Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 18. hétfő

Motor

McLaren: Azonos motort kapunk a többiekével

A wokingi alakulat szeptemberben elégelte meg a Hondával nyújtott sikertelenséget, és ekkor egyeztek meg a Renault-val. Boullier leszögezte: ugyanazt a motort fogják kapni, mint például a Red Bull.

részletek

Ross Brawn reagált a motorhang hiányára

Motorfronton a helyzet nem egyszerű. A jelenlegi szállítók nem akarnak változást, a Formula-1 vezetése azonban az új gyártókat és a rajongókat is szeretné a száguldó cirkuszba vonzani.

részletek

McLaren: Dennis is szakított volna a Hondával

Zak Brown úgy gondolja, hogyha még mindig Ron Dennis irányítaná a wokingiakat, akkor is megtörtént volna a két fél szakítása. A McLaren főnöke elmondta, milyen maradt a kapcsolatuk a japánokkal.

részletek

Honda levezette, miért érti meg Alonsót

A japán vállalat alapítójának fia megvédi Fernando Alonsót, szerinte jogosak voltak a kétszeres világbajnok éles kritikái a gyenge és megbízhatatlan erőforrás miatt, de sajnálja a szakítást.

részletek

FIA: Legyenek egységes motorok

Érdekes felvetéssel jelentkezett Jean Todt, az FIA elnöke. A Formula-1-ben és a WEC-ben is azonos motorszabályokat tartana jónak. De valóban ez a megfelelő megközelítés?

részletek

Egyre szorosabb a kapcsolat a Red Bull és a Honda között

A japánok jövőre az energiaitalosok fiókcsapatát, a Toro Rossót látják el erőforrásaikkal, a kapcsolat pedig nagyszerű ugródeszka lehet ahhoz, hogy a négyszeres F1-es bajnok istálló autóira fessék fel a Honda-feliratot 2019-től.

részletek

Schumachernek bejött a motorváltás

Fernando Alonso jövőre már Renault-erőforrással rajtol a Formula-1-ben. Bő húsz évvel ezelőtt Michael Schumachernek nagyon is bejött a Renault-ra váltás, fölényes győzelmet aratott.

részletek

Briatore keményen oltja a hibridmotorokat

A Renault egykori csapatvezetője még mindig nincs kibékülve az F1-ben jelenleg használt erőforrásokkal, és keményen kritizálta azokat - sőt, még Max Mosley-nak is odaszúrt egyet.

részletek

A Force India tart a motorok lebutításától

A különbségek kiegyenlítődése miatt jó ötlet a tervezett, új motorszabály, de egy szakértő figyelmeztet, a verseny kiölése sem túl jó elképzelés, ha túlságosan lebutítják az erőforrásokat.

részletek

Feltekerik a motort a Renault-nál

Jó hír a Verstappen-rajongóknak, ahogy a gyári Renault csapat versenyzőinek is, a francia gyártó kockáztat és ismét a teljesítményt helyezi előtérbe, hogy Abu Dhabiból elhozzák a győzelmet.

részletek

Drasztikus változások a halo előtt

Kötelező lesz a fejvédelem 2018-tól a Formula-1-ben. Időnként a száguldó cirkuszban történtek drámai változások, ezek közül idézünk most fel néhányat a teljesség igénye nélkül.

részletek

Ecclestone is betámadta az új motorszabályt

Az F1-es csapatok közül többen is nemtetszésüket fejezték ki a 2021-től életbe lépő formula miatt, a sportág egykori vezetője pedig úgy gondolja, ebben semmi meglepő sincsen.

részletek
Olvastad már?