Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. március 24. péntek

IndyCar

Így mentette meg Senna Tony Kanaan karrierjét

1991 nyarán megtörtént a lehetetlen, és egy névtelen tinédzser legyőzött egy világszerte bálványozott, pályafutása csúcsán lévő szupersztárt. Azt viszont ekkor még senki nem sejtette, hogy ennek a napnak kulcsfontosságú jelentősége lesz abban, hogy a fiatal tehetség huszonkét évvel később belekortyolhatott a világ leghíresebb tejesüvegébe.

részletek

IndyCar: Bourdais utolsó helyről nyert a szezonnyitón

A francia pilóta első versenyén diadalmaskodott új csapatánál, a Dale Coyne Racing színeiben, megelőzve a címvédő Simon Pagenaud-t. A pole-ról induló Will Power feladta a küzdelmet.

részletek

Egy kör St. Petersburgben az rFactorral

Az IndyCar 2017-es szezonja elkezdődött a floridai pályán, ennek apropóján íme egy kör a majd' három kilométeres aszfaltcsíkon.

részletek

Power kockáztatott és megszerezte az első rajthelyet

Will Power mindent egy lapra feltéve futotta időmérős körét az Indycar nyitófutamának helyszínén, St-Petersburg-ban. A rizikózás meghozta gyümölcsét, megcsípte a pole pozíciót.

részletek

Dixoné az első nap St-Petersburg-ban

Úgy tűnik, valóban jót tett a Ganassi istállónak a Hondára való váltás, Scott Dixon ugyanis az élen zárta az első napot az Indycar nyitófutamának első két edzését követően. Ha ez nem lenne elég, az első négyben zárt három Ganassi autó, ez bizony biztató Chip Ganassi istállója számára, még ha ezek még csak szabadedzések is voltak.

részletek

Pagenaud a Ganassitól fél

Az IndyCar sorozat címvédője, a francia Simon Pagenaud nem hiszi, hogy megmarad a Penske istálló dominanciája erre a szezonra is. A Ganassi csapattól tart leginkább.

részletek

USAracing: Egy perccel éjfél előtt, 2. rész

Az előző részben részletesen szó esett arról, hogy a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején milyen körmönfont eszközökkel próbálta Bernie Ecclestone és az FIA lerombolni a CART nemzetközi törekvéseit. Az alábbiakban egy másik, a motorsport berkein belül szintén óriási befolyással bíró szervezetről, valamint annak vezetőiről lesz szó, akiknek a brit üzletemberhez hasonlóan komoly érdekeik fűződtek ahhoz, hogy aláássanak az amerikai open-wheel akkori csúcsszervezetének.

részletek

„Aki fél a veszélytől, keressen más sportot”

Markáns véleményt fogalmazott meg a biztonsági törekvésekkel szemben az IndyCar félelmet nem ismerő orosza. A Paul Ricard pályánál például egy számítógépes játékot is élvezetesebbnek tart.

részletek

Ezért nem lesz halo az IndyCarban

Észak-Amerika első számú open wheel-bajnoksága is intenzív kutatásokat végez fejvédelem terén, de az F1-től eltérően inkább az aeroscreent, mint a halót tartják bevethető megoldásnak.

részletek

Egy perccel éjfél előtt - Avagy hogyan nyírjunk ki egy világhódításra készülő versenysorozatot

Az IndyCar versenyzés 1996-os kettéválásáról, majd a szakág azt követő, meredek lejtmenetbe kapcsolásáról könyvtárnyi irodalom látott már napvilágot. A motorsport történelmének ezen szomorú fejezete még így, bő két évtized távlatából is több kérdőjelet vonultat fel, mint kategorikus tényt. Ennek megfelelően az open-wheel szakadás számos összeesküvés-elmélet megszületését eredményezte, amelyek között témáját tekintve előkelő helyet foglal el a legégetőbb kérdés, miszerint mégis mi, vagy inkább ki volt a közvetlen kiváltó oka?

részletek

Alonsóhoz hasonlítják az IndyCar-bajnok Dixont

A két legnagyobb formulaautós sorozat veterán bajnokai ugyanazon tulajdonságukkal tűnnek ki a mezőnyből, állítja Dario Franchitti, aki Dixon kíméletlenségét éveken át csapattársként tapasztalhatta meg.

részletek

Pastor Maldonado visszatérhet!

Mármint a nemzetközi autósport vérkeringésébe, ugyanis a Renault F1-es csapata által félretett venezuelai az IndyCarban versenyezhet a 2017-es szezonban.

részletek
Olvastad már?