Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 24. hétfő

MotoGP

Marquezt Vinales sem tudta legyőzni az austini időmérőn

Bár a leintés után néhány pillanatra átvette a vezetést a Yamaha vb-éllovasa, a repsolos címvédő még válaszolni tudott honfitársa eredményére, így ötödik alkalommal is övé lett a pole a COTA-n. Az első sorba Valentino Rossi fért még be.

részletek

Tíz esés háromnegyed óra alatt, Vinales újra leggyorsabb

Az év eddigi egyik legőrültebb 45 percét hozta a MotoGP Amerikai Nagydíjának harmadik szabadedzése, amelyen összesen tíz bukást mutattak be a versenyzők – Marc Marquez és Aleix Espargaro duplázott is, Alex Rins pedig csuklótöréssel kidőlt a hétvége hátralévő részére. Mindeközben az idők nem sokat javultak, Maverick Vinales azonban így is magához ragadta az első pozíciót.

részletek

Austin: Marquez válaszolt a Yamaháknak

Bár az utolsó percekig Maverick Vinales vezetett, ezúttal a COTA „királya” lehajrázta a világbajnoki éllovast, így ő zárta az első helyen a pénteki edzésnapot, ráadásul honfitársa elé még a meglepetésember Johann Zarco is befért. Mindeközben a KTM a gyártók között utolsóként bemutatta speciális burkolat-kialakítását, amely eltér a többiekétől.

részletek

Vinales megállíthatatlan

Sokáig a pálya egyeduralkodójának számító címvédő állt az élen, az utolsó negyed órában azonban magasabb fokozatba kapcsolt a vb-éllovas, így ő végzett az élen az Amerikai Nagydíj első edzésén.

részletek

Marquezföldére utazik a MotoGP

A hétvégén az Amerikai Nagydíjjal folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2017-es idénye – a versennyel, ahol eddig Marc Marquez legyőzhetetlennek bizonyult. Mutatjuk, mikor kell a képernyők ülni, ha figyelemmel akarjuk kísérni a szezon harmadik állomását.

részletek

Rossi: Van egy kiegyenlítetlen számlám

Bizakodva készül a 2017-es idény harmadik fordulójára a Yamaha motorosa – igaz, azt az olasz elismeri, hogy javulniuk kellene az edzéseken. A „Doktor” szeretné feledtetni tavalyi austini bukását.

részletek

Új versenyző a MotoGP-legendák között

A MotoGP legendái közé kerül Kenny Roberts Jr. a soron következő austini hétvégén. A 2000-es világbajnok kereken tíz éve nem versenyez aktívan, a neve most olyan kiválóságok közé kerül, mint Lawson, Rainey, Schwantz, Spencer és persze édesapja.

részletek

A Yamaha sejtette, hogy Vinales vb-esélyes lesz

A csapatfőnök nem győzte dicsérni új szerzeményüket, aki az első két futam megnyerése után magabiztosan vezeti a világbajnokságot. A Yamaha vezetője Rossiról és a motorjukról is elismerősen beszélt.

részletek

Aranykorszakát éli a MotoGP?

Nem is olyan régen még csak két gyártó és három-négy versenyző kiszámítható küzdelméről szólt a királykategória, néhány éve azonban olyan fordulatos és izgalmas futamokat láthatunk hétről hétre, hogy csak kapkodjuk a fejünket, és a körmünket is lerágjuk izgalmunkban. Szubjektív írás következik.

részletek

Vinales Argentínát is behúzta, csillaghullás a mezőnyben

Az élről induló Marc Marquez bukása után sallangmentes győzelmet aratott Maverick Vinales Termas de Rio Hondóban. Valentino Rossi ismét odaért a dobogóra, Cal Crutchlow lett a harmadik, a Repsol Honda és a gyári Ducati pilótái kiestek.

részletek

Marquez a pole-ban, de Abraham a nap hőse

Tulajdonképpen papírformának nevezhető módon Marc Marquez zsebelte be a rajtelsőséget a vizes pályán rendezett termasi időmérőn, a címvédőhöz azonban Karel Abraham tudott a legközelebb kerülni. Az első sort Cal Crutchlow teszi teljessé, a Yamahák a 6-7. helyeken.

részletek

Az eső kibabrált a várakozókkal, Rossiék a Q1-ben

Pórul jártak azok a versenyzők, akik az edzés végére tartogatták volna a gyorskörüket, ugyanis épp az utolsó percekben erősödött fel az eső Termasban. Vinales így maradt az élen, Pedrosa, Rossi és Lorenzo pedig nem jutott be a Q2-be.

részletek
Olvastad már?