Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 24. csütörtök

Motorok

A Mercedes miatt figyelik jobban a motorokat?

Figyelmeztetést kaptak a motorszállítók: a partnercsapatoknak teljesen egyenértékű erőforrást kell biztosítani. A gyanú szerint a Mercedes miatt volt szükség direktívára – Toto Wolff állítja, még az üzemmódok is megegyeznek.

részletek

F1-es motorral egy utcai autó két litert fogyasztana

Ezt a példát is felhozta az FIA szakembere, Gilles Simon, aki arra próbált rávilágítani, mérnöki szempontból miért csúcstechnológia az F1-es motorformula, és milyen hatással van az autóiparra.

részletek

Tervezője már van, elhatározása még nincs az Aston Martinnak

Szívesen jönne a brit márka az F1-be, ha nem száz mérnök dolgozna egy "istenverte" turbón. Vezérigazgatójuk, aki már most meglepően sok szálat mozgat, beavatott a háttérben zajló folyamatokba.

részletek

A csapatok még mindig nem tudnak megegyezni 2021-ről

A Formula-1-ben jól ismert huzavona megy a motorszabályokról: a Renault vezetője, Cyril Abiteboul elárulta, továbbra sem tudnak közös nevezőre jutni, de legalább senki nem akar forradalmat.

részletek

Aki szerint jó ötlet az évi három motor

A 2018-as új szabály – melyet az FIA nem von vissza – kapcsán inkább kritikus hangvételű nyilatkozatokat hallottunk. Vannak csapatok, melyeknek mégis jól jön a szigorítás.

részletek

A rajongók véleményét is meghallgatták az új motorokról

Nemrég nyilvánossága hozták, hogy a gyártók milyen paraméterek alapján építhetik meg erőforrásaikat 2021-től - az F1 szakmai ügyvezetője szerint gondosan átgondolt tervezetről van szó.

részletek

Október végén jönnek az új motorszabályok

Heteken belül bejelentik a 2021-es erőforrásokra vonatkozó tudnivalókat, és nem sokkal később a költségplafont is – írja a német sajtó. A szabályalkotást is új alapokra helyezik a Stratégiai Csoport megszüntetésével.

részletek

A Motorsport Világtanács döntései 2018-ról

A csütörtökön összeülő WMSC számos F1-re vonatkozó döntést hozott: kiderültek a halo töréstesztjének részletei, változik a szuperlicensz-pontrendszer és az utánpótlás-piramis, kevesebb motort lehet felhasználni, az utcai bemutatókon viszont akár az évi autók is szerepelhetnek.

részletek

A Red Bull főnöke tovább kritizálja az F1-es motorokat

Christian Horner korábban is nagy ellenlábasa volt a hibrid érában használt erőforrásoknak, most újabb kritikát fogalmazott meg feléjük, és elmondta, milyennek képzeli a száguldó cirkusz következő korszakát.

részletek

Utolsó motorját kezdi használni a Mercedes, Vandoorne rajtbüntetés kap

A Ferrari negyedik fejlesztési lépcsője még várat magára, a Mercedesé azonban érkezik Spában, azaz Hamilton és Bottas már most megkapja idei negyedik erőforrását. Vandoorne 35 hellyel hátrébb indul hazai nagydíján.

részletek

Teljesítmény-kiegyenlítésre van szükség az F1-ben

Noha a sportág nagyon szeretne több gyártót magához csalogatni, a Honda és a Renault szenvedése mindenki számára hátráltató tényező - a Pirelli ex-motorsportfőnöke radikális megoldást javasolt.

részletek

Nem a V8-as motoroktól lesz izgalmasabb az F1

Rengetegen gondolják úgy, hogy a száguldó cirkusz élvezhetőségéhez sokat hozzátesz a motorformula, ám a Mercedes vezére és elődje is úgy véli, nem a V8-asokhoz való visszatérés a kulcs a szórakoztatáshoz.

részletek
Olvastad már?