Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 17. vasárnap

Minardi

Minardi válaszolt a fiatal pilóták helyzetére

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nemrég úgy fogalmazott, kár, hogy már nincsenek a Minardihoz hasonló kiscsapatok a mezőnyben - az olasz gárda alapítója elmondta, miért.

részletek

Elférne egy Minardi az F1-es mezőnyben

A huszonegy évig versenyző olasz kiscsapat a száguldó cirkusz örökös tehetséggyára volt, első ízben lehetőséget adva olyan pilótáknak, mint Giancarlo Fisichella, Fernando Alonso, vagy Mark Webber. A Haas csapatfőnöke szívesen látna egy hasonló gárdát manapság is.

részletek

A legrosszabb fizetős F1-es versenyző?

Kevés kétség van afelől, hogy a sok fizetős Formula-1-es pilóta közül is ez az üzletember lefelé lóg ki. 38 évesen kezdte pályafutását, 42 évesen vezetett a Hungaroringen, kollégái pedig ijesztően lassúnak tartották.

részletek

Ismét van magyar pilótája az F1-nek

Újra Európában a Formula-1, Barcelonában a csapatok visszakapták jól megszokott, kényelmes mobil otthonaikat is. A felhozatal a szokásos, ám az utóbbi években megismert létesítmények közül az egyiknek új tulajdonosa van: ez a megszűnt Manor motorhome-komplexuma, amelyet Paul Stoddart kétüléses Forma-1-es programja vett birtokába, két autóval és egy magyar pilótával, Baumgartner Zsolttal.

részletek

Retro – Akinek neve egybeforrt a Minardival

1961-ben ezen a napon született az a versenyző, aki bár soha nem állhatott fel a dobogóra, mégis 124 versenyt teljesített a Formula-1-ben – ezek jelentős részét pedig ugyanannál az istállónál.

részletek

Versenyzett Senna ellen is és 3. lett az Indy 500-on

Emlékszünk-e, ki ő? Versenyzett Ayrton Senna ellen is, 1987-ben harmadik lett az Indy 500-on és az év újonca címet is megszerezte ugyanabban az évben.

részletek

Az elmúlt húsz év csapatváltozásai

Menjünk vissza az időben 20 évet és hasonlítsuk össze, mely F1-es csapatok versenyeztek akkoriban, melyek maradtak meg, mi szűnt meg és mi alakult át. Némelyik igen meglepő, köztük egy videóval.

részletek

Mire jutott a csodás hangú Lamborghini V12 az F1-ben?

Csütörtök délelőtt hozták nyilvánosságra, hogy a pénteki FIA motorkonferencián részt vesz Stefano Domenicali is, a Lamborghini képviseletében. Vessünk egy pillantást a Lamborghini F1-es múltjára, köztük egy csodás videóval 1990-ből!

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Alonso 10 éve keresi harmadik világbajnoki címét

Fernando Alonso 19 évesen már a Formula-1-ben versenyzett. Nagyon korán, 25 éves korára már kétszeres világbajnok lett. Vajon miért nem jön össze a harmadik azóta sem?

részletek

Egy igazi autótörő: Andrea de Cesaris

Ebben az összeállításban egy igazi F1-es harcosról, a hírhedt olasz, Andrea de Cesarisról lesz szó, aki azt az érdekes rekordot is tartja, hogy 208 futamon szerepelt, de ezek közül egyetlen egyet sem tudott megnyerni.

részletek

„A Manor megszűnése az F1 csődje is egyben”

Egy korábbi csapatfőnök - akinek alakulata anno elkerülte a csődbe jutást - úgy véli, a rendszer a hibás azért, mert a Manor nem tudta tovább folytatni F1-es szereplését.

részletek
Olvastad már?