Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 23. vasárnap

Halo

FIA: Nincs a halónál hatékonyabb védelem

Bármilyen egyéb fejvédő csak töredék annyira lett volna hatékony Leclerc múltkori balesetében, mint a halo – vallja Charlie Whiting. A megoldás jövője így biztosított, most az esztétikáján dolgoznak.

részletek

Kiderült, mekkora erőhatás érte Leclerc halóját

Charlie Whiting szerint egyértelműen jól vizsgázott a fejvédő a múlt heti Belga Nagydíj rajtbalesetében, de még mindig korai kijelenteni, hogy az eszköz megmentette a sauberes életét.

részletek

Sainz elfelejtené a veszélyes DRS-t

A fiatal spanyol elismeri, hogy jelenleg a nyitható hátsó szárny nélkül szinte lehetetlen lenne előzni a Formula-1-ben, ám az eszköz annyira veszélyes, ha elromlik, hogy reméli, nem sokáig lesz már.

részletek

Áthelyezik a fedélzeti kamerákat 2019-ben

Azzal próbálják élvezhetőbbé tenni a Formula-1-es közvetítéseket, hogy jövőre áthelyezik a kamerákat, hogy kevésbé rondítson bele a halo a látványba. A Renault már ki is próbálta a megoldást.

részletek

Hakkinen: Leclerc valószínűleg halott lenne

A kétszeres világbajnok finn pilóta szerint a kötelező fejvédelem jelesre vizsgázott Belgiumban a rajtbalesetnél. Hakkinen szerint fontos a halo, ami nélkül Charles Leclerc lehet, hogy már nem élne.

részletek

Verstappen, Hülkenberg és Magnussen még mindig kételkedik a halóban

Bár valószínű, hogy a fejvédőelem fontos, akár életmentő szerepet is betöltött a Belga Nagydíj rajtbalesetekor, Max Verstappent, Nico Hülkenberget és Kevin Magnussent még ez sem győzte meg a halo szükségességéről.

részletek

Leclerc fejét a halo védte meg

Csúnya vége lehetett volna az F1-es Belga Nagydíj első körös balesetének - Leclerc sisakja mellett néhány centiméterre húzott el Alonso autója, a sérülést a halo akadályozta meg.

részletek

Alonso: Legutóbb ilyenért eltiltás járt

Fernando Alonso egyértelműen a féktávot látványosan elszúró Nico Hülkenberg nyakába varrja a rajtbaleset felelősségét. Egyúttal rámutatott, hogy Charles Leclerc testi épségét a halo óvta meg.

részletek

F1-Archív: Bevezetik a halót

Dagad a kémbotrány, Raikkönent akarja a Renault, Schumacherék nyerik az F1 házi foci-vb-jét, eladhatja csapatát Alain Prost. Július 19. Formula-1-es híreiből válogattunk.

részletek

Perez szerint a halo miatt nehezebb előzni

A Monacói után a Kanadai Nagydíj is rávilágított arra a problémára, hogy a jelenlegi Formula-1-es autókkal nagyon nehéz előzni. Sergio Perez szerint ebben a halónak lehet szerepe.

részletek

Lauda alaposan megsorozta az F1 irányítóit

A korábbi Formula-1-es világbajnok osztrák egy interjún belül lebegtette be a Mercedes kiszállását a sportágból, s kritizálta az F1 új tulajdonosainak intézkedéseit.

részletek

Hétvégén már szabályos Ferrarit láthatunk

Már a Spanyol Nagydíj szombati napján úgy határozott az FIA, hogy szabálytalan az olaszok glóriára szerelt tükre, ugyanis a visszapillantó fölött egy kisebb szárnyacska is helyet kapott.

részletek
Olvastad már?