Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. március 24. péntek

Minardi

Alonso 10 éve keresi harmadik világbajnoki címét

Fernando Alonso 19 évesen már a Formula-1-ben versenyzett. Nagyon korán, 25 éves korára már kétszeres világbajnok lett. Vajon miért nem jön össze a harmadik azóta sem?

részletek

Egy igazi autótörő: Andrea de Cesaris

Ebben az összeállításban egy igazi F1-es harcosról, a hírhedt olasz, Andrea de Cesarisról lesz szó, aki azt az érdekes rekordot is tartja, hogy 208 futamon szerepelt, de ezek közül egyetlen egyet sem tudott megnyerni.

részletek

„A Manor megszűnése az F1 csődje is egyben”

Egy korábbi csapatfőnök - akinek alakulata anno elkerülte a csődbe jutást - úgy véli, a rendszer a hibás azért, mert a Manor nem tudta tovább folytatni F1-es szereplését.

részletek

Van, aki szerint Bottas a legrosszabb döntés

Egy korábbi F1-es csapatvezető szerint a finn pilóta egyértelműen csak második számú lehet, ez volt a lehető legrosszabb lépés a Mercedestől - sőt, Massa döntésével sem ért egyet.

részletek

Retro - Az egyetlen magyar F1-es pilóta

Baumgartner Zsolt január 1-én tölti be 36. életévét, ebből az alkalomból pedig visszatekintünk hullámvasútszerű, de minden tekintetben hamisíthatatlanul magyaros pályafutására.

részletek

Retro – Wilson mégis belefért a Minardiba

A tragikus sorsú Justin Wilson egy szezont versenyzett az F1-ben. A legnagyobb gondot nem szokványos dolog, például a pénz jelentette, hanem az, magassága miatt elfér-e az autóban.

részletek

Retro – A legnagyobb kiscsapat

2005-ben ezen a napon, november 24-én vált hivatalossá, hogy megszűnik a Minardi csapata, melynek helyét a Toro Rosso vette át – az olasz istálló 21 F1-es szezonját idézzük fel most röviden.

részletek

Retro – Megszűnik a népszerű kiscsapat?

A 2000-es év végén egyre szorult a hurok a Minardi körül, amely nem rendelkezett motorral az új szezonra – emiatt az sem volt biztos, hogy a 19 éves Fernando Alonsónak lesz-e csapata a következő szezonban.

részletek

Retro – Itt jön Friesacher!

Ő volt a Red Bull első juniorpilótája, s el is jutott a királykategóriáig, bár azért is szerencsésnek érezhette magát, hogy megvan mindkét lába. Ma ünnepli születésnapját a felejthetetlen(?) Patrick Friesacher.

részletek

Retro - A legszimpatikusabb kiscsapat atyja

1947-ben ezen a napon született Olaszországban Giancarlo Minardi, két évtized legszerethetőbb F1-es istállójának megalapítója. Bár a legendás név már eltűnt a mezőnyből, a faenzai gyár ideje még koránt sem áldozott le.

részletek

Így születtek meg a mostani F1-es csapatok

A jelenlegi 11 istállóból csak négy szerepel története kezdete óta ugyanazon a néven, a többiek legalább egyszer identitást váltottak – az elmúlt hét évben a Tyrrell és a Stewart osztozott a bajnoki címeken.

részletek

Ismét F1-es autók Imolában!

Ez még nem az a hír, amire rajongók milliói várnak a legendás pálya visszakerüléséről a naptárba, mindenesetre júniusban ismét felbőgnek a motorok az Enzo és Dino Ferrariról elnevezett helyszínen.m

részletek
Olvastad már?