Steward
Gellérfi-Csizmadia Gergő
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 28. szerda

MotoGP

Rossi fordulatos versenyt nyert Assenben

Elképesztő izgalmakat hozott a MotoGP hollandiai futama, amelyet végül a „Doktor” tudott megnyerni – pályafutása során tizedik alkalommal diadalmaskodott a Katedrálisban! A dobogóra Petrucci és Marquez állhatott még, míg Vinales esésének köszönhetően Dovizioso az összetett tabella élére állt.

részletek

Zarco először a pole-ban, Vinales csak a negyedik sorban

A Tech3 Yamaha újonca bizonyult a leggyorsabbnak a vizes pályán rendezett asseni kvalifikáción, maga mögé utasítva a címvédő Marc Marquezt és az ismét remeklő Danilo Petruccit. Valentino Rossi negyedik lett, a vb-éllovas Maverick Vinales ellenben az első tízbe sem fért be.

részletek

Vinales vezetésével két yamahás az élen Assenben

A világbajnokságot vezető spanyol volt a leggyorsabb a Holland TT második edzésén, mögötte azonban nem csapattársa, Rossi lett a második, hanem az újonc Folger, megelőzve a hondás Marquezt és a ducatis Doviziosót. A „Doktor” a hatodik, míg Pedrosa a tizedik helyen végzett.

részletek

Kaotikus kezdés, Petrucci az élen az első edzésen

Műszaki hibákkal és esésekkel indult a Holland TT péntek délelőtti gyakorlása, amelyet piros zászlóval is meg kellett szakítani. A fináléban aztán Danilo Petrucci volt a leggyorsabb, a leintés után azonban alatta is elfüstölt a Ducati.

részletek

Nem szenvedhet Assenben a Yamaha

A világbajnoki éllovas spanyol és yamahás kollégája, Valentino Rossi is azzal a szándékkal érkezik Assenben, hogy a balul sikerült barcelonai viadal után újra a közvetlen élmezőnybe kerüljenek.

részletek

Börtönbe kerülhet Valentino Rossi egykori riválisa

Komoly megpróbáltatások elé néz a MotoGP egykori menője, Valentino Rossi nemezise, a kilencszeres futamgyőztes Sete Gibernau.

részletek

Éles kritika: Remélem, nem térünk vissza Barcelonába

Bradley Smith meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg a katalán helyszínnel kapcsolatban, ahol a múlt hétvége során több biztonsági aggály is felmerült. A pálya igazgatója próbálta menteni a mundér becsületét.

részletek

Fel tud-e kelni a padlóról a Suzuki?

Még mindig nem szokta meg a Suzuki motorját Andrea Iannone, holott az idénykezdet sokkal biztatóbb volt a jelenlegi helyzetnél. Az olasz pilótának az elmúlt hetekben jószerével egyedül kellett dolgoznia, bár a legutóbbi teszten Sylvain Guintoli is nagy segítségükre volt.

részletek

Rossi szerint megvan a jó irány

Valentino Rossi szerint sikerült megoldani néhány nehézséget a Yamahán, noha még vannak részletek, amelyekben fejlődniük kell. A „Doktor” arra is rámutatott, hogy Maverick Vinales év eleji jó formája megtévesztő lehetett és messze nem ez a Yamaha maximális teljesítménye.

részletek

Marquez az élen, új vázak a Yamahánál

A Repsol Honda regnáló világbajnoka az utolsó órában futotta meg a nap leggyorsabb idejét, maga mögé utasítva a hangvillások egyik új megoldását próbálgató Maverick Vinalest, valamint a Tech3-t erősítő Jonas Folgert.

részletek

Dovizioso ismét nyert, Vinales előnye elolvadt

Karrierje negyedik királykategóriás győzelmét szerezte az olasz motoros, aki a táv utolsó harmadában robbantva hagyta le a Repsol Honda párosát, ezzel a Ducati 2010 ősze után először tudott egymást követő két versenyen diadalmaskodni. A Yamahák csak a top10 végén értek célba, Vinales előnye hét pontra csökkent.

részletek

MotoGP: Pedrosa a pole-ban Lorenzo előtt, Marquez kétszer is bukott!

Jerez után idei második rajtelsőségét zsebelte be a Repsol Honda rutinos spanyolja, míg mellé két ducatis, Lorenzo és Petrucci állhat fel az első sorba. Marquez negyedóra alatt kétszer, a nap során pedig négyszer is elesett, míg a yamahások közül Vinales a kilencedik, Rossi a tizenharmadik helyre kvalifikált.

részletek
Olvastad már?