Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 18. hétfő

Motorok

A rajongók véleményét is meghallgatták az új motorokról

Nemrég nyilvánossága hozták, hogy a gyártók milyen paraméterek alapján építhetik meg erőforrásaikat 2021-től - az F1 szakmai ügyvezetője szerint gondosan átgondolt tervezetről van szó.

részletek

Október végén jönnek az új motorszabályok

Heteken belül bejelentik a 2021-es erőforrásokra vonatkozó tudnivalókat, és nem sokkal később a költségplafont is – írja a német sajtó. A szabályalkotást is új alapokra helyezik a Stratégiai Csoport megszüntetésével.

részletek

A Motorsport Világtanács döntései 2018-ról

A csütörtökön összeülő WMSC számos F1-re vonatkozó döntést hozott: kiderültek a halo töréstesztjének részletei, változik a szuperlicensz-pontrendszer és az utánpótlás-piramis, kevesebb motort lehet felhasználni, az utcai bemutatókon viszont akár az évi autók is szerepelhetnek.

részletek

A Red Bull főnöke tovább kritizálja az F1-es motorokat

Christian Horner korábban is nagy ellenlábasa volt a hibrid érában használt erőforrásoknak, most újabb kritikát fogalmazott meg feléjük, és elmondta, milyennek képzeli a száguldó cirkusz következő korszakát.

részletek

Utolsó motorját kezdi használni a Mercedes, Vandoorne rajtbüntetés kap

A Ferrari negyedik fejlesztési lépcsője még várat magára, a Mercedesé azonban érkezik Spában, azaz Hamilton és Bottas már most megkapja idei negyedik erőforrását. Vandoorne 35 hellyel hátrébb indul hazai nagydíján.

részletek

Teljesítmény-kiegyenlítésre van szükség az F1-ben

Noha a sportág nagyon szeretne több gyártót magához csalogatni, a Honda és a Renault szenvedése mindenki számára hátráltató tényező - a Pirelli ex-motorsportfőnöke radikális megoldást javasolt.

részletek

Nem a V8-as motoroktól lesz izgalmasabb az F1

Rengetegen gondolják úgy, hogy a száguldó cirkusz élvezhetőségéhez sokat hozzátesz a motorformula, ám a Mercedes vezére és elődje is úgy véli, nem a V8-asokhoz való visszatérés a kulcs a szórakoztatáshoz.

részletek

Rossz hír az üvöltő F1-es motorokat akaróknak

A sportág rajongói negyedik éve sírják vissza a fülsiketítő hanggal rendelkező erőforrásokat, a Renault tanácsadójaként dolgozó Alain Prost vélemények azonban nem fognak örülni.

részletek

Ekkor dönthet a motorokról a McLaren

A wokingi F1-es alakulat versenyigazgatója elmondta, hogy mikorra tervezik a döntést a 2018-as erőforrásokról - azonban az idő fogytán, opcióból pedig egyre kevesebb van.

részletek

Így változhat az F1-es motorhang a jövőben

Amellett, hogy anyagilag kifizetődőbb és más autógyártók számára is szimpatikus formulával akar előállni a sportág néhány év múlva, nagy hangsúly van a fülsiketítő hanghatások visszanyerésén.

részletek

Az Aston Martin és Cosworth is ott volt a motorgyártók ülésén

Másodszor is találkoztak az F1 motorszállítói, hogy a 2021-es szabályokról egyeztessenek: eddig egyetértés van közöttük. Ahogy legutóbb a Volkswagen, most is részt vettek érdeklődő kívülállók.

részletek

1200 lóerős motorok jöhetnek négy év múlva

A német sajtó konkrétabb részleteket is megtudott a 2021-től bevezetendő F1-es erőforrások paramétereiről, melyek erősebbek, olcsóbbak és hangosabbak a mostaniaknál.

részletek
Olvastad már?