Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. január 21. szombat

JorgeLorenzo

Lorenzóban már nem égett a tűz a Yamahánál

Bár rengeteg sikert értek el közösen, a spanyol némileg motivációt vesztett a hangvillásoknál – ezért is döntött úgy, hogy idén már a Ducatinál folytatja, ahol újra megtalálhatja a számítását.

részletek

Lorenzo rajthoz állna a Le Mans-i 24 óráson

Az ötszörös motoros világbajnok a visszavonulása után szívesen elindulna a legendás autóversenyen – ezt sokkal elképzelhetőbbnek tartja, mint hogy egy szezont lehúzzon a Formula-1-ben.

részletek

Nem kell változtatni Lorenzo stílusán

A spanyol saját bevallása szerint tudta, hogy gyorsan fog alkalmazkodni a bolognaiak versenygépéhez, s a valenciai teszt tapasztalatai alapján úgy érzi, nem kell radikálisan változtatnia a motorozásán.

részletek

Remek a légkör Lorenzo távozása után a Yamahánál

Valentino Rossi legközelebbi barátja, Uccio Salucci szerint enyhült a feszültség a Yamaha bokszán belül, amióta a spanyol rivális átigazolt a Ducatihoz, ugyanakkor tudja, hogy a pályán Maverick Vinales is komoly kihívást jelenthet majd az olasz számára.

részletek

Lorenzo: Nem nekem kell meggyőznöm Stonert

A Yamahától érkező spanyol szerint a Ducati feladata, hogy meggyőzze a tesztpilótaként tevékenykedő ausztrált, hogy vállaljon komolyabb szerepet a bolognai gyártó munkájában, beleértve az ötszörös világbajnok segítését is.

részletek

Ha veszélyesek a szárnyak, már be kellett volna tiltani

Így vélekedik a Ducatihoz átigazoló Jorge Lorenzo, aki Luis Salom halálos balesetével és a barcelonai nyomvonal azonnali megváltoztatásával érvelt. Paolo Ciabatti szerint is csak a bolognai gyártó előnyét akarták elvenni a tiltással.

részletek

Ducati: Lorenzo már Katarban győzelemmel debütálhat

Paolo Ciabatti, a bolognaiak MotoGP-s alakulatának sportigazgatója úgy érzi, a gépüknek és új spanyol versenyzőjüknek is fekszik az idénynyitónak otthont adó pálya. 2017-re a céljuk nem más, mint hogy a világbajnoki címért küzdjenek.

részletek

Lorenzo szerint javulni fog a kapcsolatuk Rossival

Az ötszörös világbajnok úgy érzi, már nem lesz akkora feszültség közte és ex-csapattársa között azok után, hogy átigazol a Ducatihoz, hiszen néhány évvel ezelőtt is ugyanez játszódott le kettejük viszonyában.

részletek

Lorenzo örülne Stoner segítségének

Néhány napja a Ducati Corse általános igazgatója, Gigi Dall’Igna beszélt arról, hogy jövőre nagyobb szerepet szánnak Casey Stonernek – ezt az elképzelést a Yamahától érkező Jorge Lorenzo is támogatja.

részletek

A Yamaha nem engedi el Lorenzót a Ducati tesztjére

Bár a valenciai szezonzárót követő hivatalos gyakorláson még felülhet a bolognaiak versenygépére a hangvillásoktól távozó spanyol, az egy héttel későbbi privát teszten már nem vehet részt az ötszörös világbajnok.

részletek

A Ducatinak Marquezre lenne szüksége, nem Lorenzóra

Cal Crutchlow szerint a bolognai gyártónak a harmadik királykategóriás vb-címe felé menetelő spanyolt kellett volna leigazolnia, ha biztosra akarnak menni, hogy megnyerik a világbajnokságot. Az LCR Honda brit motorosa beszélt Lorenzo misanói sajtótájékoztatós kifakadásáról is.

részletek

Nem hagyom, hogy Lorenzo bemocskolja a nevem

A Yamaha gyári pilótái a vasárnapi misanói futamot követően szólalkoztak össze az olasz verseny elejei manőverével kapcsolatban: a címvédő szerint kollégája túl agresszív volt, a „Doktor” azonban nem fogja hagyni, hogy csapattársa bemocskolja a nevét.

részletek
Olvastad már?