Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 23. péntek

IndyCar

A fináléban törtek össze az újoncálmok

Robert Wickens és Alexander Rossi csatájáról szólt a verseny St. Petersburgben, két körrel a vége előtt azonban ütközött a két versenyző, így Sebastien Bourdais sikerével indult az IndyCar-szezon.

részletek

Magnussenből IndyCar-pilóta lehet

A mezőny dánját is foglalkoztatja az Indy 500-on való indulás, azzal együtt pedig a teljes szezonban is részt venne – néhány éve majdnem ez történt. Alonsóval ellentétben viszont nem akar más szériát az F1-gyel vegyíteni.

részletek

Glock szerint az IndyCar szélvédője a jó megoldás

A német szerint is van jobb megoldás az F1 számára a jelenlegi fejvédőrendszernél. Ugyan biztonsági szempontból elismeri az elem hasznosságát, de esztétikailag az eszköz ellen szavaz.

részletek

Haas pontot tett a vita végére

Hosszú hetek óta olvashatjuk az amerikai pilóták negatív reakcióit a Haas csapatfőnökének kissé lekicsinylő nyilatkozatára. Most a tulajdonos, Gene Haas, a jelek szerint megoldotta végre a problémát.

részletek

Egymástól tanul az F1 és az IndyCar

A világ legnagyobb open wheel bajnokságai mindent megteszmek azért, hogy évről éve fejlesszenek a biztonságon, ennek érdekében a kutatások eredményeit is megosztják egymással.

részletek

Jobban muzsikál a szélvédő az IndyCarban

2018-ban kötelező lesz a fejvédelem a Formula-1-ben, a halóval ellentétben az IndyCar a pajzs irányába indult el. Scott Dixon óvatosan optimista a próba után, de egy komoly hibára felhívta a figyelmet.

részletek

Mikor léphet a McLaren az IndyCarba?

Fernando Alonso tavalyi, indianapolisi beugrása óta téma, hogy a McLaren beszáll-e az IndyCar szériába is. Zak Brown vezérigazgató reálisan látja a jövőt, ahol a Formula-1 komoly prioritást élvez.

részletek

Fittipaldi célja az IndyCar és az F1

Emerson után újabb Fittipaldi adta fejét arra, hogy a legnagyobbak között szerezzen magának hírnevet. Unokája Pietro a tengerentúli szériával vágna bele profi karrierjébe, mielőtt az F1-be lépne.

részletek

Brown: Dixon olyan, mint Alonso

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a négyszeres IndyCar-bajnok Scott Dixont Fernando Alonsóhoz hasonlította, ugyanakkor rámutatott, mi a legnagyobb akadály az F1-en kívüli pilótáknak.

részletek

Változik az Indy 500 időmérőjének pontozása

Ezentúl kevesebb pontot osztanak majd a kvalifikáción, a versenyen maradnak a dupla egységek, és az utolsó futamot sem úgy pontozzák majd, ahogy a szurkolók többsége remélte.

részletek

Pályára gurult az első brit IndyCar-csapat

A Trevor Carlin által birtokolt csapat Max Chiltonnal és Charlie Kimball-lal a volán mögött megtette első köreit a homesteadi pályáján. Mind a pilóták, mind a tulajdonos elégedetten értékeltek.

részletek

Az IndyCar a pajzs bevezetését tervezi

Nem csak a Formula-1 foglalkozik jó ideje a megerősített fejvédelem szükségességével, a tengerentúli sorozat is szeretné bevezetni. A Halo ellenében azonban a pajzsot próbálgatják.

részletek
Olvastad már?