Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda

Lausitzring

DTM: Mortara-győzelem és horrorbaleset a Lausitzringen

A rajtnál Green ütközött, nem sokkal később Rast bukása borzolta a kedélyeket a Lausitzringen, ahol Mortara, Glock, Eng és Auer is harcban álltak a győzelmekért.

részletek

Nem lesz több verseny Zanardi brutális balesetének helyszínén

Megnyitásakor Európa egyik legmodernebb pályájának számított, több neves sorozat is vendégeskedett rajta, év végén azonban a Lausitzring bezárja kapuit a versenyautók előtt.

részletek

DTM: A vasárnap az Audié volt a Lausitzringen

Amíg a lausitzi hétvége első futamán a Mercedes aratott kettős győzelmet, vasárnap már az Audié volt a terep: a négykarikások Jamie Green és Mattias Ekström révén érték el az első két helyet.

részletek

DTM: Új futamgyőztes rózsaszín autóval

A korábbi F3-as pilóta, az osztrák Lucas Auer is feliratkozott a Német Túraautó Bajnokság nyerteseinek listájára. Dominálta a vasárnapi futamot, az akció mögötte zajlott, főleg Ekström jóvoltából.

részletek

10 pálya, ahol szívesen látnánk F1-es futamot

Az F1 a világ legmodernebb és legjobb versenypályáin vendégeskedik évről-évre, de van még néhány izgalmas helyszín, amivel szívesen kibővítenénk a versenynaptárat. Tudjuk, hogy az infrastruktúra és a biztonsági átalakítások komoly akadályt jelentenek minden esetben, listánk elkészítésekor csupán eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha mi ülnénk ott fenn, ahol a szabályokat hozzák... A cikk végén ti is szavazhattok arra, hogy hol látnátok szívesen futamot a felsorolt pályák közül.

részletek

Retro - "Felnéztem, és nem láttam az autó elejét - ahogyan a lábaimat sem"

A két szakaszban F1-es, két szakaszban pedig CART-versenyző Alex Zanardi élete gyökeres fordulatot vett 2001. szeptember 15-én - íme, az autósport történetének egyik legtöbbet emlegetett balesete, a résztvevők szemszögéből.

részletek

A BMW és Mercedes miatt törölték a tesztet

A DTM Lausitzringen rendezett, Audi által dominált versenyhétvégéje után a mezőny a pályán maradt volna tesztelni, de a másik két gyártó úgy döntött, nem akarnak részt venni. Törölték a gyakorlást.

részletek

DTM: Green komoly pengeváltás után nyert

Jamie Green élete formájában kezdte az évet. Az Audi britje a DTM eddigi négy futamából hármat megnyert, de a legjobban a lausitzringi második versenyen kellett megizzadnia a győzelemért.

részletek

DTM: Pole-ban a tegnapi győztes

Jamie Green a lausitzringi DTM-hétvége vasárnapján ott folytatta remeklését, ahol az előzőnap abbahagyta. Az első futamon aratott győzelme után ma, a második versenyen a pole-ból indulhat.

részletek

DTM, 1. futam: Négyes Audi siker

Akárcsak három hete, Hockenheimben, most szombaton, a Lausitzringen is taroltak az Audik az aktuális DTM-hétvége első futamán. Ahogy akkor, úgy most is Jamie Green vezette a vonatot.

részletek

DTM: Egy másodpercen belül mindenki

Második versenyhétvégéjét teljesíti idén a Német Túraautó-bajnokság mezőnye, amely jelenleg a Lausitzringen vizitál. Az időmérő edzésen a teljes mezőny egy másodpercen belül végzett egymáshoz képest.

részletek

Retro – Alboreto tragédiája a Lausitzringen

Ezen a napon vesztette életét az 1985-ös világbajnokság ezüstérmese, Michele Alboreto, aki az 1950-es évek óta a legtöbbre vitte olaszként Ferrarit vezetve. Majd másfél évtizedet töltött az F1-ben.

részletek
Olvastad már?