Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 27. csütörtök

Minardi

Versenyzett Senna ellen is és 3. lett az Indy 500-on

Emlékszünk-e, ki ő? Versenyzett Ayrton Senna ellen is, 1987-ben harmadik lett az Indy 500-on és az év újonca címet is megszerezte ugyanabban az évben.

részletek

Az elmúlt húsz év csapatváltozásai

Menjünk vissza az időben 20 évet és hasonlítsuk össze, mely F1-es csapatok versenyeztek akkoriban, melyek maradtak meg, mi szűnt meg és mi alakult át. Némelyik igen meglepő, köztük egy videóval.

részletek

Mire jutott a csodás hangú Lamborghini V12 az F1-ben?

Csütörtök délelőtt hozták nyilvánosságra, hogy a pénteki FIA motorkonferencián részt vesz Stefano Domenicali is, a Lamborghini képviseletében. Vessünk egy pillantást a Lamborghini F1-es múltjára, köztük egy csodás videóval 1990-ből!

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Alonso 10 éve keresi harmadik világbajnoki címét

Fernando Alonso 19 évesen már a Formula-1-ben versenyzett. Nagyon korán, 25 éves korára már kétszeres világbajnok lett. Vajon miért nem jön össze a harmadik azóta sem?

részletek

Egy igazi autótörő: Andrea de Cesaris

Ebben az összeállításban egy igazi F1-es harcosról, a hírhedt olasz, Andrea de Cesarisról lesz szó, aki azt az érdekes rekordot is tartja, hogy 208 futamon szerepelt, de ezek közül egyetlen egyet sem tudott megnyerni.

részletek

„A Manor megszűnése az F1 csődje is egyben”

Egy korábbi csapatfőnök - akinek alakulata anno elkerülte a csődbe jutást - úgy véli, a rendszer a hibás azért, mert a Manor nem tudta tovább folytatni F1-es szereplését.

részletek

Van, aki szerint Bottas a legrosszabb döntés

Egy korábbi F1-es csapatvezető szerint a finn pilóta egyértelműen csak második számú lehet, ez volt a lehető legrosszabb lépés a Mercedestől - sőt, Massa döntésével sem ért egyet.

részletek

Retro - Az egyetlen magyar F1-es pilóta

Baumgartner Zsolt január 1-én tölti be 36. életévét, ebből az alkalomból pedig visszatekintünk hullámvasútszerű, de minden tekintetben hamisíthatatlanul magyaros pályafutására.

részletek

Retro – Wilson mégis belefért a Minardiba

A tragikus sorsú Justin Wilson egy szezont versenyzett az F1-ben. A legnagyobb gondot nem szokványos dolog, például a pénz jelentette, hanem az, magassága miatt elfér-e az autóban.

részletek

Retro – A legnagyobb kiscsapat

2005-ben ezen a napon, november 24-én vált hivatalossá, hogy megszűnik a Minardi csapata, melynek helyét a Toro Rosso vette át – az olasz istálló 21 F1-es szezonját idézzük fel most röviden.

részletek

Retro – Megszűnik a népszerű kiscsapat?

A 2000-es év végén egyre szorult a hurok a Minardi körül, amely nem rendelkezett motorral az új szezonra – emiatt az sem volt biztos, hogy a 19 éves Fernando Alonsónak lesz-e csapata a következő szezonban.

részletek
Olvastad már?