Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök

Newey

Red Bull: A karosszériánk a legjobb, a motor és olaj hátrány

Megoszlanak a szakértői vélemények arról, hogy a Red Bull második vagy harmadik erő lehet 2018-ban. A Renault-motor miatt kétségtelenül sokat veszítenek: Adrian Newey szerint amiatt úgyszintén, hogy a Ferrari és Mercedes a megengedett határon táncol az elégetett olajjal.

részletek

Háromszor utasította vissza Newey a Ferrarit

Az évtizedek során többször is ajánlatot tett a Scuderia a jelen nagy mérnökének, előfordult, hogy óriási fizetést kínálva. A tervező mindháromszor nemet mondott, kifejtette, mikor miért.

részletek

Retro - Adrian Newey legjobb F1-es autói

Ahová szerződött, ott világbajnok gépet alkotott: röviden így lehetne jellemezni a jelenkori F1 egyik, ha nem a legnagyobb tervezőgéniuszát, akinek életművéből öt sikeres modellt választottunk ki 59. születésnapján.

részletek

Készen áll a Red Bull csodafegyvere

A Formula-1-es szakértők úgy gondolják, jövőre akár négy istálló is folyamatosan harcban lesz a futamgyőzelmekért. Komoly lépést tett most ebbe az irányba a Red Bull, akár ezen is múlhat a siker.

részletek

Newey: Hamilton idén még erősebb lett

Lewis Hamiltont 2017-ben Mexikóban négyszeres világbajnokká koronázták. A britnek egy erős Ferrari és Sebastian Vettel adta fel a leckét, de végül ő jött ki győztesen a csatából.

részletek

Newey: Ki kell találni valamit a halo helyett

Sokan megszólaltak már a 2018-ban bevezetett fejvédő eszközt illetően, ezúttal mérnöki szemmel láthatjuk a halót, ugyanis Adrian Newey beszélt a glória előnyeiről és hátrányairól.

részletek

Newey: Verstappen még mindig hibázik

A Formula-1-be néhány éve berobbanó, azóta három futamgyőzelmet arató Red Bull-pilótának még mindig vannak gyengeségei, de Adrian Newey szerint ezeken hamarosan felülemelkedik.

részletek

A Williams legjobb világbajnoki autója

A magas szintű technológia és innováció kincsestára volt az 1992-es Williams-Renault, amivel Nigel Mansell, a mezőnyt porrá verve szerezte meg pályafutása egyetlen világbajnoki címét.

részletek

Ez vár a Red Bull sztártervezőjére 2018-ban

Adrian Newey a korábbi éveknél nagyobb szerepet kapott az RB13-as tervezésében, a kérdésre azonban, hogy a következő szezonban mennyi munkája lesz a Red Bullnál, Christian Horner adta meg a választ.

részletek

A sztártervező, aki elutasította a Mercedest

Adrian Newey, a többszörös világbajnok Red Bull tervezője elárulta, pár éve a Mercedes és a Ferrari is állásajánlattal kereste fel őt, ám épp depresszív időket átélve mindkettőre nemet mondott.

részletek

Őrült precizitás uralkodott a McLarennél Ron Dennis idején

Kollégái és pályatársai számtalan alkalommal megkérdőjelezték az egykori McLaren-vezérigazgató munkamódszereit, melyek Adrian Newey szerint az F1-es csapat új gyárának megépítésekor egészen új dimenziókat értek el.

részletek

Így működik a legális kémkedés az F1-ben

Nemrég megjelent önéletrajzi könyvében Adrian Newey, a sportág legtöbbre tartott szakembere mesélte el, milyen trükkökkel tudja szemügyre venni a rivális autókon használt megoldásokat.

részletek
Olvastad már?