek

Exkluzív: A Mercedes segítéséről spekulálnak

Kétszeresen is nagy jelentőségű a Mercedes istálló számára az a tény, hogy a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén megcsípték a teljes első rajtsort, hiszen ennek köszönhetően a bajnoki címvédő Lewis Hamilton és a különítmény is fellélegezhetett. Mint láttuk és hallottuk Barcelonában, ezt meg is tették.

részletek

Vettel: A Pirelli a Mercedesnek és a Red Bullnak kedvezett

A Pirelli új gumikonstrukciókkal érkezett a Spanyol Nagydíjra, és így tesz még idén további két verseny esetében. Gyakorlati okokkal indokolják a változást, Sebastian Vettel viszont nagyobb összeesküvést sejt mögötte.

részletek
Olvastad már?