Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda

Gumik

Ezzel a feltétellel marad a Pirelli a Formula-1-ben

A kizárólagos abroncsszállító szerződése 2019 végén lejár, a gyártó pedig nem akar bármi áron hosszabbítani. Ha az F1 a közeljövőben csak az üzletről fog szólni a technológia helyett, kiszállnak.

részletek

Előjött a Mercedes tavalyi hibája

2017-ben a Ferrari leginkább a gumikezelésben nőtt fő riválisa fölé, főleg az első félévben. A jelek szerint a Mercedes idén sem ússza meg, amint melegebb lett az idő, gond adódott az abroncsokkal.

részletek

Hamiltonnak tetszik az új Mercedes

Megkezdődött a téli tesztelési időszak, Lewis Hamilton is pályára vitte új rakétáját. Az első benyomása pozitív idei autójáról, de azért akadt egy komoly problémája, amiért alaposan le is maradt.

részletek

A Pirellinek is van ötlete a több előzésre

Az F1 gumiszállítója is azon ötletel, hogyan válhatna látványosabbá a sport. Bár az előzések érdekében szerintük is szükség lenne aerodinamikai változtatásokra, nem ez az egyetlen javaslatuk.

részletek

Izgalmasabbá tehetik az új gumik a futamokat

A Pirelli idén jelentősen felkavarja az F1 taktikai állóvizét. Az új, hiperlágynak nevezett legpuhább keverék máris sokak kedvence, a Red Bull főnöke szerint pedig a futamokat is izgalmasabbá teheti.

részletek

Íme a megoldás az előzés segítésére

A Formula-1 egyik legnagyobb problémája jelenleg, hogy az új aerodinamikai fejlesztések még nehezebbé tették az előzést. Pedig valószínűleg csak nem jó helyen nyúltak bele a szabályokba.

részletek

Hamilton: Ez volt az eddigi legkeményebb autóm

A 2017-es szezonra jellemző volt, hogy a Mercedes pilótái panaszkodnak a W08-asra. Nem sikerült könnyen vezethetőre ez a modell, és Hamilton is nehezen bírta rá a működésre.

részletek

Az autósok 12 %-a még nyári gumin közlekedik

Százból tizenkét autón nyári abroncsok vannak fent december közepén, derült ki abból a felmérésből, amelyet az Abroncs Kereskedőház végzett a téli szerelési szezon után Budapesten és több nagyvárosban. A felmérés szerint az átlagnál rosszabb a helyzet a kisteherautók és mikrobuszok esetében.

részletek

A Pirelli főnöke nagyon ambiciózus 2018-at illetően

Az első teszt után a pilóták és a csapatok is pozitívan nyilatkoztak az olasz gyártó F1-es abroncsairól, ez pedig örömmel tölti el a cég vezérigazgatóját is.

részletek

Jövőre visszatérhetnek a kétkiállásos futamok az F1-be

A sportág hivatalos abroncsbeszállítója rengeteg kritikát kapott a közelmúltban azért, mert túl tartós gumikat gyártott - nos, jövőre változás állhat be a versenyek képében.

részletek

Nyolcféle gumikeverék jöhet jövőre az F1-ben

A sportág hivatalos abroncsbeszállítója azon dolgozik, hogy a taktika sokszínűség elősegítése érdekében nyolcféle gumikeveréket állítson elő a 2018-as évadra.

részletek

Hamilton a leggyorsabb, de nem elégedett

Lewis Hamilton hiába döntött azonnal pályacsúcsot Interlagosban és végzett mindkét szabadedzésen a legjobb idővel, a gumik viselkedése miatt egyáltalán nem magabiztos.

részletek
Olvastad már?