Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek

Minardi

Gyengébb csapatok kiváló autói I.

A középmezőnybe, netán a sereghajtók közé tartozó istállók is pályára vittek néha egy-egy gyöngyszemet, amivel ugrásszerűen jobban szerepeltek. Ilyen eseteket vettünk szemügyre.

részletek

A McLaren már alá is írt a Renault-val?

Egyre több jel és szakértői vélemény is arra utal, hogy a McLaren és a Honda útjai most már biztosan különválnak egymástól. Egy korábbi csapatfőnök szerint a wokingiak már alá is írtak a Renault-val.

részletek

Minardi válaszolt a fiatal pilóták helyzetére

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nemrég úgy fogalmazott, kár, hogy már nincsenek a Minardihoz hasonló kiscsapatok a mezőnyben - az olasz gárda alapítója elmondta, miért.

részletek

Elférne egy Minardi az F1-es mezőnyben

A huszonegy évig versenyző olasz kiscsapat a száguldó cirkusz örökös tehetséggyára volt, első ízben lehetőséget adva olyan pilótáknak, mint Giancarlo Fisichella, Fernando Alonso, vagy Mark Webber. A Haas csapatfőnöke szívesen látna egy hasonló gárdát manapság is.

részletek

A legrosszabb fizetős F1-es versenyző?

Kevés kétség van afelől, hogy a sok fizetős Formula-1-es pilóta közül is ez az üzletember lefelé lóg ki. 38 évesen kezdte pályafutását, 42 évesen vezetett a Hungaroringen, kollégái pedig ijesztően lassúnak tartották.

részletek

Ismét van magyar pilótája az F1-nek

Újra Európában a Formula-1, Barcelonában a csapatok visszakapták jól megszokott, kényelmes mobil otthonaikat is. A felhozatal a szokásos, ám az utóbbi években megismert létesítmények közül az egyiknek új tulajdonosa van: ez a megszűnt Manor motorhome-komplexuma, amelyet Paul Stoddart kétüléses Forma-1-es programja vett birtokába, két autóval és egy magyar pilótával, Baumgartner Zsolttal.

részletek

Retro – Akinek neve egybeforrt a Minardival

1961-ben ezen a napon született az a versenyző, aki bár soha nem állhatott fel a dobogóra, mégis 124 versenyt teljesített a Formula-1-ben – ezek jelentős részét pedig ugyanannál az istállónál.

részletek

Versenyzett Senna ellen is és 3. lett az Indy 500-on

Emlékszünk-e, ki ő? Versenyzett Ayrton Senna ellen is, 1987-ben harmadik lett az Indy 500-on és az év újonca címet is megszerezte ugyanabban az évben.

részletek

Az elmúlt húsz év csapatváltozásai

Menjünk vissza az időben 20 évet és hasonlítsuk össze, mely F1-es csapatok versenyeztek akkoriban, melyek maradtak meg, mi szűnt meg és mi alakult át. Némelyik igen meglepő, köztük egy videóval.

részletek

Mire jutott a csodás hangú Lamborghini V12 az F1-ben?

Csütörtök délelőtt hozták nyilvánosságra, hogy a pénteki FIA motorkonferencián részt vesz Stefano Domenicali is, a Lamborghini képviseletében. Vessünk egy pillantást a Lamborghini F1-es múltjára, köztük egy csodás videóval 1990-ből!

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Alonso 10 éve keresi harmadik világbajnoki címét

Fernando Alonso 19 évesen már a Formula-1-ben versenyzett. Nagyon korán, 25 éves korára már kétszeres világbajnok lett. Vajon miért nem jön össze a harmadik azóta sem?

részletek
Olvastad már?