Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 25. kedd

Manor

Már kopogtat az új generáció a Formula-1-ben

Három pilóta is most kezdi meg első teljes szezonját az F1-ben ezen a hétvégén. Vajon meddig jut végül a három fiatal versenyző és képesek lesznek-e a nagy ugrásra?

részletek

Árverésen a Manor 2017-es modellje

Több korábbi alkatrész és csapatruházat mellett elárverezik a csődbe ment kiscsapat idei versenygépének szélcsatornában használt, méretarányos változatát is, hogy ebből fizethessék ki a hitelezőket.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

RIP Manor: Így ér véget egy csapat története

Több mint 50 érdeklődő volt a Manor F1-es csapata iránt, de ezek egyike sem tudta felmutatni a megmentéshez szükséges 43 millió fontot – sokfelé vannak tartozások, s még sok a tisztázatlan kérdés.

részletek

Ezért nagy csapás az F1-nek a Manor bedőlése

Néhány hete vált biztossá, hogy az F1-ben összesen hét szezont teljesítő kiscsapat története véget ér – korábbi tesztpilótájuk szerint ez az egész sportágra nézve komoly veszteséget jelent.

részletek

Így hiúsult meg a Manor felvásárlása

Már hetek óta tudni lehet, hogy csődbe ment az F1 szimpatikus kiscsapata – az egyik állítólag befektető most elárulta, mennyire közel voltak ahhoz, hogy megmeneküljenek és 2017-ben is indulhassanak.

részletek

„A Manor megszűnése az F1 csődje is egyben”

Egy korábbi csapatfőnök - akinek alakulata anno elkerülte a csődbe jutást - úgy véli, a rendszer a hibás azért, mert a Manor nem tudta tovább folytatni F1-es szereplését.

részletek

Indonéz csapat épülhet a Manor romjain

Még mindig nem kizárt, hogy 11 csapat lesz a 2017-es F1-es rajtrácson, két indonéz cégóriás ugyanis tokkal-vonóval felvásárolhatja a Manor maradványait, és beültetheti pilótáit – állítják egyes sajtóértesülések.

részletek

Nekrológ: A 2010-es generáció

A Manor összeomlásával véget ért az F1-es csapatok „2010-es generációjának” története, melyet most röviden áttekintünk a kiválasztási folyamattól a szűk esztendőkön át egészen a megszűnésükig.

részletek

Manor: A Bianchi-családtól féltek az érdeklődők?

Noha a konstruktőri 10. hely elvesztése kétségkívül érzékenyen érintette a Manor istállót, a történet mögé nézve azt láthatjuk, hogy legalább három ennél nyomósabb oka is volt az F1-es kiscsapat megszűnésének.

részletek

Megbukott a Mosley-modell, a Haas a követendő példa az F1-ben?

A Manorral a 2010-ben bemutatkozó újoncok utolsó képviselője is eltűnik a sportágból, amely nem csak sportág pénzügyi helyzetét, de a hagyományos magánzó-csapatok rendszerét is át fogja alakítani.

részletek

Teljessé vált a 2017-es F1-es mezőny

A Manor pénteki végleges bezárása után az utolsó kérdőjel is eltűnt a Formula-1 2017-es felállását illetően – íme, az a 20 versenyző és 10 csapat, akikért idén szoríthatunk a száguldó cirkuszban!

részletek
Olvastad már?