Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 21. vasárnap

Isola

Hamilton: Nevetséges a gumihelyzet

Nyilvánosan győzködte a Pirellit Lewis Hamilton, aki azt szeretné elérni, hogy ismét többkiállásos stratégiákat lássunk a versenyeken. Erre egy nagyon egyszerű megoldással állt elő.

részletek

Hamilton unalmas versenyt jósol

A brit F1-esnek Szocsiban még gumi- és tempóelőnnyel is kihívást jelentett megelőzni egy másik autót, így kevés izgalomra számít a vasárnapi futamon. A helyzeten a gumistratégiák sem segítenek.

részletek

Gumiháború nem, de új gyártó jöhet az F1-be

Kihívót kapott a Pirelli az F1 2020-2023 közé kiírt gumitenderére, ám mielőtt felcsillanna a rajongókban a remény, továbbra sem lesz gumiháború a sorozatban. A Pirelli szakembere elárulta, miért nem.

részletek

Miért mentek tönkre ennyire Raikkönen gumijai?

Eső, Ericsson, Hamilton, Bottas, lágy keverék - nagyjából így lehetne címszavakban összefoglalni a Ferrari monzai futamgyőzelmébe kerülő probléma okát.

részletek

Észszerű nevet kapnak a gumikeverékek

Megkönnyebbülhetnek a rajongók, akik a fejüket fogják a hiper, ultra, szuper előtagoktól és a szivárvány színeitől: 2019-től már csak kemény, közepes és lágy gumikról fogunk beszélni.

részletek

Két kötelező kiállás sem segítene a versenyeken

A háttérben folynak az egyeztetések, milyen gumiszabály pezsdíthetné fel a nagydíjak izgalmait. A Pirelli szerint minél több megkötést találnak ki, annál kevésbé lesz sokszínű a stratégia és eseménydús a futam.

részletek

Nagy kihívás lesz mindenkinek a 18"-os kerekek bevezetése

A Formula-1 2021-ben lecseréli a szemünk által már jól megszokott 13”-os kerekeket, és 18”-osak érkeznek helyettük. Mario Isola beszélt a szükséges változtatásokról.

részletek

A Pirelli elégedett 2018-cal és magabiztos a jövő évvel kapcsolatban

Átlagos, „normális” tesztet zárt a Pirelli a Hungaroringen a gyár első embere, Mario Isola szerint. Az olasz szakember elmondta, a gyárnál alapvetően elégedettek az idei gumikínálat működésével, bár előfordulhatnak változások. Szóba került a jövő év is, holott még hivatalosan el sem dőlt, ki szállítja a gumit 2019-ben a mezőnynek.

részletek

Pirelli: Nem a Mercedes kedvében jártunk el

A Pirelli határozottan elzárkózik azoktól a híresztelésektől, melyek szerint a Mercedesnek akartak kedvezni a vékonyabb futófelületű abroncsok bevezetésével. Mario Isola elmondta, a Pirelli pártatlan.

részletek

A Pirellit váratlanul érte a gumik viselkedése

A Pirellinél elismerték, hogy váratlanul érte őket a gumik szemcsésedése az Osztrák Nagydíjon. Az abroncsok teljesen másként viselkedtek vasárnap, mint pénteken.

részletek

Sainz: A hiperlágy felpezsdíti Monacót

A Renault spanyol pilótáján kívül hasonlóan vélekedik az új Pirelli-abroncsokról Brendon Hartley, míg a gumigyártó vezérigazgatója inkább Kanadában vár áttörést gumifronton.

részletek

Gondok vannak a Pirelli egyik keverékével

A hétvégi F1-es Spanyol Nagydíjon többen is panaszkodtak a szuperlágyakra, néhányan egyszerűen nem tudták működésre bírni a keveréket. Daniel Ricciardo egyszerű megoldást javasolt a problémára.

részletek
Olvastad már?