Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 15. hétfő

Gyártók

Vészesen fogy a motorgyártók ideje

A háttérben zajló játszmázások miatt továbbra sincs egyezség az F1 motorgyártói között a 2021-es szabályokról, pedig legkésőbb a nyári szünetben véglegesíteni kellene azokat. Vajon a csapatok tesznek keresztbe a reformnak?

részletek

A Renault mellett nincs hely a Red Bullnak

A franciák gyári csapata is jelentős szerepet játszott abban, hogy a Red Bull jövőre nem kér a Renault motorjaiból. Az energiaitalosok mindenáron egy saját gyári kapcsolatra vágytak.

részletek

Két gyári istállója lehet a Hondának

A Red Bull-lal történt szerződéskötés bejelentése után több szakértő aggódni kezdett a fiókcsapat jövője miatt. A Toro Rossónak nem kell félnie, többre tartják, mint egy partnercsapatot.

részletek

Sajtó: Biztos a Red Bull-Renault szakítás

Eredetileg az Osztrák Nagydíjra tervezték a döntést, de a sajtó szerint még ezen a héten nyilvánosságra hozzák a bikák, hogy a Hondával szerződnek 2019-től. Bejön a váltás a csapatnak?

részletek

Visszatérhet a Lamborghini az F1-be

Az elmúlt években nem igazán mutatott érdeklődést a Formula-1 iránt a Lamborghini. Ám a gyártó hozzáállása a szabálytervezetek miatt nagy fordulatot vett és fontolgatják a visszatérést.

részletek

A Mercedes segítené a belépő gyártókat

A német gyártó felajánlotta, hogy a 2021-es új motorszabályok hatására belépő, esetleges új motorszállítókat technológiával segítené. A Ferrari-Renault-Honda trió kritikusan fogadja az ötletet.

részletek

A Red Bull és a Renault egyre inkább távolodik

Egyre kritikusabb hangon nyilatkozik egymásról az istálló és a francia gyártó, kezd elmérgesedni a viszony. Egyre inkább nő az esélye egy Red Bull-Honda-formációnak jövőre.

részletek

Csak ekkor tér vissza a Cosworth

A Formula-1 menedzsmentje jó ideje azon munkálkodik, hogy további gyártókat vonzzon a száguldó cirkuszba. Az egyik név a kalapban a Cosworth, ám visszatérésük nem feltétel nélküli.

részletek

Motorszállítók jöttek-mentek

A bonyolult turbómotorok nem vonzzák az új gyártókat a Formula-1-be, immáron negyedik éve ugyanaz a választék. Korábban ez legkevésbé sem volt így, alig győztük követni.

részletek

Ross Brawn reagált a motorhang hiányára

Motorfronton a helyzet nem egyszerű. A jelenlegi szállítók nem akarnak változást, a Formula-1 vezetése azonban az új gyártókat és a rajongókat is szeretné a száguldó cirkuszba vonzani.

részletek

Rosberg: A közönség vagy a gyártók fontosabbak?

Nico Rosberg egyáltalán nincs jó véleménnyel a mostani F1-es motorokról. A tavalyi világbajnok szerint a közönség szórakoztatása miatt a V10-esekre lenne szükség.

részletek

Todt: Túl drágák és bonyolultak a motorok

Az FIA elnöke vélekedik így a Formula-1-ben használatos, jelenlegi erőforrásokról. A hibridmeghajtás nagyon megdobta a költségeket és így nehéz új gyártók számára vonzóvá válni.

részletek
Olvastad már?