Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 22. szombat

Lexus

Lenyűgöző formát kapott az új Lexus crossover

A jövő tavasszal érkező vadonatúj Lexus UX tervezői olyan harmonikus formát alkottak, amely finoman ötvözi az erőt a stílussal és a funkcionalitással. Az orsó alakú hűtőmaszk, amely alapformájában más Lexus modelleken is felbukkan, egyedülálló az UX-en. A hűtőrács – amelynek központjában a Lexus emblémája áll – a formák változásával érdekes, háromdimenziós hatást hoz létre, így más-más szemszögből nézve folyamatosan változik a megjelenése. Mindez, a többi apró de kiemelten fontos részlettel együtt az aerodinamika mesterművévé teszik a legzöldebb luxusautógyártónak tartott, környezetbarát hibrid elektromos autóiról ismert Lexus sikervárományos új modelljét.

részletek

Felsőkategóriás luxuslimuzin sportosra hangolva

A Lexus már több modelljében bizonyította, hogy a környezettudatosság és a meggyőző teljesítmény nem egymásnak ellentmondó fogalmak – elég ha csak a márka elképesztően sikeres szupersportkupéjának, a Lexus LC-nek a hibrid változatára gondolunk.

részletek

Lexus LS: egy lépésre az önvezető autóktól

A Lexus egész pályás letámadást indított zászlóshajója, a vadonatúj Lexus LS bemutatásakor. Az alig több, mint fél évvel ezelőtt a márkakereskedésekbe érkező modell hónapról hónapra évtizedes értékesítési rekordokat döntve alaposan felrázta a felsőkategóriás luxuslimuzinok piacát, nem utolsósorban futurisztikus, mégis letisztult dizájnjának, a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos hajtásának, és a modellben bemutatkozó, az önvezető autók előhírnökének számító aktív biztonsági rendszerek egyedülállóan széles tárházának köszönhetően. A Lexust jegyző Toyota a mesterséges intelligencia és a robotikai területén is vezető fejlesztőnek számít, ezek a tapasztalatok pedig egyértelműen manifesztálódnak az LS fokozott aktív biztonságot nyújtó, forradalmi technológiáiban és valamint vezetőtámogató funkcióiban, amelyek már a Lexus jövőbeli, autonóm mobilitási rendszerek felé történő elmozdulását előlegezi meg. Az új Lexus Safety System + elnevezésű csomagban olyan funkciók kaptak helyet, mint az Ütközés előtti biztonsági rendszer gyalogosészlelő funkcióval és aktív kormányzási asszisztenssel, a Lexus Co-Drive funkció (sávkövető asszisztens dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatikával és elülső keresztirányú forgalomfigyeléssel), vagy épp a Kiegészítő parkolástámogató fékvezérlés és továbbfejlesztett panoráma kamerarendszer.

részletek

Jövő tavasszal érkezik a vadonatúj Lexus UX

Egészen felpezsdítheti majd az idén Magyarországon is 54%-al bővülő prémium közepes méretű SUV-ok piacát a Lexus vadonatúj merész formatervű modellje, az UX. A környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert japán luxusmárka marketingesei el is keresztelték az UX-et „Kreatív Nagyvárosi Felfedező”-nek. Ez lesz márka első modellje a szegmensben, és egyben az első Lexus-modell amely a gyártó vadonatúj, globális GA-C platformjára épül. Az új padlólemez a többek között a fokozott biztonságot szolgáló kimagasló karosszériamerevséget és alacsony súlypont révén különleges agilitást tesz majd lehetővé. Az új UX önmagát töltő hibrid elektromos változatban (UX 250h) és benzines kivitelben (UX 200) is elérhető lesz, de hazánkban vélhetően többi Lexus modellhez hasonlóan 95%-ban a környezetbarát hibrid hajtással talál majd gazdára.

részletek

Izgalmas újdonságokkal érkezik a Lexus a Párizsi Autószalononra

Az idei Párizsi Autószalonra is izgalmas újdonságokkal készül a világ vezető környezetbarát hibrid elektromos prémium márkája, a Lexus. A szalonon tartják az új Lexus RC sportkupé világpremierjét, de itt lesz először látható a Lexus LC zászlóshajó szupersport kupé exkluzív Yellow Edition változata is. Hivatalosan Párizsban lesz először megtekinthető Európában a vadonatúj, hetedik generációs Lexus ES luxuslimuzin is (jóllehet a hazai szakújságírók, kiemelt flottapartnerek és VIP ügyfelek egy exkluzív esemény keretében Magyarországon már hamarabb láthatják), és itt kezdődik majd meg a megrendelések felvétele a vadonatúj Lexus UX kompakt crossover modellre is.

részletek

Hamarosan hazánkba érkezik az új Lexus ES F Sport

A közel három évtizedes sikertörténetének legújabb mérföldköveként szeptembertől Európában is rendelhető, decemberben pedig már a magyarországi márkakereskedésekbe is megérkező legújabb generációs, a piac legfejlettebb környezetbarát hibrid elektromos hajtásával hódító új ES-ben minden meg van ahhoz, hogy a környezettudatos vállalati felsővezetők kedvence legyen. Futurisztikus, letisztult elegancia, a szegmensben egyedülálló színvonalú prémium kidolgozás, forradalmi hibrid hajtás és aktív biztonsági és vezetőtámogató rendszerek. A Lexus ES F Sport révén ráadásul azoknak a dinamikus vezetőknek sem kell kompromisszumot kötniük, akik ötvöznék a kifinomultságot sportossággal, és a zöld gondolkodással, az F Sport ugyanis még az alapmodellnél is izgalmasabb, inspirálóbb vezetési élményt kínál.

