Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 23. péntek

Kerékcsere

A Mercedes győzelme nem csak a pályán dőlt el

A második félévben egészen csodálatos teljesítményt nyújtott Lewis Hamilton, világbajnoki sikerét azonban nem csak a pályán nyújtott teljesítménye döntötte el, néha a háttér a lényeg.

részletek

Massa: Rosszul döntöttem

Néha a legrutinosabb pilóták is képesek rossz döntést hozni, ha nincs elég idejük meggondolni. Felipe Massa elmondta véleményét a szingapúri történésekről, ahol több hibát is elkövetett. De nem ő volt az egyetlen.

részletek

A Williams rekordot döntött, Vettel lemaradt

Megszokhattuk, hogy a Williams istálló a leggyorsabb a bokszkiállásoknál, most különösen odatették magukat és csúcsot döntöttek. Vettel nincs az első tízben sem. A statisztikákat kedvelőknek igazi csemege.

részletek

Így nehezítik meg az új gumik a kerékcseréket

A Pirelli 2017-es abroncsainak méretnövekedése nagyobb leszorítóerőt generál, de a változás máshol is érzékelteti majd hatását: nem valószínű, hogy két másodperc alatti kerékcseréket láthatunk majd.

részletek

Mi kell a tökéletes bokszkiálláshoz?

A rekord 1,9 másodperc, de az F1-es csapatok ennél is gyorsabban végezhetnének. A kerékcsere azon kevés területek egyike, ahol nem az adott csapat pénztárcája a legfontosabb.

részletek

Most nekik a leggyengébbek a bokszkiállásaik

Tavalyig még a Williamst illette ez a kétes értékű hírnév, de miután a grove-iak a munkamódszereik átgondolásával a leggyorsabbakká váltak, most másik istálló életét keserítik meg a katasztrofális kerékcserék.

részletek

Exkluzív: Így varázsol a bokszban a Williams

Minden részleg kivette a részét abból, hogy a Williams a bokszkiállások legnagyobb lúzeréből az idei évre az F1 etalonjává vált és Bakuban rekordot állított be – véli Rob Smedley, a brit együttes főmérnöke, aki arra számít, hogy a javulásnak köszönhetően a különítmény stratégiai tekintetben is sokkal rafkósabbá, ütőképesebbé válik.

részletek

Miért hibázik mindig a taktikával a Williams?

Már gyakori jelenségnek számít az utóbbi évek F1-es versenyein, hogy a Williams késve reagál a rivális csapatok taktikai húzásaira. Pat Symonds elismerte a probléma meglétét, és felfedte a mögötte álló okokat.

részletek

Nem megy a bokszkiállás a Williamsnek

Ahogy a pályán visszatértek erős formájukhoz, úgy a bokszban egyre nagyobb a tanácstalanság a Williamsnél - a csapat hagyományosan a kerékcseréknél veszíti a legtöbbet az F1-es riválisokkal szemben.

részletek

A Williamsnél a kiállásokon kell javítani

A grove-i F1-es csapat egyelőre nem tart azon a szinten, mint a tavalyi szezonban volt, ennek eléréséhez még több dolgon javítani kellene – többek közt a kerékcseréken is...

részletek

Massa gyors kiállásokat követel csapatától

Az Ausztrál Nagydíjon a Williams erősen teljesített a bokszkiállásnál, Felipe Massa azonban felhívta az F1-es csapat figyelmét, a további versenyeken is ilyen szereplést kell felmutatniuk.

részletek

Kerékcsere a levegőben? Nem probléma!

Nem kell más, mint egy ügyes kezű pilóta, aki perceken át képes két keréken tartani egy terepjárót, és néhány mindenre elszánt lelkes arab barát, akik halálos lelki nyugalommal kimásznak a haladó jármű oldalára, és lekapják a kerekeket!

részletek
Olvastad már?