Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap

Gyártók

Motorszállítók jöttek-mentek

A bonyolult turbómotorok nem vonzzák az új gyártókat a Formula-1-be, immáron negyedik éve ugyanaz a választék. Korábban ez legkevésbé sem volt így, alig győztük követni.

részletek

Ross Brawn reagált a motorhang hiányára

Motorfronton a helyzet nem egyszerű. A jelenlegi szállítók nem akarnak változást, a Formula-1 vezetése azonban az új gyártókat és a rajongókat is szeretné a száguldó cirkuszba vonzani.

részletek

Rosberg: A közönség vagy a gyártók fontosabbak?

Nico Rosberg egyáltalán nincs jó véleménnyel a mostani F1-es motorokról. A tavalyi világbajnok szerint a közönség szórakoztatása miatt a V10-esekre lenne szükség.

részletek

Todt: Túl drágák és bonyolultak a motorok

Az FIA elnöke vélekedik így a Formula-1-ben használatos, jelenlegi erőforrásokról. A hibridmeghajtás nagyon megdobta a költségeket és így nehéz új gyártók számára vonzóvá válni.

részletek

FIA: Legyenek egységes motorok

Érdekes felvetéssel jelentkezett Jean Todt, az FIA elnöke. A Formula-1-ben és a WEC-ben is azonos motorszabályokat tartana jónak. De valóban ez a megfelelő megközelítés?

részletek

Már fejlesztés alatt a Porsche F1-es motorja?

A német gyártó bár kivonul a WEC csúcsosztályából, az időközben megkezdett motorfejlesztést titokzatos módon azóta is folytatják. Több jel is arra mutat, hogy saját erőforrással készülnek az F1-be.

részletek

A gyártóknak kevés választásuk van az F1-en kívül

Sokan azért tették le a voksukat a V6-os hibridek mellett, mert ez majd közelebb hozza az F1-et a közúti autógyártáshoz, ám 2021-től újabb változások jöhetnek. A Force India szakemberének már ötlete is van erre.

részletek

Teljesítmény-kiegyenlítésre van szükség az F1-ben

Noha a sportág nagyon szeretne több gyártót magához csalogatni, a Honda és a Renault szenvedése mindenki számára hátráltató tényező - a Pirelli ex-motorsportfőnöke radikális megoldást javasolt.

részletek

A gyártók ellenzik a műszerfalas kommunikációt

Néhány hete felmerült, hogy magasabb szintre emelnék a csapatok és a pilóták közötti kommunikációt a versenyek során, ám úgy tűnik, a gyártók nem szeretnék, ha bevezetésre kerülne ilyesmi.

részletek

Exkluzív: Új gyártó csatlakozik a WTCC-hez!

A Formula.hu helyszínen lévő munkatársa a Hungaroringen megneszelte, hogy a Volvo idei érkezése után egy éven belül újabb gyártóval bővül a Túraautó-világbajnokság mezőnye.

részletek

Miért raliznak a gyártók?

Ha megkérdeznénk a világbajnokságon és más sorozatokban jelenleg részt vevő gyártói csapatok vezetőit, miért is fordultak a ralisport felé, valószínűleg nem kapnánk két ugyanolyan választ.

részletek

Mégis beadják a derekukat az F1-es gyártók

A Formula-1 négy beszállítója hónapokon át ágált az erőforrások eladási árának csökkentése ellen, de most, a határidő előtt néhány nappal úgy tűnik, mégis önként vállalkoznak erre.

részletek
Olvastad már?