Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő

Kerékcsere

Magnussen: Szívszaggató, nehéz ezt lenyelni

Óriási dráma zajlott le néhány kör alatt a Haas parádésan teljesítő csapatánál az F1-es évadnyitón: előbb Kevin Magnussen, majd Romain Grosjean is kiesett a kerékcserék után.

részletek

Állandó életveszély a bokszutcában

Az autóversenyzésben a bokszutca állandó veszélyforrást jelent, különösen versenyen, ha szoros csaták vannak. Sokszor balul üt ki valami, aminek utána csak szerencse kérdése, hogy vannak-e sérültjei.

részletek

A Mercedes győzelme nem csak a pályán dőlt el

A második félévben egészen csodálatos teljesítményt nyújtott Lewis Hamilton, világbajnoki sikerét azonban nem csak a pályán nyújtott teljesítménye döntötte el, néha a háttér a lényeg.

részletek

Massa: Rosszul döntöttem

Néha a legrutinosabb pilóták is képesek rossz döntést hozni, ha nincs elég idejük meggondolni. Felipe Massa elmondta véleményét a szingapúri történésekről, ahol több hibát is elkövetett. De nem ő volt az egyetlen.

részletek

A Williams rekordot döntött, Vettel lemaradt

Megszokhattuk, hogy a Williams istálló a leggyorsabb a bokszkiállásoknál, most különösen odatették magukat és csúcsot döntöttek. Vettel nincs az első tízben sem. A statisztikákat kedvelőknek igazi csemege.

részletek

Így nehezítik meg az új gumik a kerékcseréket

A Pirelli 2017-es abroncsainak méretnövekedése nagyobb leszorítóerőt generál, de a változás máshol is érzékelteti majd hatását: nem valószínű, hogy két másodperc alatti kerékcseréket láthatunk majd.

részletek

Mi kell a tökéletes bokszkiálláshoz?

A rekord 1,9 másodperc, de az F1-es csapatok ennél is gyorsabban végezhetnének. A kerékcsere azon kevés területek egyike, ahol nem az adott csapat pénztárcája a legfontosabb.

részletek

Most nekik a leggyengébbek a bokszkiállásaik

Tavalyig még a Williamst illette ez a kétes értékű hírnév, de miután a grove-iak a munkamódszereik átgondolásával a leggyorsabbakká váltak, most másik istálló életét keserítik meg a katasztrofális kerékcserék.

részletek

Exkluzív: Így varázsol a bokszban a Williams

Minden részleg kivette a részét abból, hogy a Williams a bokszkiállások legnagyobb lúzeréből az idei évre az F1 etalonjává vált és Bakuban rekordot állított be – véli Rob Smedley, a brit együttes főmérnöke, aki arra számít, hogy a javulásnak köszönhetően a különítmény stratégiai tekintetben is sokkal rafkósabbá, ütőképesebbé válik.

részletek

Miért hibázik mindig a taktikával a Williams?

Már gyakori jelenségnek számít az utóbbi évek F1-es versenyein, hogy a Williams késve reagál a rivális csapatok taktikai húzásaira. Pat Symonds elismerte a probléma meglétét, és felfedte a mögötte álló okokat.

részletek

Nem megy a bokszkiállás a Williamsnek

Ahogy a pályán visszatértek erős formájukhoz, úgy a bokszban egyre nagyobb a tanácstalanság a Williamsnél - a csapat hagyományosan a kerékcseréknél veszíti a legtöbbet az F1-es riválisokkal szemben.

részletek

A Williamsnél a kiállásokon kell javítani

A grove-i F1-es csapat egyelőre nem tart azon a szinten, mint a tavalyi szezonban volt, ennek eléréséhez még több dolgon javítani kellene – többek közt a kerékcseréken is...

részletek
Olvastad már?