Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 17. hétfő

MotoGP

Marquez orvosa nem érti, hogyan volt képes így vb-t nyerni

A Marc Marquez vállát megműtő orvos szerint a beavatkozás összetettebb volt a vártnál, és bár százszázalékosan nem lehet kijelenteni, hogy megoldódtak a repsolos gondjai, a jelek biztatók.

részletek

Változik a bukással célba érők értékelése

A Grand Prix Commission idei utolsó ülésén több apróbb szabálymódosítást elfogadtak, amelyek közül a legérdekesebb, hogy immár nem kell együtt célba érnie a versenyzőnek és a motornak.

részletek

Lorenzo és Marquez is sikeres műtéten esett át

A Repsol Honda jövő évi versenyzői egy nap eltéréssel feküdtek kés alá Barcelonában, ahol előbbinek az Aragóniában megsérülő jobb lábát, utóbbinak pedig a folyton kiugró bal vállát igyekeztek rendbe hozni.

részletek

Újabb műtét vár Lorenzóra

Méghozzá ezúttal az Aragóniában megsérült jobb lába miatt, amelyben a csontok a folyamatos edzés és motorozás miatt nem tudtak rendesen begyógyulni az elmúlt két hónapban.

részletek

Vinales: Ezzel a motorral megnyerhetjük a vb-t

Csapattársával, Valentino Rossival ellentétben abszolút optimista nyilatkozatot adott a jerezi teszt végén a Yamaha spanyolja, aki úgy érzi, a gumikopás mértéke már rendben van, de a kigyorsításokon még fejlődniük kell.

részletek

Rossinak nem tetszik az új Yamaha

Az olasz szerint nem az jelenti a gondot, hogy melyiket válasszák a két új motorblokk közül, hanem az, hogy egyikkel sem sikerült a remélt fejlődést elérniük a problémás területeken.

részletek

Marquez volt a MotoGP bukáskirálya 2018-ban

Bár kevesebbszer esett el, mint 2017-ben, így is listavezető a királykategóriában az immár hétszeres világbajnok – igaz, az abszolút győztestől még így is nyolc bukfenccel elmarad.

részletek

Szoros mezőnyben Vinales a szerdai napot is behúzta

A Yamaha spanyolja a valenciai teszt második felvonásán sem talált legyőzőre, de roppant kiélezett volt a helyzet az élmezőnyben: még a hatodik helyezett Franco Morbidelli hátránya is csupán két tized.

részletek

Vinales elsőségével indult a 2019-es felkészülési időszak

A Yamaha spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak a kétnapos valenciai teszt első felvonásán, megelőzve a címvédő Marc Marquezt és saját csapattársát, Valentino Rossit. Remekül kezdett a Petronas Yamaha és az újoncok közül Francesco Bagnaia is, Jorge Lorenzo a mezőny második felében a Hondával.

részletek

Nézd vissza a MotoGP év végi díjátadó gáláját

A hagyományoknak megfelelően a valenciai szezonzáró estéjén adták át mindhárom kategória legjobbjainak a jól megérdemelt érmeiket – az alábbi videóban a teljes ünnepélyes gálát visszanézheted, plusz mutatunk néhány fotót is a versenyzőkről, akik motoros ruha helyett ezúttal öltönyben feszítettek.

részletek

Dovizioso-győzelem és KTM-dobogó az év legőrültebb versenyén

Valóságos bukásözönt hozott a MotoGP valenciai futama, amelyet a heves eső miatt piros zászlóval meg is kellett szakítani. Az újraindított viadalt Andrea Dovizioso nyerte Alex Rins és a korábban egy esést is begyűjtő Pol Espargaro előtt, aki saját maga és a KTM első királykategóriás pódiumát szerezte.

részletek

Vinales Q1-ből indulva a pole-ban, Marquez kiugrott vállal 5.

Elképesztően fordulatosan alakult a MotoGP idei utolsó időmérője, amelynek végén a Yamaha spanyolja örülhetett az első helynek, minimális előnnyel megelőzve Rinst és Doviziosót. Marqueznek még a válla is kiugrott egy bukás következtében, Rossi csak a hatodik sorban.

részletek
Olvastad már?