Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 30. vasárnap

Marquez

Marquezt Vinales sem tudta legyőzni az austini időmérőn

Bár a leintés után néhány pillanatra átvette a vezetést a Yamaha vb-éllovasa, a repsolos címvédő még válaszolni tudott honfitársa eredményére, így ötödik alkalommal is övé lett a pole a COTA-n. Az első sorba Valentino Rossi fért még be.

részletek

Austin: Marquez válaszolt a Yamaháknak

Bár az utolsó percekig Maverick Vinales vezetett, ezúttal a COTA „királya” lehajrázta a világbajnoki éllovast, így ő zárta az első helyen a pénteki edzésnapot, ráadásul honfitársa elé még a meglepetésember Johann Zarco is befért. Mindeközben a KTM a gyártók között utolsóként bemutatta speciális burkolat-kialakítását, amely eltér a többiekétől.

részletek

Rossit nagyon érdekli Alonso Indy 500-as beugrása

Valentino Rossi érdeklődését is erősen felkeltette Fernando Alonso Indy 500-as részvétele. Rossitól egyébként egyáltalán nem áll távol a más szakágakba való kirándulgatás, tesztelt már Ferrarit és ralizott is.

részletek

Marquez a pole-ban, de Abraham a nap hőse

Tulajdonképpen papírformának nevezhető módon Marc Marquez zsebelte be a rajtelsőséget a vizes pályán rendezett termasi időmérőn, a címvédőhöz azonban Karel Abraham tudott a legközelebb kerülni. Az első sort Cal Crutchlow teszi teljessé, a Yamahák a 6-7. helyeken.

részletek

Vinales csütörtöki idejével az élen, Lorenzo Q1-es

Bár nem tudott javítani egy nappal ezelőtti eredményén, így is a Yamaha spanyolja végzett az élen a szabadedzések összesített tabelláján, megelőzve a suzukis Andrea Iannonét és a hondás Marc Marquezt. Valentino Rossi 10. helyével épp csak bejutott a Q2-be, Jorge Lorenzónak azonban az időmérő első szakaszában is jelenése lesz a Ducatival.

részletek

Vinales ott folytatta, ahol a teszteken abbahagyta

Azok után, hogy az összes téli teszt során a leggyorsabbnak bizonyult, az első katari edzést is az élen zárta a Yamaha új szerzeménye, közel hat tizedmásodpercet kiosztva a világbajnok Marc Marqueznek. Dani Pedrosa lett a harmadik, megelőzve az újonc Jonas Folgert és az immár ducatis Jorge Lorenzót, míg Valentino Rossi egy 9. helyezéssel indított.

részletek

Vinales a katari tesztet is behúzta, Marquez háromszor esett

Valencia, Sepang és Phillip Island után Dohában sem talált legyőzőre a Yamaha új szerzeménye, aki így hibátlan mérleggel zárta a felkészülési időszakot. Mögötte a ducatis Andrea Dovizioso és a hondás Dani Pedrosa végzett, míg a címvédő háromszor is eldobta a vasat az utolsó napon.

részletek

Vinales vezetésével három Yamaha az élen

A korábbi teszteken rendre leggyorsabb Maverick Vinales érte el a legjobb köridőt a MotoGP katari tesztjének második napján, megelőzve csapattársát, Valentino Rossit és az újonc Jonas Folgert, míg a fő szombati szenzációt a Ducati új, radikális burkolat-kialakítása jelentette.

részletek

Dovizioso az élre repítette a Ducatit Katarban

Az olasz motoros kezdte legjobban a MotoGP utolsó előszezoni tesztjét, maga mögé utasítva az eddigi teszteken leggyorsabb Maverick Vinalest, valamint Cal Crutchlow-t. Marc Marquez motorján bemutatkozott a Honda új burkolata.

részletek

Marquez enyhe vállficammal zárta a Honda jerezi tesztjét

Az időjárás miatt egynapossá rövidült a Repsol Honda spanyolországi privát gyakorlása, amelyen a regnáló világbajnok egy kisebb sérülést is összeszedett – szerencsére mindez nem veszélyezteti a katari szereplését.

részletek

Máris éleződik a feszültség Marquez és Vinales között?

Az eddigi tesztek alapján a két spanyol mutatja a legjobb formát idén, a Phillip Island-i gyakorlás utolsó napján pedig „össze is csaptak” a pályán: a yamahásnak nem tetszett, hogy repsolos honfitársa követte őt a versenyszimulációja során.

részletek

Vinales és Marquez az utolsó napot is behúzta

Bár szerdán még a yamahás a nap végén visszacsúszott negyediknek, csütörtökön és pénteken már egyértelműen a két spanyol dominált az ausztráliai teszten: a leggyorsabb időt Valencia és Sepang után ismét Vinales futotta, de Marquez ezúttal is lehengerlő etapokat teljesített.

részletek
Olvastad már?