Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 21. csütörtök

Leszorítóerő

Mégsem túl jó ötlet a leszorítóerő megfelezése az F1-ben

A Toro Rosso csapatfőnökének felvetésére adott választ Pat Symonds F1-es mérnök - ő is az előzések számának növekedéséért harcol, ám úgy véli, hogy az autóknak emellett lenyűgözőeknek kell maradniuk.

részletek

Alonsót jövőre is az élre várják Indyben

Ha valakit egy négyszeres Indy 500-győztes vár egyértelműen a legjobbak közé, az nem éppen kis dicséret. Az IndyCar legendája, Rick Mears szerint biztosan a győzelemért harcol majd Alonso.

részletek

Verstappen autója komolyan megsérült Brazíliában

Max Verstappen és Esteban Ocon brazíliai ütközése után azonnal tudni lehetett, hogy ezt bizony nem fogjuk elfelejteni egyik napról a másikra. A holland az autója sérüléseiről beszélt.

részletek

Csapatvezetők: Visszalépés a 2019-es szabály

Több csapatfőnök is úgy gondolja, a Formula-1 hatalmas visszalépést szenved el a 2019-es aerodinamikai megkötésekkel. Az autók kinézete romlik, előzésből viszont nem lesz több.

részletek

Verstappen: Idei egyik legrosszabb edzésem

Bár az egyik Ferrarit megelőzte Max Verstappen, mégis a pénteki második szabadedzést tartja idei egyik legrosszabbjának. Óriási a lemaradása Hamilton mögött, egyetlen kört sem élvezett a holland.

részletek

Az esős beállítás szúrt ki Ricciardóval

Mivel az időmérő edzésen is megvolt az esélye egy komolyabb esőnek, a Red Bull kétfelé szedte versenyzőit taktikailag. Az ausztrál kapta az esős beállításokat, ez ráadásul a versenyét is befolyásolhatja.

részletek

Ebben gyenge, illetve erős a Sauber

Charles Leclerc kezd egyre inkább berobbanni a Formula-1 világába. Újoncként egy rövid bizonytalan szakasz után jelentősen feljavult, de ebben a versenyautója is partner. Igaz, vannak gyengeségek is.

részletek

Változtatások a széthulló Haasnál

A szezon kezdete óta megfigyelhettük, hogy a Haas versenyautói szeretik elhagyni különböző alkatrészeiket. Monte-Carlóban ez még inkább előtérbe került, így kénytelen volt változtatni a csapat.

részletek

Sok leszorítóerőt nyert a McLaren

Az évközi teszteken lehet a csapatoknak igazán kipróbálni az újításokat. Ezt tette a McLaren és a reakciókból úgy tűnik, a kanyarstabilitása sokat javult az új MCL33-nak.

részletek

Hamilton: A Mercedes idén sokat szenved még

Bár Lewis Hamilton remek győzelmet aratott Szingapúrban múlt hétvégén, jól tudja, hogy csapata több pályán is szenvedhet még idén. Vettel utolsó esélye a világbajnoki címre?

részletek

Késésben a Mercedes fejlesztései

Alapesetben is nehéz hétvége elé néz a Mercedes Szingapúrban, most úgy fest, hogy a fejlesztései sem készülnek el a következő versenyhétvégére. Hiányozhat a nagy leszorítóerő.

részletek

Csak óvatosan a nagyobb leszorítóerővel!

A Mercedes technikai igazgatója szerint nem lenne jó ötlet az F1-es autók nagy mértékű aerodinamikai átalakítása, hiszen először minden újítást hosszas tesztelések alá kellene vetni.

részletek
Olvastad már?