Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 18. kedd

Halo

A halo tízszer hatékonyabb a szélvédőnél

Charlie Whiting szerint az Alonso-Leclerc esetnél ennyivel nyújtott nagyobb védelmet a monacóinak a halo, mint a korábban felmerült másik eszköz, úgyhogy most még biztosabbak a dolgukban.

részletek

Alonso szárnya eltalálta volna Leclerc sisakját

Hónapokkal a Belga Nagydíj rajtbalesete után megérkezett a vizsgálat eredménye: a McLaren kerekei nem, de a szárnyvéglap eltalálta volna Charles Leclerc sisakrostélyát Spában. A halo védte meg a fiatal monacóit.

részletek

Todt: A halo bebizonyította, hogy szükség van rá

Jean Todt büszke rá, hogy harcolt a halóért, és úgy látja, hogy az idén történt események őt igazolták, noha rengeteg ellenlábasa volt a fejvédelemnek. Ross Brawn is kiállt mellette.

részletek

Hülkenberg balesete rámutatott a halo gyengéjére

A Mercedes csapatfőnöke komoly aggodalmát fejezte ki a kötelező fejvédelemmel kapcsolatban. Nico Hülkenberg a halo miatt nem tudott kiszállni autójából, szerencsére nem gyulladt ki a Renault.

részletek

Todt: Egy sérülés, és megszűnik a motorsport

Az FIA elnöke, Jean Todt újabb megerősítést nyert Charles Leclerc és Fernando Alonso spái rajtbalesete után a fejvédő jelentette biztonságról - ellenkező esetben a betiltást kockáztatná a motorsport.

részletek

FIA: Nincs a halónál hatékonyabb védelem

Bármilyen egyéb fejvédő csak töredék annyira lett volna hatékony Leclerc múltkori balesetében, mint a halo – vallja Charlie Whiting. A megoldás jövője így biztosított, most az esztétikáján dolgoznak.

részletek

Kiderült, mekkora erőhatás érte Leclerc halóját

Charlie Whiting szerint egyértelműen jól vizsgázott a fejvédő a múlt heti Belga Nagydíj rajtbalesetében, de még mindig korai kijelenteni, hogy az eszköz megmentette a sauberes életét.

részletek

Sainz elfelejtené a veszélyes DRS-t

A fiatal spanyol elismeri, hogy jelenleg a nyitható hátsó szárny nélkül szinte lehetetlen lenne előzni a Formula-1-ben, ám az eszköz annyira veszélyes, ha elromlik, hogy reméli, nem sokáig lesz már.

részletek

Áthelyezik a fedélzeti kamerákat 2019-ben

Azzal próbálják élvezhetőbbé tenni a Formula-1-es közvetítéseket, hogy jövőre áthelyezik a kamerákat, hogy kevésbé rondítson bele a halo a látványba. A Renault már ki is próbálta a megoldást.

részletek

Hakkinen: Leclerc valószínűleg halott lenne

A kétszeres világbajnok finn pilóta szerint a kötelező fejvédelem jelesre vizsgázott Belgiumban a rajtbalesetnél. Hakkinen szerint fontos a halo, ami nélkül Charles Leclerc lehet, hogy már nem élne.

részletek

Verstappen, Hülkenberg és Magnussen még mindig kételkedik a halóban

Bár valószínű, hogy a fejvédőelem fontos, akár életmentő szerepet is betöltött a Belga Nagydíj rajtbalesetekor, Max Verstappent, Nico Hülkenberget és Kevin Magnussent még ez sem győzte meg a halo szükségességéről.

részletek

Leclerc fejét a halo védte meg

Csúnya vége lehetett volna az F1-es Belga Nagydíj első körös balesetének - Leclerc sisakja mellett néhány centiméterre húzott el Alonso autója, a sérülést a halo akadályozta meg.

részletek
Olvastad már?