részletek

Még sportosabb lett a Lexus RC sportkupé

A világpremierjét október 2-án, a Párizsi Autószalonon tartó új RC sportos, mégis elegáns külső formaterve az LC kétajtós zászlóshajó kecses dizájnjából építkezik, miközben a belső teret érintő módosítások még intenzívebb vezetési élményt ígérnek. Az RC sportkupé megújulását a minden előzetes várakozást túlszárnyalóan sikeres LC szupersportkupé „még sportosabb, még kecsesebb” vezethetőségi koncepciója ihlette, amelyet a legkiválóbb minőségű kidolgozás tesz lehetővé.

részletek

Mozgásban a ragyogás: Lexus LC Yellow edition

Szeptember elején kezdik gyártani az világ legzöldebb luxusautó márkájának tartott, környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert Lexus elképesztően sikeres szupersportkupéja, az LC káprázatos Yellow Edition változatát. Az LC sorozat legújabb tagja a díjnyertes formatervet még jobban kihangsúlyozó merész és ragyogó fényezéssel hívja fel magára a figyelmet. Nem meglepő, hogy a Lobbanó Sárga elnevezésű csillogó fényezés nem egyszerű átlagszín, hanem egy olyan különleges, exkluzív árnyalat, amilyet a Lexus kupék zászlóshajója megérdemel.

részletek

1400 mérnök 6 éven át dolgozott a Lexus zászlóshajóján

A világ vezető prémium környezetbarát hibrid elektromos autógyártójaként ismert Lexus semmit nem bízott a véletenre legendás zászlóshajója, a márkát megteremtő Lexus LS megalkotásakor: a mára a legendás megbízhatóság, a legmagasabb színvonalú ügyfélélmény és a zöld autózás szinonimájaként emlegetett autómárka megszületését jelentő első Lexus modell megteremtésekor 1400 mérnök hat éven át dolgozott azon, hogy létrehozzanak egy olyan limuzint, amely a világ legkiválóbb luxusautóival is felveszi a versenyt. Ennek az „F1” néven ismert projektnek a gyümölcseként jelent meg 1989-ben az eredeti LS 400 modell, megteremtve a Lexus márkát, és átformálva a prémium autók piacát. A modell legújabb, ötödik generációja a prémium kidolgozottság sosem látott szintjével, a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos hajtásával, a jövőbemutató aktív biztonsági rendszerek páratlan tárházával, és egyszerre tiszteletet parancsoló és rabul ejtő dizájnjával méltó a nagy elődhöz, és közel három évtized után ismét újraírni látszik a prémium kategóriát.

részletek

Egy limitált szériás fenevad a Lexustól

A világ vezető környezetbarát hibrid elektromos prémium gyártója, a Lexus Yellow Edition néven új exkluzív változattal rukkolt elő a hibrid és V8-as benzines változatban is elérhető LC szupersport kupéból, a márka egyik legfényesebb ékkövéből. Az élénk, szemkápráztató sárga külső fényezésre egyedi belső hangulatok felelnek, fekete, fehér és meleg sárga színekben, miközben az utastéri anyagok között az olyan kiváló minőségű anyagok találhatók meg, mint a fél anilin bőr és az Alcantara. A Sport+ felszereltség tartalmazza a Lexus Dynamic Handling (LDH) rendszert négykerék-kormányzással, a Torsen-rendszerű differenciálművet, a 21 colos kovácsolt vas könnyűfém keréktárcsákat, valamint a szénszálból készült tetőt és aktív hátsó szpojlert. Az utastérben olyan egyedi extrákat találunk, mint a head-up display (HUD), az Alcantara tetőkárpit, és a 10 irányban állítható elektromos első ülések félanilin bőrkárpitozással.

részletek

A Lexus egy különleges LFA modellel ünnepel Spában

A környezetbarát hibrid modelljei mellett legendás versenygépeiről is ismert Lexus egy egyedi, művészi kidolgozású LFA szupersport autóval ünnepli első 24 órás versenyét Spaban: a japán autógyártó az elismert portugál művészt, Pedro Henriquest szerződtette az LFA egyedi feldíszítésére, amit a Spaban megrendezett versenyhétvégén lehet majd megcsodálni. Az Emil Frey Lexus Racing egyébiránt két Lexus RC F GT3 géppel indul a megmérettetésen, a Blancpain GT versenysorozat legkeményebb futamán.

részletek

Goodwoodban ünnepel a Lexus

A környezetbarát hibrid elektromos autói mellett nagyteljesítményű spormodelljeiről ismert japán prémium autó márka, a Lexus, idén nyáron ünnepli sikeres ‘F’ sportmárkájának 10. születésnapját, és ebből az alkalomból lehetővé teszi a rajongók számára, hogy testközelből tapasztalják meg a gyártó híres sportmodelljeinek sebességét és elképesztő hangzását. A jeles évforduló megünneplésére pedig mi sem szolgálhatna jobb helyszínül, mint az európai autósport kedvelők és úgy általában a benzingőz megszállottak Mekkájának is tekintett, jövő csütörtök és vasárnap között megrendezésre kerülő 2018-as Goodwood Festival of Speed.

részletek
Olvastad már?