Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 27. csütörtök

Lotus

Mire jutott a csodás hangú Lamborghini V12 az F1-ben?

Csütörtök délelőtt hozták nyilvánosságra, hogy a pénteki FIA motorkonferencián részt vesz Stefano Domenicali is, a Lamborghini képviseletében. Vessünk egy pillantást a Lamborghini F1-es múltjára, köztük egy csodás videóval 1990-ből!

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Retro - Raikkönen máig utolsó diadala

Az évtized egyik legváltozatosabb futama, amelyen még Adrian Sutil is az élen állt 11 körig, végül pedig egy Lotus nyert, hogy az eredmény szempontjából felettébb ígéretesen induljon a később egyhangúvá vált szezon.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

Ferraris exmérnököt igazolt a Williams is

Úgy tűnik, a volt Ferrari-mérnökök napja a mai: azok után, hogy James Allison hivatalosan is technikai igazgató lett a Mercedesnél, a Williams szert tett a brit korábbi ferraris kollégájára.

részletek

Retro – Az 500-as romboló

Az F1 történetének 500. versenyzője nem rövidke királykategóriás szereplésével, hanem nagy bukásokkal és egy óriási meglepetéssel tarkított Indy 500-karrierjével került be a sportág nagykönyvébe.

részletek

Mi lett volna az F1-gyel, ha Kubica nem sérül meg hat évvel ezelőtt?

Jó-jó, tudjuk, hogy a 'volna' és a 'ha' szavaknak nem sok értelme van a sportágban, de érdemes eljátszani a gondolattal, hová is fejlődött volna az F1, ha a lengyel pilóta nem szenved majdnem tragikus végkimenetelű balesetet azon a ködös februári délutánon...

részletek

„Az idei már az igazi Renault lesz”

A gyártó tavalyi F1-es visszatérésére rányomta bélyegét a Lotus öröksége: Jolyon Palmer szerint idén jóval erősebb csapatot láthatunk, és ő is szállítani fogja az eredményeket.

részletek

Nekrológ: A 2010-es generáció

A Manor összeomlásával véget ért az F1-es csapatok „2010-es generációjának” története, melyet most röviden áttekintünk a kiválasztási folyamattól a szűk esztendőkön át egészen a megszűnésükig.

részletek

Megbukott a Mosley-modell, a Haas a követendő példa az F1-ben?

A Manorral a 2010-ben bemutatkozó újoncok utolsó képviselője is eltűnik a sportágból, amely nem csak sportág pénzügyi helyzetét, de a hagyományos magánzó-csapatok rendszerét is át fogja alakítani.

részletek

Ezért nem volt kudarc a Lotus az F1-ben

A volt csapatvezető szerint ők kétszer is megmentették az emberek munkáját és visszagondolva nem érzi úgy, hogy kudarc lett volna a 2015 végén lezárult időszak.

részletek

Retro – A Jégember 10 nagy pillanata

Születésnapját ünnepli az örükifjú finn pilóta, ennek alkalmából F1-es karrierjének legszebb pillanatait gyűjtöttük egy csokorba 2001-től egészen napjainkig – Isten éltessen, Iceman!

részletek
Olvastad már?