Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. február 26. vasárnap

Peugeot

Történelmet írt a Peugeot a Dakaron

A 2017-es Dakar Paraguayon, Bolívián és Argentínán áthaladó csaknem 9000 km-ének megtétele után a három új Peugeot 3008DKR, illetve a három versenyző páros, Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena és Despres/Castera az első három helyen (ebben a sorrendben) futott be a Buenos Airesben felállított célba. A történelmi hármas győzelem mintegy megkoronázta a Peugeot eddigi öt Dakar-győzelmét. Kívánni se lehetne jobb eseményt az új Peugeot 3008 SUV bevezetéséhez!

részletek

Loeb elmondta, min múlt a Dakar-győzelem

A kilencszeres rali-világbajnok francia számára öt percen múlt, hogy nem tudta elorozni a győzelmet csapattársától, Stephane Peterhanseltől, de elmondta, motiváltabban fog visszatérni jövőre.

részletek

Hogyan nyerheti meg Loeb a Dakar Ralit?

A második Dakarján induló kilencszeres ralivilágbajnok rávilágított, hogyan tudná megfogni a versenyen előtte álló peugeot-s csapattársát, Stephane Peterhanselt.

részletek

Dakar: Elképesztő fordulatok napja

Peterhansel motorossal, Hirvonen kamionnal ütközött, Loeb pazar felzárkózással megnyerte a napot, míg a motorosok között megbüntették a nyertest, benyújtottak egy fellebbezést, és két élmenő is kórházba került.

részletek

Nagy a tisztelet a Dakar-menők között

A hat szakasz után a Dakar Rali első helyén álló Stephane Peterhansel hosszan méltatta másodéves riválisát, Sebastien Loeb-öt, aki szerinte készen áll a győzelemre.

részletek

Lesz-e csapatutasítás a Peugeot-nál?

A papírformának megfelelően a Peugeot három versenyzője áll a Dakar Rali élén öt gyorsasági után - a különbség minimális a pilóták között, ezért joggal merül fel a csapatutasítás kérdése.

részletek

Csak szerencsével verhető a Peugeot a Dakaron

Mikko Hirvonen hátránya már negyven perc és szerinte tempóban is csak a technikás részeken lenne esélye - a riválisok balszerencséjében azért még bízhat a Mini finn pilótája.

részletek

Megfoghatja-e valaki a Peugeot-t a Dakaron?

Egyelőre minden jel arra utal, hogy a francia gyártó a papírformának megfelelően behúzza a 2017-es Dakart, egyik legfőbb riválisuk szerint jelenleg kevés esély van ennek ellenkezőjére.

részletek

Máris itt a 2017-es Dakar Rali első vitája

Még csak két gyorsasági szakaszon van túl a 38. Dakar Rali mezőnye, a Peugeot és Toyota pilótái máris ellentmondanak egymásnak autóik technikai paramétereit illetően.

részletek

Dakar: Toyota az élen az első nap végén

A márkát váltó Nasser Al-Attiyah leggyorsabb idővel kezdte a Dakar Rali 2017-es kiadását, majd megállt a pályán. A Peugeot-k egyelőre nincsenek dobogós pozícióban.

részletek

Már Magyarországon is elérhető a Dakar-győztes alapmodellje

Nagy várakozás előzte meg az új Peugeot 3008 érkezését, amely a világ valamennyi régiójában látványosan fejlődő járműkategória, a C szegmens szabadidőautóinak sorát gyarapítja.

részletek

Sivatagi betyárok: Peugeot-Toyota háborút hozhat a Dakar

Kis világ a sivatagi terepralizás világa, ám semmivel sem kisebb a versengés, mint bármely másik szériában. A Marokkó-ralin szaglászva a formula.hu arra a következtetésre jutott, hogy ádáz küzdelemre van kilátás a jövő év elején startoló dél-amerikai és afrikai maratoni futamokon is. Nem túlzás kijelenteni, hogy már most dörzsölhetjük a tenyerünket…

részletek
Olvastad már?