Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 20. péntek

Isola

A Pirellit váratlanul érte a gumik viselkedése

A Pirellinél elismerték, hogy váratlanul érte őket a gumik szemcsésedése az Osztrák Nagydíjon. Az abroncsok teljesen másként viselkedtek vasárnap, mint pénteken.

részletek

Sainz: A hiperlágy felpezsdíti Monacót

A Renault spanyol pilótáján kívül hasonlóan vélekedik az új Pirelli-abroncsokról Brendon Hartley, míg a gumigyártó vezérigazgatója inkább Kanadában vár áttörést gumifronton.

részletek

Gondok vannak a Pirelli egyik keverékével

A hétvégi F1-es Spanyol Nagydíjon többen is panaszkodtak a szuperlágyakra, néhányan egyszerűen nem tudták működésre bírni a keveréket. Daniel Ricciardo egyszerű megoldást javasolt a problémára.

részletek

A Pirelli megoldást lát a tesztanomáliákra

A február végi szokatlanul hideg, fagyos és havas idő igencsak akadályozta a tesztelést az első négy, Barcelonában töltött munkanapon. A gumiszállítónak azonban lenne ötlete ennek kikerülésére.

részletek

Mercedes: Van, amikor a puha jobb

Legalábbis gumiban. A címvédők F1-es csapat úgy látja, a Pirelli 2018-as palettája el fogja érni a kívánt hatást, így idén jelentős gumikopásra és változatos párharcokra számíthatunk.

részletek

Egy MotoGP-s változás, ami az F1-re is hatással lesz

A MotoGP-s versenynaptárból való kiszorulástól tartva több módosítást is végrehajtottak Barcelona nagydíjhelyszínén, ezek egyike pedig az F1-es Spanyol Nagydíjra is közvetlen hatással lesz.

részletek

Ezért koptak olyan lassan a tavalyi Pirellik

Szándékosan készült a Pirelli kemény keverékekkel a 2017-es F1-es szezonra, de nem azért, hogy monotonabbá tegyék a futamokat. Saját magukat akarták így bebiztosítani.

részletek

A Pirellinek is van ötlete a több előzésre

Az F1 gumiszállítója is azon ötletel, hogyan válhatna látványosabbá a sport. Bár az előzések érdekében szerintük is szükség lenne aerodinamikai változtatásokra, nem ez az egyetlen javaslatuk.

részletek

A néző gumiháborút, a Pirelli nyugalmat akar

Egy felmérés szerint a nézők visszahoznák az F1-be a gumigyártók csatáját, ám a Pirelli nem repes az ötlettől. Szerintük ez növelné a költségeket, de számukra nem pont a monopólium az ideális helyzet?

részletek

Ilyen egyszerű lesz kiigazodni a gumikon 2018-ban

A Pirelli szivárványával feladta a leckét az F1-et nézőknek. A cég elmagyarázta, miért nem szabad lebutítani a gumik egyre szövevényesebb név- és színrendszerét.

részletek

Túlhajszolhatta a Williams Kubicát

Túl nagy nyomást helyeztek a közönségkedvenc lengyelre, állítja egy pirellis, aki az év végi gumiteszten hozzáfért Kubica adataihoz. Lehet, hogy egyetlen tényezőn múlt a visszatérés?

részletek

Pokoli sebességek jönnek jövőre

A Formula-1 hatalmas mértékben gyorsult a tavalyi évhez képest, a jövő évi előrejelzéseknek pedig újfent örülhetnek a rajongók. A Pirelli, szimulációk alapján a gyorsulás mértékét is sejti.

részletek
Olvastad már?