Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 17. kedd

Hakkinen

Hakkinen vicces példával illusztrálta a rajtbüntetéseket

1998 és 1999 F1-es világbajnoka teljesen elítéli a jelenlegi büntetésrendszert a Formula-1-ben, és ő is azok táborába tartozik, akik szerint nem a pilótáknak kellene bűnhődniük a csapat hibáiért.

részletek

Hakkinennek egyszer hajszálon múlt az élete

Mika Hakkinen közkedvelt figurája volt mindig is a Formula-1-nek. 1995-ben kis híján halálos balesetet szenvedett Ausztráliában, de később mégis a csúcsra jutott. Az elszántsága csak nőtt, pedig óriási bajban volt.

részletek

Retro - A Schumacher-Hill csata harmadik fejezete

Michael Schumacher és Damon Hill vb-csatája 1995-ben, Silverstone-ban ütközésben csúcsosodott ki, de a páros Monzában is közelről megismerhette a másik autóját.

részletek

Hakkinen 2007-ben kis híján kitúrta Hamiltont

Lewis Hamilton 2007-ben kezdte pályafutását, azóta már háromszoros világbajnokká vált. Alonso csapattársaként a McLarennél indult, de nem sokon múlott, hogy ez ne történjen meg…

részletek

„A fiatal pilótáknak túl könnyű a dolguk manapság”

Az Olasz Nagydíjon különösen elemében voltak az ifjú F1-es versenyzők, ám Mika Hakkinen úgy véli, túl sok minden könnyíti meg a helyzetüket a korábbi évekhez képest.

részletek

Hakkinen dicséri Mick Schumachert, de...

1998 és 1999 világbajnoka nagyon jó véleménnyel van egykori ellenfele csemetéjéről - a finn kitért a 18 éves versenyző F1-es esélyeire is.

részletek

Amikor a csapattársi elengedés nem szokványos

Jó ideje beszélnek már a Hamilton-Bottas elengedésről a Magyar Nagydíjon. Most nézzünk olyan példákat, amikor a csapaton belüli elengedés egészen szokatlan módon történt, Senna, Hakkinen, Mansell főszerepben.

részletek

Hakkinen: Bottas intelligens, valódi csapattárs

Lenyűgözte a kétszeres világbajnokot, Mika Hakkinent a Mercedes-pilóták összjátéka a Magyar Nagydíjon. A finn szerint Bottas erénye fegyelmezettsége és az önzés hiánya, ha a helyzet azt kívánja.

részletek

Ezért lesz újra az élen a Mercedes?

A Hungaroringen Ferrari fölényt láthattunk, de sokak szerint Belgiumban a Mercedes újra visszaveszi az uralmat. A világbajnok az okát is tudja, miért tér vissza az élre a címvédő istálló.

részletek

Hakkinen nem tisztelte Sennát

Meghökkentő történet került napvilágra Ayrton Senna és Mika Hakkinen kapcsolatáról, ami kicsit sem volt ideális. A fiatal Hakkinen bizony beszólt már első közös mclarenes futamuk előtt a brazil legendának.

részletek

Schumacherhez hasonlították Bottast

A finn F1-es pilóta lemaradása mindössze 19 pont nagynevű csapattársa mögött, mentora és honfitársa pedig úgy véli, pontosan ugyanolyan hozzáállással rendelkezik, mint Michael Schumacher.

részletek

Látványos kiugrások a rajtnál

Még a legnagyobb pilótákat is utolérheti a végzete, hogy még a szabad jelzés előtt kiugrik a rajtnál. Bottas esete végül átment a rostán, ám voltak ennél sokkal látványosabb esetek is. Lorenzo, Alesi, Hakkinen, Frentzen, Maldonado többek között.

részletek
Olvastad már?