Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 29. csütörtök

Lotus

Kubica tempója tökéletes az F1-es visszatéréshez

Robert Kubica több, mint hat év szünet után vezetett Formula-1-es autót Valenciában a múlt héten, tempója pedig a számok szerint is alkalmassá teszi a visszatéréshez.

részletek

Kubica gyorsabb volt, mint Szirotkin?

A hét elején nagy szenzációt keltett, amikor Robert Kubica privát teszten, közel hat és fél év után újra F1-es autót vezetett. Az újabb hírek szerint a köridők nagyon versenyképesek voltak.

részletek

Kubica váltja Palmert a Renault-nál?

Az utóbbi két hónap bővelkedik szenzációkban. Először Fernando Alonso Indy 500-as indulásának híre, most pedig Robert Kubica lehetséges visszatérése az autósport mozgatórugója.

részletek

Kubica Raikkönen F1-es autóját tesztelheti!

A lengyel versenyző több mint hat éve nem vezetett Forma-1-es gépet, nemrég azonban újrakezdte a formulaautós gyakorlásokat - kedden ismét F1-es lehetőséghez jut majd.

részletek

Retro – Sosem tesztelte, mégis megnyerte

Jim Clark hőstettei számos Retro-cikkre lennének elegendők. A Holland Nagydíj 1967-ben egy volt közülük: ezen a versenyen debütált a Lotus 49 a Cosworth DFV motorral, melyet azonban Clark sosem vezetett.

részletek

A Renault érdeke, hogy a Red Bull is jó motort kapjon

A Renault határozottan cáfolja, hogy a gyári istálló jobb erőforrást kapna, mint a partnercsapatok. A franciák saját érdeke, hogy a bikák pontosan ugyanolyan motorral szálljanak harcba, mivel számukra ez etalont jelent a fejlesztésnél.

részletek

Retro – Az argentin csillag, aki sehol sem találta helyét

A legjobb nem bajnok F1-esek listáján előkelő helyet érdemel Carlos Reutemann, aki csapattársak ellenszenve, rosszul időzített átigazolások, egy rövid háború és egy katasztrofális döntő futam miatt nem tudott a világbajnokok soraiba lépni, akik közül nem egyet legyőzött azonos autóban.

részletek

Mire jutott a csodás hangú Lamborghini V12 az F1-ben?

Csütörtök délelőtt hozták nyilvánosságra, hogy a pénteki FIA motorkonferencián részt vesz Stefano Domenicali is, a Lamborghini képviseletében. Vessünk egy pillantást a Lamborghini F1-es múltjára, köztük egy csodás videóval 1990-ből!

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Retro - Raikkönen máig utolsó diadala

Az évtized egyik legváltozatosabb futama, amelyen még Adrian Sutil is az élen állt 11 körig, végül pedig egy Lotus nyert, hogy az eredmény szempontjából felettébb ígéretesen induljon a később egyhangúvá vált szezon.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

Ferraris exmérnököt igazolt a Williams is

Úgy tűnik, a volt Ferrari-mérnökök napja a mai: azok után, hogy James Allison hivatalosan is technikai igazgató lett a Mercedesnél, a Williams szert tett a brit korábbi ferraris kollégájára.

részletek
Olvastad már?