Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 25. vasárnap

Motor

Ilyen durván feljött a Honda a Renault-ra?

Régóta beszédtéma, hogy a Red Bull és a francia motorszállító közti szövetségnek az idei év végén vége szakad. Források azt is tudni vélik, jelenleg pontosan mennyi a Honda lemaradása. Nem sok.

részletek

A Red Bull megfontolja a motorváltást

A Honda szinte újjászületett, mióta a Toro Rossóval működnek együtt. Az előszezoni teszteken megbízhatónak és gyorsnak tűnt a japán erőforrás, ami a Red Bullt is elgondolkodtathatja a váltásról.

részletek

Miért füstöl annyira az idei Ferrari?

Sűrű, fehér füst kúszik a bokszutcában, miközben az SF71H elindul a pálya felé – ez az először baljóslatúnak tűnő kép megszokottá vált a barcelonai tesztelés során. Az új Ferrari-motor óriási olajfogyasztása nyilvánul meg ebben a feltűnő formában.

részletek

Ezer kör sem nyírja ki a Mercedest

Az idei Mercedes megbízhatósága még a tavalyit is túlszárnyalja. Nem jó hír a riválisok számára, hogy az új rakéta úgy ennyire gyors, hogy több, mint ezer kör alatt sem használódott el a motor.

részletek

A McLaren is betervezheti a motorcseréket

A wokingi istálló versenyigazgatója csak dicsérni tudja a Renault-val való együttműködést, ám elismerte, a gyári csapaton kívül a McLaren is erősen fontolgatja, hogy nem három motorral tervez.

részletek

Gasly: A Honda-motor, mint egy óramű

A legszorgalmasabbnak járó különdíjat Pierre Gasly, a Toro Rosso-Honda versenyzője érdemelte ki. Csütörtökön 147 kört pakolt versenyautójába, a Honda-motorral pedig továbbra sincs semmi gond.

részletek

Ha a motorgyártók autót készítenének…

Nem egy valóságtól elrugaszkodott ötletet vetettünk fel, hiszen Hondából, BMW-ből vagy akár KTM-ből autók és motorok is készülnek. De mi lenne az eredmény, ha a Ducati, Aprilia sőt Harley-Davidson úgy döntene, hogy négykerekűeket kezd gyártani?

részletek

A Honda még nem tekerte fel a motort

A Toro Rosso eddig a téli tesztek egyik meglepetése. A Honda erőforrása megbízhatóan muzsikál, bár azt Pierre Gasly is elismerte, hogy eddig nem igazán terhelték agyon a motort Barcelonában.

részletek

Alonso: Végre a megfelelő motorral rendelkezünk

Fernando Alonso nem is titkolja elégedettségét, hogy a McLaren Renault-motorra váltott ebben a szezonban. A spanyol ász úgy véli, motorfronton minden rendben, lehet harcolni a jobb helyekért.

részletek

A Renault előre betervezheti a büntetéseket

Igen nehéz feladatot kapott a négy motorgyártó azzal, hogy maximum három erőforrást használhatnak a pilóták, hogy megússzák a büntetést. De lehet, hogy a Renault nem is akarja megúszni?

részletek

Nem a teljesítményre koncentrál a Renault

Legalábbis a téli teszteken még nem ezen lesz a fő hangsúly: a francia F1-es alakulat ügyvezetője igazgatója szerint első körben a megbízhatóság terén szeretnének biztosra menni az új motorral.

részletek

Ígéretes hírek érkeztek a Renault motorjáról

Az enstone-i F1-es alakulat izgatottan várja, hogy milyen teljesítményt nyújt 2018-as autója, de mielőtt pályára lépne, Cyril Abieboul ügyvezető igazgató előrelépésekről számolt be az erőforrást illetően.

részletek
Olvastad már?