Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 23. kedd

MotoGP

Városi futam rendezését fontolgatja a MotoGP

Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke egy spanyol lapnak adott nyilatkozatában elárulta: vizsgálják annak lehetőségét, hogy a jövőben egy utcai pálya is bekerüljön a világbajnokság naptárába.

részletek

Patrese: Az olaszoknál csak a Ferrari érték

A korábban a Formula-1-ben hosszú időt eltöltött olasz versenyző szerint száguldó cirkuszban jelenleg csak a Ferrari hoz vigaszt honfitársai számára. A motorsportért rajongók helyzete jobb.

részletek

Jonas Folger a teljes 2018-as szezont kihagyja!

A német versenyző betegsége miatt már az előző évad utolsó versenyein sem tudott rajthoz állni, most pedig bejelentette, hogy a gyógyulásra koncentrálva úgy döntött, az előttünk álló teljes idényt kihagyja.

részletek

Leleplezte 2018-as festését a Ducati

Hétfő délelőtt az olasz gyártó bolognai előadótermében sor került az idei első csapatbemutatóra, amelyen Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo lerántotta a leplet a némileg új színezést kapott motorról.

részletek

MotoGP: Őrült költekezési versenybe torkollhat a pilótapiac

A Movistar Yamaha csapatvezetője szerint a gyártók közötti kiegyenlített erőviszonyok miatt a közeljövőben elszabadulhatnak a legjobb versenyzők fizetései a MotoGP-ben.

részletek

Kötelezővé teszik a légzsák használatát a MotoGP-ben

Már az idei szezontól kezdve mindhárom kategória versenyzőinek kötelező lesz viselniük a rendszert, amely a vállukat, a kulcscsontjukat és a gerincüket hivatott az eddigieknél is jobban védeni.

részletek

Rossi visszaemlékezett első vb-címére

A ma már kilencszeres világbajnok olasz az 1997-es Cseh Nagydíjon zsebelte be pályafutása első összetett elsőséget a 125 köbcentis kategóriában – a „Doktor” a MotoGP.com weboldalnak felidézte a brnói hétvégét.

részletek

Rossi egy példakép a fiatalabb versenyzők számára

Davide Brivio, a Suzuki jelenlegi és Valentino Rossi korábbi csapatmenedzsere szerint bámulatos, hogy a „Doktor” mennyire szenvedélyesen vissza akart térni tavalyi lábtörését követően.

részletek

Rossi főmérnöke elmondta, miért szenvedett a Yamaha

Silvano Galbusera részletesen beszélt arról, mi változott az előző két évben a motoron, és miért okozott különösen a „Doktornak” gondot a hátsó gumi életben tartása a tavalyi szezonban.

részletek

Marqueznek kevesebb kockázatot kell vállalnia, különben megsérül

Kevin Schwantz szerint hihetetlen, amire a MotoGP regnáló világbajnoka képes a motoron, de vissza kell fognia magát, ha nem akar egyszer komolyabban megsérülni. A repsolosnak is ez az egyik célkitűzése 2018-ra.

részletek

Lorenzóval is szenvedett volna a Yamaha

Sem Lin Jarvis, sem Valentino Rossi nem érzi úgy, hogy az okozta volna az idei vergődésüket, hogy az ötszörös világbajnok átigazolt a Ducatihoz: a „Doktor” szerint ez csak véletlen egybeesés.

részletek

Angel Nieto Teamre nevezi át csapatát Jorge ’Aspar’ Martinez

A néhány hónapja elhunyt Angel Nieto nevét fogja viselni ezentúl az Aspar Team a MotoGP-ben, a legendás spanyol klasszis legidősebb fia, Gelete Nieto pedig csapatigazgatóként veszi kezébe az irányítást.

részletek
Olvastad már?