Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 21. csütörtök

Lexus

Idén is rajthoz áll a Lexus a Blancpain GT sorozatokon

Az Emil Frey Racinggel sikerrel vett tavalyi évet követően idén is megméretteti magát a GT mezőnyben a Lexus: ezúttal két újabb privát csapat, a Tech 1 Racing és a Panis-Barthez Compétition indul a márka színeiben a Blancpain GT Series Endurance Cup és a Blancpain GT World Challenge Europe versenysorozatokon. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a Lexus RC F GT3 versenygéppel száll majd harcba a japán prémium márka, aminek különös aktualitást ad, hogy idén érkezik a legújabb generációs Lexus RC F utaci erőgép Track Edition változata, amelyet éppen a pályaversenyek nem mindennapi kihívásai és az ott szerzett tapasztalatok ihlettek.

részletek

Hibrid Lexusokra vált a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapata

Nyolcadik évébe lépő sikeres együttműködés lép új szintre a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapat és a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota között. A MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapat által az elmúlt években elért sikerek, különösen a 2017-2018-as magyar bajnokság megnyerése és az eredményes Bajnokok Ligája szereplések elismeréseként ugyanis a Toyota Central Europe Kft., a Lexus Szegeddel karöltve úgy döntött, hogy a támogatási szerződés megújításakor 16 környezetbarát hibrid elektromos Lexus NX és 5 ugyancsak hibrid Lexus RX modell használatát ajánlja fel az sportegyesületnek. Az autók ünnepélyes átadására március 6-án Kovács Autóház által jegyzett Lexus Szeged márkakereskedésben került sor.

részletek

Három Oscart hozott el a Lexus szuperhősfilmje

Hét Oscar jelöléséből hármat díjra váltva minden előzetes várakozást felülmúlóan szerepelt az idei díjszezonban a Fekete Párduc - az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautó márkából’ igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus eddigi legsikeresebb filmes együttműködése. A gyakorlatilag azonnal kultfilmmé váló mozi annyi rangos szakmai elismerést nyert az évad során, hogy még összeszámolni is sok.

részletek

Ott lesz Genfben a Lexus LC kabrió

Dizájn-tanulmány a ’tökéletes szépségről’ – így aposztrofálja a Lexus a nyitott tetős tanulmányautót, amely bemutatja az LC zászlóshajó kupé lehetséges fejlesztési irányát. A Lexus emberközpontú dizájnjának hagyományait folytató LC tanulmány erőteljes és hatásos formavilága az egész márka szellemiségét megidézi. A rendkívüli várakozások övezte tanulmány március 5-én, a Genfi Autószalonon mutatkozik be először Európában.

részletek

Genfben tartja európai debütálását az RC F Track Edition

Az új Lexus RC F Track Edition kupé exkluzív teljesítménynövelő és stíluserősítő extráit a nemzetközi Lexus GT versenycsapatok tapasztalatai alapján fejlesztették ki, így a modell új változata tökéletesített aerodinamikával és irányíthatósággal, valamint korszerűsített dizájnnal hívja fel magára a figyelmet. A nagy várakozások övezte erőgépet március 5-én, a Genfi Autószalonon láthatja majd először az európai közönség.

részletek

Hét nagyon szerethető dolog az új Lexus UX-ben

A jövő hónapban a hazai márkakereskedésekbe is megérkezik a világ legzöldebb luxusautómárkája, a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert Lexus legújabb crossovere, a vadonatúj UX. A Lexus elképesztően sikeres crossover családjának (amelyből Európában a felsőkategóriás RX és a közepes méterű NX kapható és dönt évről évre értékesítési rekordokat) legkisebb tagját már most rendkívüli várakozások övezik, a gyártó pedig mindent meg is tesz, hogy fenntartsa a modellel kapcsolatos érdeklődést. Most épp csokorba szedtek hét, az UX-re jellemző különlegességet, amelyet új tulajdonosai vélhetően nagyon fognak szeretni.

részletek

Nincs megállás: a Lexus szuperhősfilmje két Grammyt is elhozott

Egészen példa nélküli a Marvel és az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautó márkából’ igazi prémium életmódmárkává avanzsáló Lexus együttműködésében készült Fekete Párduc menetelése: 3 Golden Globe jelölés, 2 SAG díj, 2 BAFTA díj, 7 Oscar jelölés (köztük a legjobb film) és legfrissebben 2 Grammy díj, a Legjobb rap előadás és a Legjobb ….. kategóriában. Ráadásul még nincs vége a díjszezonnak, előttünk az Oscar…

részletek

Még sportosabb lett az új Lexus RC luxus kupé

Már hazai márkakereskedésekben a Lexus környezetbarát hibrid elektromos luxuskupéja, az RC új generációja, amelyben nem csak a külső dizájn tekintetében köszönnek vissza a nagytestvérre, az LC szupersportkupé jellemző jegyek. A világ legfejlettebb hibrid hajtásának köszönhetően az egyszerre sportos, egyszerre elegáns luxuskupé a kifinomultság a prémium szegmensben is egyedülálló szintjét nyújtja.

részletek

Autóiapri technológia a quarterback védelmében

Az amerikai futballban az irányító játékosok gyakran megszenvedik az ütközéseket, ezért a Lexus most úgy alkalmazta autóipari biztonsági technológiáit, hogy a passzoló futballista gyakorlatilag érinthetetlenné váljon. Hogy ez furcsán hangzik? Tényleg? És hol van az megírva, hogy a légzsák tiltott eszköz a fociban?

részletek

Menetpróba - Lexus RX450h L

A japán luxusmárka bemutatta a meghosszabbított, immár hétüléses szabadidő-autóját. Az összkép lenyűgöző, de a két plusz ülés lábterét máshogy képzeltük, és a műszerfal kezelhetőségét sem tudtuk megszeretni.

részletek

Lexus ES: Új korszak az hibridek teljesítményében

A Magyarországon is kapható Lexus sikermodell, a vadonatúj Lexus ES felsőkategóriás limuzin kizárólag környezetbarát hibrid elektromos hajtással lesz elérhető hazánkban, ideális választást kínálva a környezettudatos vállalatok felsővezetőinek. A forradalmi, negyedik generációs öntöltő Lexus hibrid hajtáslánc 2,5 literes motorral, új hibrid erőátviteli egységgel és új akkumulátorral érkezik: a rendszer összteljesítménye 218 LE / 160 kW, a kombinált ciklusban mért üzemanyag-fogyasztás 5,3 l/100 km (WLTP) lesz. A hibrid hajtásláncot úgy tervezték, hogy lineárisabb gyorsulási érzetet adjon, jelentősen csökkentve a gyorsulásérzet „nyúlósságát”, miközben az új 2,5 literes erőforrás világelső, 41%-os termikus hatásfoka kivételes teljesítménnyel párosul.

részletek

Először kínál F Sport változatot az ES limuzinhoz a Lexus

A vadonatúj, immár Magyarországon is elérhető környezetbarát felsőkategóriás luxuslimuzin Lexus ES most érkező generációja az első a sikermodell három évtizedes történetében, amely F SPORT változatban is megjelenik. A Lexus ES F SPORT változatát exkluzív, sportos stílusjegyek és berendezések jellemzik, és míg a belső díszítőelemeket a hagyományos japán kard, a katana ihlette, addig az adaptív felfüggesztés és Sport S, valamint Sport S+ üzemmód még lebilincselőbb vezetési élményt ígér.

részletek
Olvastad már?