Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 19. csütörtök

MotoGP

Mégsem lesz radikálisan új a Yamaha

Noha korábban arról lehetett hallani, hogy a hangvillások idei MotoGP-s versenygépe jelentősen eltér majd az előzőektől, a csapattól származó források szerint az alapok megegyeznek a tavalyi motoréval.

részletek

Ducati: Mindenünk megvan a vb-címhez

Claudio Domenicalli, a bolognai gyártó vezérigazgatója úgy véli, Jorge Lorenzo megszerzésével végre minden összeállt ahhoz, hogy tíz évvel Casey Stoner 2007-es sikerét követően ismét felérjenek a MotoGP csúcsára.

részletek

Rossiék már meglesték az új Yamahát

A csapat-világbajnok Movistar Yamaha most csütörtökön, január 19-én leplezi le 2017-es versenygépét, a hangvillások pedig egy hangulatos előzetest kreáltak az eseményhez, amely tanúsága szerint a két pilóta, Valentino Rossi és az új szerzemény Maverick Vinales már meglesték az új motort.

részletek

Amikor egy pálya a másik problémáiban bízik

Már 2015-ben a vadonatúj walesi aszfaltcsíkon rendezték volna a MotoGP Brit Nagydíját, de a munkálatok lassúsága miatt továbbra is Silverstone fogadja a mezőnyt. Utóbbi helyszín tulajdonosa, a BRDC elnöke reméli, hogy a walesi pálya soha nem lesz kész.

részletek

Visszatérhet Spába a MotoGP?

A legendás versenypálya új igazgatója megvizsgálja annak lehetőségét, hogy visszacsábítsa a gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyét – más kérdés, hogy 2020 előtt aligha lesz újra Belga Nagydíj.

részletek

Lorenzóban már nem égett a tűz a Yamahánál

Bár rengeteg sikert értek el közösen, a spanyol némileg motivációt vesztett a hangvillásoknál – ezért is döntött úgy, hogy idén már a Ducatinál folytatja, ahol újra megtalálhatja a számítását.

részletek

A semmiből kellett építkeznie Reddingnek

A Pramac Racing motorosa meglehetősen ingerült hangvételben nyilatkozott arról, milyen borzalmas technikai feltételek mellett kellett bemutatkoznia a MotoGP-ben – ráadásul a méretei miatt eleve nem maradhatott annyi ideig a kisebb kategóriákban, mint szeretett volna.

részletek

Lorenzo rajthoz állna a Le Mans-i 24 óráson

Az ötszörös motoros világbajnok a visszavonulása után szívesen elindulna a legendás autóversenyen – ezt sokkal elképzelhetőbbnek tartja, mint hogy egy szezont lehúzzon a Formula-1-ben.

részletek

Vinales: Nagyszerű érzés lenne legyőzni Rossit

A Yamaha új versenyzője szerint mindig elégedettséggel tölti el, ha olyan legendák előtt érhet célba, mint új csapattársa vagy épp Marc Marquez. A fiatal spanyol azt is tudja, mi a „Doktor” egyik fő erőssége.

részletek

Lorenzo nagy mosollyal az arcán próbálta ki a Ducatit

A Yamahától távozó ötszörös világbajnok úgy érzi, ugyan vannak gyengeségei a bolognaiak gépének, azokon javítva és az erősségeikre építve jó eredményeket érhetnek el közösen. A spanyol azonban akkor sem lesz csalódott, ha nem harcolhat a vb-címért.

részletek

Rossi a Moto3-as rajtok közben kémkedik

A kilencszeres világbajnok hosszú évek óta megnézi a legkisebb géposztály futamainak első pillanatait – az olasz motoros most lerántotta a leplet arról, mi az oka ennek a rituálénak.

részletek

Nem kell változtatni Lorenzo stílusán

A spanyol saját bevallása szerint tudta, hogy gyorsan fog alkalmazkodni a bolognaiak versenygépéhez, s a valenciai teszt tapasztalatai alapján úgy érzi, nem kell radikálisan változtatnia a motorozásán.

részletek
Olvastad már?