Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. augusztus 18. péntek

Motorok

Rossz hír az üvöltő F1-es motorokat akaróknak

A sportág rajongói negyedik éve sírják vissza a fülsiketítő hanggal rendelkező erőforrásokat, a Renault tanácsadójaként dolgozó Alain Prost vélemények azonban nem fognak örülni.

részletek

Ekkor dönthet a motorokról a McLaren

A wokingi F1-es alakulat versenyigazgatója elmondta, hogy mikorra tervezik a döntést a 2018-as erőforrásokról - azonban az idő fogytán, opcióból pedig egyre kevesebb van.

részletek

Így változhat az F1-es motorhang a jövőben

Amellett, hogy anyagilag kifizetődőbb és más autógyártók számára is szimpatikus formulával akar előállni a sportág néhány év múlva, nagy hangsúly van a fülsiketítő hanghatások visszanyerésén.

részletek

Az Aston Martin és Cosworth is ott volt a motorgyártók ülésén

Másodszor is találkoztak az F1 motorszállítói, hogy a 2021-es szabályokról egyeztessenek: eddig egyetértés van közöttük. Ahogy legutóbb a Volkswagen, most is részt vettek érdeklődő kívülállók.

részletek

1200 lóerős motorok jöhetnek négy év múlva

A német sajtó konkrétabb részleteket is megtudott a 2021-től bevezetendő F1-es erőforrások paramétereiről, melyek erősebbek, olcsóbbak és hangosabbak a mostaniaknál.

részletek

Ez történt az F1-es motorkonferencián

Pénteken Párizsban találkoztak a sportág vezetői, az FIA munkatársai, az F1-ben jelenleg is szerepet vállaló és külsős autógyártók képviselői, hogy megtárgyalják, milyen irányt vegyen a sportág erőforrásaival 2020 után.

részletek

A Lamborghini lesz ott az F1-es találkozón az Audi helyett

Korábbi információk szerint az FIA pénteki motorkonferenciáján a Volkswagen Csoport is képviselteti magát az Audi révén, de kiderült, hogy mégsem a négykarikás márka lesz ott Párizsban.

részletek

Az Audi ott lesz a következő F1-es ülésen

Német sajtóhírek szerint a motorgyártók következő találkozóján a jelenleg érintett márkák mellett részt vesz a Volkswagen Csoportot képviselő Audi is.

részletek

Az F1-es történelem legrosszabb motorjai

Van, akinek a rögös kezdés után sikerül a helyes útra találnia, de egyes gyenge, nehéz, nagyméretű és megbízhatatlan motorok csúfos kudarcot szenvedtek az F1-ben. Olyanoknak is beletört a bicskája a versenyképes erőforrás építésébe, mint a Subaru, Porsche vagy Alfa Romeo…

részletek

Nagy kérdések a Renault-nál Melbourne előtt

A francia gyártó új motort épített a 2017-es F1-es szezonban, a teszteken tapasztalt megbízhatósági problémák miatt azonban bizonytalanok, hol is állnak a szezonnyitó előtt.

részletek

Így vélekedik új motorjairól a Renault

Bár a sajtó nagy része a Honda problémáit firtatta, a Renault is zaklatott felkészülésen volt, hiszen radikálisan átalakított erőforrásuk sem a gyári csapatnál, sem a partnerek autóiban nem teljesített az elvárások szerint.

részletek

Újra megváltozhatnak az F1-es motorok

A 2014-ben bevetett V6-os hibridek három évig még biztosan szolgálatot tesznek a sportágban, ám az F1 új tulajdonosa szeretne visszatérni az erősebb aggregátokhoz.

részletek
Olvastad már?