Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. augusztus 18. péntek

Nemzetközi

Újra Peugeot-siker a Silk Way Ralin

Újrázott a Cyril Despres – David Castera versenyzőpáros. A 2016-os Selyemút Rali győztesei idén is elsőként értek célba: a verseny második felében végig vezettek, majd Peugeot DKR #100 autójukkal kényelmes, 65 perces előnnyel nyerték az összesen 9599 km hosszú viadalt, amely 4094 km gyorsasági szakaszt foglalt magában.

részletek

Hogyan verekedett majdnem össze Crutchlow Poncharallal?

Három és fél éve váltak külön az útjaik, a csapatfőnök azonban mosolyogva gondol vissza egykori pilótájára. Cal Crutchlow azóta a királykategória egyik legkülönlegesebb személyiségévé nőtte ki magát, igaz, már debütáló évében sem a visszafogottságával hívta fel magára a figyelmet.

részletek

Magyar himnusz szólt Bulgáriában

Véget ért a háromnapos Bulgarian Baja FIM tereprali-Eb futam, amely a motorosoknál Horváth Lajos győzelmét hozta. A váci pilóta örül a sikernek, ugyanakkor a megszerzett tapasztalatokat és a jó edzéslehetőséget, egyszóval az eredményes felkészülést mindennek elébe helyezi.

részletek

Itt a vége: a 9. helyen zárja a Qualisport a Silk Way Ralit

Törött hátsó rúgóval, majdnem hibátlanul ért célba a Qualisport Racing kamionos együttese a 2017-es Silk Way Rali 13. szelektív szakaszán. A szervezők a szombatra tervezett utolsó szelektívet törölték, mivel a térséget sújtó esőzés következtében a folyók túlságosan megáradtak. Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László számára a lehető legjobban alakult a végjáték: a Scania Qualisport Torpedóval versenyző trió a kamionos kategóriában a 9. helyen zárja az összecsapást.

részletek

Ő lesz az első magyar kamionversenyző hölgy

A Magyar Autósport történetében és a világban is egyedülálló, alig néhány példa található, hogy egy 1.300LE-s versenykamion volánjánál egy törékeny, ám rendkívül elszánt és tehetséges fiatal hölgy üljön.

részletek

Laller a bolgár FIM Eb futamon húzza a gázt!

Egy rövid pauza után Bulgáriában folytatódik tovább Horváth Lajos felkészülése. A Dakarra készülő váci motoros természetesen két verseny között sem unatkozott, egy jótékonysági rendezvény fővédnöki teendőit látta el, valamint szponzori meghívásoknak tett eleget.

részletek

Qualisport: Soha nem volt még durvább!

A java most következik! Így szólt a szervezői intelem a Silk Way Rali vasárnapi pihenőnapja előtt, hétfőn, a megmérettetés 9. szakaszán pedig be is bizonyosodott, hogy miért jósolták ezt az illetékesek. A versenyzők – közöttük a Qualisport Racing kamionos egysége – olyan dűnékkel találta szembe magát a Gób sivatagban, amilyeneket soha nem láttak még.

részletek

Mi dübörög a MotoGP-gépekben?

Az alábbi összeállítás tökéletesen összefoglalja, hány különböző elrendezésű erőforrást láthatunk jelenleg a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában, s az egyes típusok és modellek hangzását is meghallgathatjuk.

részletek

Nehezen eresztette a kazah láp a Qualisport kamionosait

A napunk mottója akár az is lehetett volna, hogy a láp nem enged! Így sommázta a 2017-es Silk Way Rali hatodik, a kazahsztáni Szemej és Urdzsar között kanyargó szelektív szakaszát a Qualisport Racing kamionos egységének pilótája, Kovács Miklós. A Scania-trió becsülettel megdolgozott ezúttal is, a monstrumok között a 12. helyen zárták a napot és továbbra is őrzik a 8. helyet a kategória összesítésében.

részletek

Bemutatták a Honda jövő évi TCR versenyautóját

A JAS Motorsport bemutatja vadonatúj Honda Civic Type R TCR modelljét, melyet a túraautó-bajnokság 2018-as szezonjában használhatnak majd vásárlóik.

részletek

Sokkal jobb most a MotoGP, mint korábban

A királykategória 1993-as világbajnoka szerint egyik aranykorát éli a gyorsaságimotoros-vb: elmondása szerint a legkisebb hiba is a középmezőny végére vetheti vissza a versenyzőt, ezért mindenkinek végig maximumon kell teljesítenie.

részletek

Fárasztó és dolgos napon van túl a Qualisport Racing

Minimális pihenő után ugrott neki a 2017-es Silk Way Rali ötödik, egyben eddigi leghosszabb napjának a Qualisport Racing kamionos alakulata, akik becsülettel végigküzdötték magukat az Asztana és Szemej közötti penzumon. Az eredményre sem lehet különösebb panasz, a Scania-trió kategóriájában a 8. helyet foglalja el.

részletek
Olvastad már?