Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 21. szombat

LeMansi24órás

Alonso és a McLaren indulhat Le Mans-ban?

Egy spanyol lap szerint a McLaren egy GT-autóval vehet részt a legendás autóversenyen, méghozzá a kétszeres F1-es világbajnokkal a volán mögött - a szóvivő cáfol...

részletek

Retro – Aki F1-es autóval győzött a 24 óráson

Ráadásul tulajdonképpen egyedül: egy régi, de rettentő erős autó, egy mellőzött fiúgyermek és egy bagoly is fontos szerepet játszik az egyik legfurcsább Le Mans-i győzelem történetében.

részletek

HIVATALOS: Otthagyja a Le Mans-t az Audi

Háromról kettőre csökken a versenyképes LMP1-es gyári csapatok száma a WEC-ben, miután az Audi bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja az endurance-világbajnokságot, hogy a Formula-E-re koncentráljon.

részletek

Mansell mágikus felépülése utolsó bukása után

Különös történet látott napvilágot nemrég 1992 F1-es bajnokáról: élete utolsó versenyén, a 2010-es Le Mans-on elszenvedett bukása után még beszélni sem tudott, de a kártyatrükkök segítettek rajta.

részletek

Le Mans és a Shell - A 60-as szám bűvöletében

A 84. Le Mans-i 24 órás a drámai befutó miatt a legemlékezetesebb versenyek közé vonult be, de a Shell számára több egyéb szempontból is különleges volt az esemény idei kiírása.

részletek

Le Mans: Kiderült, miért állt meg a Toyota

Drámai véget ért a 2016-os Le Mans-i 24 órás, a versenyt magabiztosan vezető 5-ös Toyota utolsó körében hibásodott meg a pályán. A gyártó most elárulta, a probléma a turbóhoz kapcsolható.

részletek

„Bepánikoltam” - Egy pilóta érzései a Le Mans-i dráma alatt

Egy világ dőlt össze a Toyotában, és egy világ számára lett hirtelen rajongója a japán márkának - Kazuki Nakajima elmeséli, milyen volt elveszíteni a Le Mans-i 24 órást.

részletek

„Átadnám a helyem a dobogón a Toyotának”

Nem csak a Toyota motorsportfőnöke, hanem a rivális csapatok pilótái sem tudnak napirendre térni a Le Mans-i 24 órás utolsó perceiben történtek felett. Mindenki a japánoknak adná a győzelmet.

részletek

A Porsche nyert, a Toyota a szívek bajnoka

Szívesen dobálózik az ember nagy szavakkal egy verseny kapcsán, de ebben most semmi túlzás nincs: ennél drámaibb és szívszorítóbb befutó nem volt a Le Mans-i 24 órás futam történetében.

részletek

LM24, 22. óra: Porsche vagy Toyota?

Japán győzelem vagy Porsche-címvédés? Győzelemmel tér vissza a Ford Le Mans-ba? Rekordszámú célba érő lesz? Számos nyitott kérdés van az utolsó két órára – ezek a legnagyobbak.

részletek

LM24, 20. óra: A legnagyobb befutó jön

A modern idők legizgalmasabb Le Mans-i befutója következik: mind a négy kategória küzdelme nyitott 20 óra után, a győzelemért hárman vívnak élet-halál harcot. Toyota vagy Porsche?

részletek

LM24, 18. óra: Balesetek és kiélezett harc

Amint felkelt a nap Le Mans-ban, úgy érkezett meg az éjszaka elmaradó káosz: több autó is összetörte magát. Az éllovasokat ez azonban nem befolyásolta: továbbra is hármas csata folyik a győzelemért.

részletek
Olvastad már?