Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 24. vasárnap

Halo

Lauda alaposan megsorozta az F1 irányítóit

A korábbi Formula-1-es világbajnok osztrák egy interjún belül lebegtette be a Mercedes kiszállását a sportágból, s kritizálta az F1 új tulajdonosainak intézkedéseit.

részletek

Hétvégén már szabályos Ferrarit láthatunk

Már a Spanyol Nagydíj szombati napján úgy határozott az FIA, hogy szabálytalan az olaszok glóriára szerelt tükre, ugyanis a visszapillantó fölött egy kisebb szárnyacska is helyet kapott.

részletek

FIA: engedély kell a halóra tett tükrökhöz

Az FIA hivatalosan is állást foglalt a halóra szerelt F1-es tükrökkel kapcsolatban, miután a Ferrari szabálytalan megoldása vitát váltott ki a csapatok között.

részletek

Ezért tiltotta be az FIA a Ferrari megoldását

Látványos "halotükörrel" rukkolt elő a Ferrari a hétvégi F1-es futamon, ami a sportot ellenőrző FIA tetszését egyáltalán nem nyerte el. Be is tiltották azonnal, és most az is kiderült, miért.

részletek

Először bizonyított, sérülést akadályozott meg a halo

A királykategóriában még nem, a Formula-2-ben viszont már megmutatta hatékonyságát az idén bevezetett új biztonsági elem, a halo. Tadasuke Makinót saját elmondása szerint ez óvta meg a sérüléstől.

részletek

FIA: Szabálytalan a Ferrari halóra szerelt tükre

A Spanyol Nagydíjat követően le kell szerelnie autójáról a Barcelonára hozott leglátványosabb újítását a Ferrarinak, Charlie Whitingék ugyanis kifogásolhatónak találták a megoldást.

részletek

Tovább tuningolják a halo-grafikát

Az Ausztrál Nagydíj óta dolgoztak az F1-es közvetítés újdonságán, a halót lefedő grafikai elemen. Az eddigieknél is több információt fognak rápakolni.

részletek

Együttműködik az F1 és az IndyCar a fejvédelem kapcsán

Bár két különböző útvonalon indult el a két széria, az amerikai sorozat mérnökigazgatója, Jeff Horton elárulta, hogy minden információt megosztanak egymással a halo és az aeroscreen kapcsán.

részletek

Visszapillantók kerülhetnek a halóra

Ugyan természetesen itt is lesznek szigorú szabályok, de engedélyezik az F1-es csapatok számára, hogy a visszapillantó tükröket a halóra szereljék fel, azon rögzítsék.

részletek

Ennyit láthatnak majd a pilóták Bahreinben

A szimulátorban is jól látszik, hogy nem lesz könnyű dolga az F1-es mezőnynek a következő futam helyszínén - azért valamennyire mégis zavarónak tűnik a halo...

részletek

Hamilton: Megszabadulok a sisakfestésemtől

A világbajnoki címvédő nem örül annak, hogy a kötelező fejvédelem miatt a bukósisakok gyakorlatilag láthatatlanná váltak a Formula-1-ben, egészen más megoldásokat keres.

részletek

Raikkönen: Remek napellenző volt a halo

Szokatlan pozitívumot fedezhettek fel a versenyzők a glóriával kapcsolatban: saját funkcióján kívül kiválóan védi a szemet a nap ellen, amire Kimi Raikkönen mutatott rá az Ausztrál Nagydíj után.

részletek
Olvastad már?