Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. november 19. vasárnap

Gumik

Hamilton a leggyorsabb, de nem elégedett

Lewis Hamilton hiába döntött azonnal pályacsúcsot Interlagosban és végzett mindkét szabadedzésen a legjobb idővel, a gumik viselkedése miatt egyáltalán nem magabiztos.

részletek

Vettel: Az élen unalmas versenyt vívtak, így nehéz volt felzárkózni

A német F1-es pilóta az év egyik legjobb versenyzését produkálva a negyedik helyre zárkózott fel a mezőny végéről Sepangban, de a leintés előtt elfogytak az abroncsai, így pedig nem tudta felverekedni magát a dobogóra.

részletek

Villeneuve most a Pirelli-gumikat szapulja

Tény, hogy az F1-es abroncsoknak mindig van hová fejlődniük, ám a kanadai expilóta szerint sürgősen változtatni kellene a jelenlegi helyzeten, ugyanis a pilóták keze jelentősen meg van kötve a versenyek alatt.

részletek

„Más gyártók abroncsai jobbak voltak esőben”

Az Olasz Nagydíj időmérője két és fél órán keresztül állt szakadó eső miatt, amely ismét felkeltette az indulatokat a Pirelli esőgumijai ellen.

részletek

Hamilton önként vállalkozott tesztelésre

Úgy tűnik, hogy az F1-es pontverseny jelenlegi éllovasa a világbajnoki hajrára - és a jövőre - gondolva felelősségteljesebbé vált, hiszen önszántából döntött úgy, hogy tesztelni fog Szingapúr előtt.

részletek

Monzában is gondot okozhatnak a gumik

Az F1-es Belga Nagydíjon a Pirelli szokatlan vibrációt észlelt több csapat autóján is - az abroncsgyártónak a hétvégi olaszországi versennyel kapcsolatban is vannak fenntartásaik.

részletek

A Pirelli nem aggódik a vibrációk miatt

Éjszakába nyúló vizsgálat után az F1 gumiszállítója megállapította, nem kell aggódni az időmérőn látott furcsa jelenség miatt, ám néhány csapat ennek ellenére sem lett megnyugtatva. A Red Bull óvintézkedéseket tesz.

részletek

Miért nincs gumiháború az F1-ben?

Sokan visszasírják azt az időszakot, amikor több abroncsgyártó harcolt egymással a sportágban, ám a Pirelli egykori sportigazgatója elmondta, ennek miért nincs értelme manapság.

részletek

2018-ban érkezhet a hatodik F1-es Pirelli-keverék

A 2016-ban bemutatkozott ultralágy abroncsok a nagy igénybevételű pályákon is megállják a helyüket, ezért a sportág hivatalos beszállítója azt fontolgatja, hogy még egy lépéssel "lágyít" kínálatán.

részletek

Ekkor várható több információ a gumihibákról

Az F1-es Brit Nagydíj hajrájában Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen bal első kereke is megadta magát, a Pirelli pedig elmondta, mikor derülhet ki a vizsgálat végeredménye.

részletek

A Pirelli válaszolt Hamilton kritikájára

Az F1-es pilóták sokat küzdöttek az abroncsokkal a bakui edzések során, Lewis Hamilton nem is titkolta véleményét - a gumigyártó sportigazgatója tisztázta magukat a kritikák alól.

részletek

Kukába megy a Pirelli kemény keveréke

Kifejlesztették, de teljességgel használhatatlannak bizonyult 2017-ben: a gumicég közölte, a hátralevő nagydíjak egyikén sem fog felbukkanni a narancssárga jelzésű keverék.

részletek
Olvastad már?