Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. február 26. vasárnap

Motor

H-Moto Team: Spanyol edzőtábor után, motorfesztivál előtt

Újabb sikeres spanyolországi edzőtáboron van túl a 220 Volt H-Moto Team, így motorosai a lehető legjobb felkészültséggel várhatják a 2017-es szezont. A versenyzők szerint valamennyien fejlődtek az almeriai napok alatt, és valamennyien bizakodva várják az idei megmérettetéseket. Ám mielőtt folytatják a felkészüléseiket, még egy komoly feladat vár rájuk a hétvégén, ugyanis valamennyien ott lesznek a Hungexpón rendezendő Budapest Motor Fesztiválon, ahol a kilátogatók közül a legszerencsésebbek akár belépőjegyet is nyerhetnek a Moto GP osztrák futamára, és személyesen szurkolhatnak a csapat két versenyzőjének, Somosi Alexandernek és Kakuszi Ádámnak az ADAC KTM Cup Red Bull Ringi viadalán.

részletek

Hol áll a Renault motor-ügyileg?

A francia gyártó tavaly nagy előrelépést könyvelhetett el erőforrásai terén, műszaki igazgatójuk pedig elmondta, hogy jelenleg hol állnak az F1-es erősorrendben.

részletek

Ekkorra lehet igazán erős a Red Bull

A Renault tavaly jelentős előrelépést könyvelhetett el erőforrásai terén, de már most azon dolgoznak, hogy a szezon közben milyen újításokat fognak bevetni - ebből pedig a Red Bull profitálhat a legtöbbet.

részletek

Miért szabályosak a Yamaha rejtett szárnyai?

Az előttünk álló 2017-es évad legfontosabb változása, hogy betiltották a kiálló aerodinamikai elemek használatát, így a gyártóknak alternatív megoldáshoz kell folyamodniuk, ha vissza szeretnék nyerni az így elvesztett leszorítóerőt.

részletek

Gyutai Adrián visszatért a H-Moto Team csapatához

Szinte minden új lesz az idei szezonban Gyutai Adrián számára. A 26 éves motoros ugyanis amellett, hogy 2017-ben a német nyílt nemzetközi bajnokságban, az IDM-ben indul egy Yamaha R6-os nyergében, visszatér régi csapatához, és ismét a 220 Volt H-Moto Team színeiben versenyez tovább.

részletek

Újabb világbajnokok a MotoGP Legendák között

1981 és 2000 királykategóriás összetett győztesét éri ez a megtiszteltetés majd az Amerikai és az Olasz Nagydíjon – nekik köszönhetően immár 26 fősre fog bővülni ez az illusztris társaság.

részletek

2020-ban a magyar MotoGP-futamon már neki szurkolhatunk?

A 11 éves versenyző évét több futamgyőzelem, bukás és motorhiba tarkította. Edzője, Szabó János „Bregyó” elégedett a Förch Junior Team sportolójának teljesítményével, aki a MAMI Kupa Mini GP kategóriájában a legeredményesebb utánpótlás versenyző címet szerezte meg.

részletek

Miért megbízhatóbbak a modern F1-es autók?

Amíg korábban futamról futamra láthattunk elfüstölő autókat, mostanában feltűnően kevés műszaki meghibásodás zavarja meg a csapatok munkáját.

részletek

Ezért fontos az F1-nek a jó Honda-motor

A Renault megdicsérte a japán F1-es motorgyártó 2016-os munkáját és hangsúlyozta, milyen fontos, hogy hasonló szinten legyenek az erőforrások - mármint a sportág szempontjából.

részletek

Újabb fejlesztés a Renault motorján

Végre nem egy sportpolitikai hír az enstone-i F1-es gárda háza tájáról: a Renault tavaly nagy előrelépést könyvelhetett el erőforrásuk fejlesztése terén, és remélik, hogy ez idén sem lesz másként. Ennek érdekében új ERS-szel támadnak 2017-ben.

részletek

Visszatérhet Spába a MotoGP?

A legendás versenypálya új igazgatója megvizsgálja annak lehetőségét, hogy visszacsábítsa a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyét – más kérdés, hogy 2020 előtt aligha lesz újra Belga Nagydíj.

részletek

A motorsportban is szükség lenne magyar hősökre

A tavalyi szezonban történelmi együttműködést kötött egymással hazánk legnagyobb gyorsasági motoros csapata, a 220 Volt H-Moto Team, illetve a kereskedelmi sportcsatorna, a DIGI Sport. Noha maradt még kiaknázatlan lehetőség mindkét fél szerint a közös munkában, a tárgyalások rövidesen elkezdődnek a partneri szerződés meghosszabbításáról. Erről és a csatorna más irányú tevékenységéről beszélt Faragó András, a DIGI Sport főszerkesztője, akinek a csatorna tartalmi felügyelete és stratégiai irányítása a feladata.

részletek
Olvastad már?