Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 27. csütörtök

Motor

Nehéz időszak előtt az F1-es motorgyártók

A csapatok az FIA-val és a kereskedelmi jogok tulajdonosával együttműködve folyamatosan azon dolgoznak, hogy mindenkinek kedvező motorszabály lépjen életbe 2021-től - a Renault vezére szerint ez nem lesz könnyű.

részletek

Egyre közelebb a Sauber-Honda megegyezés

Az F1-es motorgyártóknak kevesebb mint két hetük van arra, hogy nyilvánosságra hozzák, kiket látnak el termékeikkel 2018-ban, sajtóhírek szerint a Honda hamarosan bejelenti, hogy megállapodtak a hinwiliekkel.

részletek

Fontos kérdésekben dönthetnek ma az F1-ben

A Stratégiai Csoport hétfői ülésén több olyan téma is terítékre kerül, melyek a költségek csökkentését, az erőviszonyok kiegyenlítését és a biztonság fejlesztését hivatottak elősegíteni.

részletek

Kívülről érkezhet segítség a Hondához

A japán motorgyártó harmadik éve nem tudja stabilan megvetni a lábát a Ferrari-Mercedes-Renault hármas között, ezért az F1-es Stratégiai Csoporton a sor, hogy megoldást találjanak a problémáikra.

részletek

Marquezföldére utazik a MotoGP

A hétvégén az Amerikai Nagydíjjal folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2017-es idénye – a versennyel, ahol eddig Marc Marquez legyőzhetetlennek bizonyult. Mutatjuk, mikor kell a képernyők ülni, ha figyelemmel akarjuk kísérni a szezon harmadik állomását.

részletek

Talmácsi Gábor tippjei a biztonságos motorozáshoz

A jó idővel a motoros szezon is beköszönt, és újra előkerülnek a kétkerekűek a garázsból. Azonban mielőtt újra motorra ülünk, nemcsak a motorunkat kell előkészíteni, de nekünk is fel kell készülnünk az utakra. A biztonságos szezonkezdésre ad tippeket és tanácsokat Talmácsi Gábor, a Shell V-Power üzemanyagok magyarországi nagykövete.

részletek

Aranykorszakát éli a MotoGP?

Nem is olyan régen még csak két gyártó és három-négy versenyző kiszámítható küzdelméről szólt a királykategória, néhány éve azonban olyan fordulatos és izgalmas futamokat láthatunk hétről hétre, hogy csak kapkodjuk a fejünket, és a körmünket is lerágjuk izgalmunkban. Szubjektív írás következik.

részletek

Kecskeméti Márk: Újra bajnok leszek!

Halmozza a bajnoki címeket, és a pályán leginkább egy foghatatlan ufóra hasonlít, mintsem húsvér emberre. Fiatal kora ellenére már rutinos rókának számít, és markáns véleménye van - utóbbit nem is nagyon rejti véka alá. A mega látványos, ugyanakkor idehaza még kevésbé felfedezett supermoto-t és magyar „arcát” vettük górcső alá.

részletek

A McLaren elmondta, építenek-e saját motort

Az utóbbi időben komolyan felerősödtek a wokingiak és a Honda szakításáról szóló híresztelések - még az is felmerült, hogy a McLaren olyan tesz, amit eddig még soha, azaz házon belül készített erőforrást fog használni.

részletek

Thaiföld megállapodhatott a 2018-as MotoGP-futamról

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, több külföldi szaklap is arról számolt be a napokban, hogy a Superbike-ban már látott Chang International Circuit bekerül a MotoGP jövő évi versenynaptárába.

részletek

Németország bevételére készül a 220 Volt H-Moto Team

Immár lehullott a függöny minden titokról, így pontosan tudható, hogy a 220 Volt H-Moto Team versenyzői mely bajnokságokban törnek győzelemre a 2017-es szezonban. A fő irány ezúttal Németország, ahol az olyan tapasztalt motorosok, mint Györfi Alen, Gyutai Adrián, Bódis Richárd és a fiatal Kovács Bálint az IDM különböző kategóriáiban áll rajthoz, míg az ifjú tehetségek a magyar-cseh-szlovák kispályás utánpótlás bajnokságban húzzák majd a gázt. Jó hír, miszerint ettől az évtől kezdve a Magyar Suzuki Zrt. stratégiai partnere lett a 220 Volt H-Moto Team-nek.

részletek

Törölték a büntetőpontok rendszerét a MotoGP-ben

A Grand Prix Commission katari ülésén úgy határoztak, hogy kiveszik a szankcionálási lehetőségek közül a 2013-ban életre hívott rendszert, mert az egyéb büntetési formák miatt „nincs rá szükség”.

részletek
Olvastad már?