Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 25. szerda

MonacóiNagydíj

Amikor a nyitófutam győztesei nem harcoltak a vb-címért

Aki az évad első F1-es futamát megnyeri, az általában harcban áll a világbajnoki címért is - ám nem minden esetben történt ilyen a sportág hosszú történelme során.

részletek

Brown is a „tripla koronára” hajtana

Fernando Alonso 2017-ben világossá tette, hogy szeretne az autósport három legrangosabb versenyén nyerni. Zak Brown a McLaren vezérigazgatójaként érné el ugyanezt a sikert.

részletek

Elkelt Schumacher bajnoki Ferrarija

Új gazdára lelt Michael Schumacher 2001-es, futamgyőzelmeket és világbajnoki címet szerzett Ferrarija. Az árverésen a vörös gép jelentősen drágábban cserélt gazdát, mint várták.

részletek

Retro – A legőrültebb Monacói Nagydíj nyertese

Egyetlen futamgyőzelméről – azon a monte-carlói versenyen, amelyen csak hárman értek célba – ismeri mindenki Olivier Panist. A ma születésnapos francia három nagy F1-es eredményét idézzük fel.

részletek

Retro – Nem minden brazil lesz Senna

Ricardo Rosset azok közé tartozik, akik nyugodtan beadhatják jelentkezésüket a legrosszabb F1-es pályázatra: három évet is elkezdett a mezőny tagjaként lassúsága és incidensei ellenére, melyek közül a legemlékezetesebb a monacói ügyetlenkedés.

részletek

Újra pezsgőt kapnak a dobogósok

Idén még a pódiumon locsolt italnak is külön története van: eleinte nem pezsgőt, hanem habzóbort kapott a legjobb három, az új beszállítóval való megállapodás azonban hamar felbomlott.

részletek

Ecclestone: Tudtam, hogy a Ferrari nem engedi nyerni Raikkönent

Az F1 egykori vezérének nem kell a szomszédba mennie, ha olajat akar önteni az összeesküvés-elméletek tüzére - a Monacói Nagydíjon látott Ferrari-győzelemről is megvolt a véleménye.

részletek

Új bokszépületet kap a monacói pálya

Utoljára 2004-re alakították át a bokszkomplexumot a monte-carlói kikötőben, a szervezők pedig megerősítették, hogy 2018-ra újfent megújulnak a helyszíni létesítmények.

részletek

Nem jött be a Sauber számítása Monacóban

Miután Pascal Wehrlein nyolcadik lett Barcelonában, a csapat pedig bevetette frissítéseit, okkal reménykedtek újabb erős versenyben. Talán nem Monte-Carlóban kellett volna megújítani a C36-ot.

részletek

Retro – Rekordot jelentő monacói siker

1973-ban ezen a napon rendezték a szezon hatodik versenyét Monte-Carlo utcáin, ahol a győztes utolérte az akkori örökranglista éllovasát, emellett pedig egy későbbi világbajnok is bemutatkozott.

részletek

A Force India indulatosan megvédte Perezt

Elég a Toro Rosso panaszkodásából, sőt, inkább azzal foglalkozzon Kvjat, hogy normálisan elforduljon, ahogy mindenki más - nagyjából ez a Force India véleménye.

részletek

Retro – Az első nagydíj előzés nélkül

Egészen 2003-ig kellett várni arra, hogy megszülessen ez a nem túl kívánatos rekord – azóta többször is megismétlődött. Pedig a Monacói Nagydíj nem is volt olyan rossz verseny.

részletek
Olvastad már?