Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 22. hétfő

MonacóiNagydíj

Retro – A legőrültebb Monacói Nagydíj nyertese

Egyetlen futamgyőzelméről – azon a monte-carlói versenyen, amelyen csak hárman értek célba – ismeri mindenki Olivier Panist. A ma születésnapos francia három nagy F1-es eredményét idézzük fel.

részletek

Retro – Nem minden brazil lesz Senna

Ricardo Rosset azok közé tartozik, akik nyugodtan beadhatják jelentkezésüket a legrosszabb F1-es pályázatra: három évet is elkezdett a mezőny tagjaként lassúsága és incidensei ellenére, melyek közül a legemlékezetesebb a monacói ügyetlenkedés.

részletek

Újra pezsgőt kapnak a dobogósok

Idén még a pódiumon locsolt italnak is külön története van: eleinte nem pezsgőt, hanem habzóbort kapott a legjobb három, az új beszállítóval való megállapodás azonban hamar felbomlott.

részletek

Ecclestone: Tudtam, hogy a Ferrari nem engedi nyerni Raikkönent

Az F1 egykori vezérének nem kell a szomszédba mennie, ha olajat akar önteni az összeesküvés-elméletek tüzére - a Monacói Nagydíjon látott Ferrari-győzelemről is megvolt a véleménye.

részletek

Új bokszépületet kap a monacói pálya

Utoljára 2004-re alakították át a bokszkomplexumot a monte-carlói kikötőben, a szervezők pedig megerősítették, hogy 2018-ra újfent megújulnak a helyszíni létesítmények.

részletek

Nem jött be a Sauber számítása Monacóban

Miután Pascal Wehrlein nyolcadik lett Barcelonában, a csapat pedig bevetette frissítéseit, okkal reménykedtek újabb erős versenyben. Talán nem Monte-Carlóban kellett volna megújítani a C36-ot.

részletek

Retro – Rekordot jelentő monacói siker

1973-ban ezen a napon rendezték a szezon hatodik versenyét Monte-Carlo utcáin, ahol a győztes utolérte az akkori örökranglista éllovasát, emellett pedig egy későbbi világbajnok is bemutatkozott.

részletek

A Force India indulatosan megvédte Perezt

Elég a Toro Rosso panaszkodásából, sőt, inkább azzal foglalkozzon Kvjat, hogy normálisan elforduljon, ahogy mindenki más - nagyjából ez a Force India véleménye.

részletek

Retro – Az első nagydíj előzés nélkül

Egészen 2003-ig kellett várni arra, hogy megszülessen ez a nem túl kívánatos rekord – azóta többször is megismétlődött. Pedig a Monacói Nagydíj nem is volt olyan rossz verseny.

részletek

Raikkönen 3262 napja - monacói statisztikák

A Ferrari és versenyzői hosszú negatív sorozatoknak vetettek véget, Lewis Hamiltont kísértik a Raikkönen-pole-ok, Jenson Button pedig egy jelentős listán lépett előrébb egyszeri beugrásával.

részletek

Jos Verstappen: Miért dühös Max?

Apja fejtette ki, miért hozta ki a fiatal hollandot a sodrából a balszerencsés monacói gumitaktika. A nyughatatlan Verstappen visszanézte a nagydíjat, csak hogy megértse, mi miért történt.

részletek

Az Indy 500 ellopta a show-t Monacótól

Bár megint nulláztak, nem teljesen reménytelen a McLaren helyzete, ráadásul a Monaco GP rajtja előtti attrakciójuk egészen szenzációs volt - akárcsak az, amit Alonso produkált a Brickyardon!

részletek
Olvastad már?