Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 20. szombat

Gumik

Izgalmasabbá tehetik az új gumik a futamokat

A Pirelli idén jelentősen felkavarja az F1 taktikai állóvizét. Az új, hiperlágynak nevezett legpuhább keverék máris sokak kedvence, a Red Bull főnöke szerint pedig a futamokat is izgalmasabbá teheti.

részletek

Íme a megoldás az előzés segítésére

A Formula-1 egyik legnagyobb problémája jelenleg, hogy az új aerodinamikai fejlesztések még nehezebbé tették az előzést. Pedig valószínűleg csak nem jó helyen nyúltak bele a szabályokba.

részletek

Hamilton: Ez volt az eddigi legkeményebb autóm

A 2017-es szezonra jellemző volt, hogy a Mercedes pilótái panaszkodnak a W08-asra. Nem sikerült könnyen vezethetőre ez a modell, és Hamilton is nehezen bírta rá a működésre.

részletek

Az autósok 12 %-a még nyári gumin közlekedik

Százból tizenkét autón nyári abroncsok vannak fent december közepén, derült ki abból a felmérésből, amelyet az Abroncs Kereskedőház végzett a téli szerelési szezon után Budapesten és több nagyvárosban. A felmérés szerint az átlagnál rosszabb a helyzet a kisteherautók és mikrobuszok esetében.

részletek

A Pirelli főnöke nagyon ambiciózus 2018-at illetően

Az első teszt után a pilóták és a csapatok is pozitívan nyilatkoztak az olasz gyártó F1-es abroncsairól, ez pedig örömmel tölti el a cég vezérigazgatóját is.

részletek

Jövőre visszatérhetnek a kétkiállásos futamok az F1-be

A sportág hivatalos abroncsbeszállítója rengeteg kritikát kapott a közelmúltban azért, mert túl tartós gumikat gyártott - nos, jövőre változás állhat be a versenyek képében.

részletek

Nyolcféle gumikeverék jöhet jövőre az F1-ben

A sportág hivatalos abroncsbeszállítója azon dolgozik, hogy a taktika sokszínűség elősegítése érdekében nyolcféle gumikeveréket állítson elő a 2018-as évadra.

részletek

Hamilton a leggyorsabb, de nem elégedett

Lewis Hamilton hiába döntött azonnal pályacsúcsot Interlagosban és végzett mindkét szabadedzésen a legjobb idővel, a gumik viselkedése miatt egyáltalán nem magabiztos.

részletek

Vettel: Az élen unalmas versenyt vívtak, így nehéz volt felzárkózni

A német F1-es pilóta az év egyik legjobb versenyzését produkálva a negyedik helyre zárkózott fel a mezőny végéről Sepangban, de a leintés előtt elfogytak az abroncsai, így pedig nem tudta felverekedni magát a dobogóra.

részletek

Villeneuve most a Pirelli-gumikat szapulja

Tény, hogy az F1-es abroncsoknak mindig van hová fejlődniük, ám a kanadai expilóta szerint sürgősen változtatni kellene a jelenlegi helyzeten, ugyanis a pilóták keze jelentősen meg van kötve a versenyek alatt.

részletek

„Más gyártók abroncsai jobbak voltak esőben”

Az Olasz Nagydíj időmérője két és fél órán keresztül állt szakadó eső miatt, amely ismét felkeltette az indulatokat a Pirelli esőgumijai ellen.

részletek

Hamilton önként vállalkozott tesztelésre

Úgy tűnik, hogy az F1-es pontverseny jelenlegi éllovasa a világbajnoki hajrára - és a jövőre - gondolva felelősségteljesebbé vált, hiszen önszántából döntött úgy, hogy tesztelni fog Szingapúr előtt.

részletek
Olvastad már?