Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 17. kedd

Nissan

Elektromos autóval a legendás Mongol Ralin

A skót házaspár, Chris és Julie Ramsey csapata a Plug In Adventures szeptember 9-én szelte át a Mongol Rally célvonalát Ulan-Ude városában, ezzel ők lettek az első résztvevők, akik teljesen elektromos autóval - egy módosított, 2016-os Nissan LEAF-fel, melynek az AT-EV (All-Terrain Electric Vehicle – Minden terepre alkalmas elektromos jármű) nevet adták - teljesítették a legendás, kontinenseket átszelő kihívást.

részletek

A világ legkeresettebb elektromos járműve

Cikksorozatunk mai részében bemutatjuk, hogyan tartotta fenn vezető szerepét a Nissan az Intelligent Mobility terén az elmúlt 70 évben. Ma a Nissan LEAF-fel ismerkedhet meg, mely amellett, hogy az elektromos járművek forradalmának élenjárója, a világ legnagyobb példányszámban értékesített elektromos autója is.

részletek

Versenyautót készített az Infiniti

Első pillantásra egy nyolcvan évvel ezelőtti versenyautónak tűnik, azonban nagyon is modern: ez a Prototype 9!

részletek

A Nissan elektromos prototípusa Goodwoodban

Pontosan 70 évvel a Nissan első elektromos járművének bemutatása után a Nissan BladeGlider sportautó-prototípus állt a hétvégén a Goodwood Festival of Speed-en középpontjában. A BladeGlidert Lucas Ordóñez, a NISMO pilótája vezette.

részletek

Az új X-Trail – a világ legnépszerűbb SUV-ja

A Nissan X-Trail a világ legnépszerűbb szabadidő-autója megújult, fejlesztései még tovább növelik minőségét és kifinomultságát. Az újítások közül kiemelhető az átdolgozott jellegzetes és robusztus új külső, a jobb minőségű és egyben vonzó új fejlesztéseket is felvonultató belső tér, az új még praktikusabb megoldások, illetve az utazást az eddigieknél is biztonságosabbá tévő új innovatív technológiák.

részletek

Qashqai: Prémium crossover kimagasló új formatervvel

A Nissan Qashqai, Európa legnagyobb számban eladott városi crossovere, jelentős fejlesztéseket kapott, melyek tovább erősítik prémium státuszát.

részletek

A világ leggyorsabb GT-R-je

3000 lóerő és 410 kilométer per órás végsebesség: nehéz keményebb és vadabb jószágot elképzelni ennél a Nissan GT-R-nél - ez a kategória igazi csúcsa!

részletek

Magyar mérnök vágta félbe a Nissan LEAF-et

A továbbiakban Pataki Dániel (Nissan CEE Műszaki Osztály) beszámolóját olvashatjátok arról, hogy hogyan vágtak félbe egy Nissan LEAF személyautót:

részletek

Ez a turbóhang zene füleinknek

A motor sem szól rosszul, de a Nissan előadásának legszebb részét talán nem is az jelenti.

részletek

Kiszállhat a Renault a Formula-E-ből

Az elektromos sorozat jelenlegi domináns alakulata már a jelenlegi szezon után búcsúzhat, és már az is szóba került, ki veheti át a helyüket az indulók listáján

részletek

Futballt és gyors autókat tesztelt a Nissan

Az önkéntesek a legmodernebb érzékelőket viselve először végignézték az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseit, majd az ikonikus belgiumi Spa-Francorchamps pályán vizsgálták fizikai válaszaikat egy Nissan GT-R-ban 250km/órával száguldva.

részletek

180 éves találmány oldja meg az okostelefonok problémáját?

Viktoriánus találmány – 21. századi alkalmazása: a Nissan GB egy csaknem 200 éves technológiát vetett be az új koncepciójában, hogy megoldást találjon a mobiltelefonok figyelemelterelő hatására vezetés közben.

részletek
Olvastad már?