Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. július 21. péntek

Gumik

A Pirelli válaszolt Hamilton kritikájára

Az F1-es pilóták sokat küzdöttek az abroncsokkal a bakui edzések során, Lewis Hamilton nem is titkolta véleményét - a gumigyártó sportigazgatója tisztázta magukat a kritikák alól.

részletek

Kukába megy a Pirelli kemény keveréke

Kifejlesztették, de teljességgel használhatatlannak bizonyult 2017-ben: a gumicég közölte, a hátralevő nagydíjak egyikén sem fog felbukkanni a narancssárga jelzésű keverék.

részletek

Miért voltak olyan gyorsak a kétezres évek F1-es autói?

A versenynaptár több pályáján még mindig olyan autók tartják a köridőket, melyek a kétezres évek derekán versenyeztek - de mi kell ahhoz, hogy a jelenlegi modellek utolérjék azok teljesítményét?

részletek

Feltartásözön jöhet az időmérőn

A Pirelli félelmei szerint az F1-es Monacói Nagydíj kvalifikációján hatványozottan előfordulhatnak feltartások, ugyanis a csapatok a megszokottnál nehezebben tudják üzemi hőmérsékletre melegíteni abroncsaikat.

részletek

Ez lehet az egyik oka a Red Bull szenvedésének

A Milton Keynes-i F1-es istálló az előzetes várakozásokat alulmúlva teljesít az idei szezonban - a csapatfőnök Christian Horner rávilágított egy problémára, amely gyengébb produkciójuk kulcsa lehet.

részletek

Ha Bottas igazat mond, még szorosabb csata várható a Mercedes és a Ferrari között

Az idei F1-es szezon első négy versenyét komolyan meghatározta, melyik autó hogyan tudta kezelni abroncsait, de a friss futamgyőztes szerint lassan mindenki kiismeri a Pirellik működését, és szimplán az autók közötti különbségek dönthetnek a csapatok versengésében.

részletek

Hamilton: A gumiteszttel csak az időmet vesztegettem volna

2016 második felében a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull is pályára vitte egy évvel korábbi F1-es autóit, a Pirelli vadonatúj abroncsaival felszerelve, az idei évre történő felkészülés jegyében. Hamilton nagyon örül neki, hogy nem vett részt egyszer sem ezeken a gyakorlásokon.

részletek

Visszatér-e a Bridgestone az F1-be?

A japán gyártó 2010 végén távozott a száguldó cirkuszból, európai műveleteiket irányító képviselőjük pedig az olimpiai szponzoráció fényében kitért arra is, hogy vissza fognak-e jönni egykori sikereik színhelyére.

részletek

Így nehezítik meg az új gumik a kerékcseréket

A Pirelli 2017-es abroncsainak méretnövekedése nagyobb leszorítóerőt generál, de a változás máshol is érzékelteti majd hatását: nem valószínű, hogy két másodperc alatti kerékcseréket láthatunk majd.

részletek

Ezért lehetnek unalmasak a versenyek 2017-ben

Az előszezonban, de még a tesztek alatt is sokan vélekedtek úgy, hogy megváltozott aerodinamika kevesebb előzést hoz majd, a Force India technikai igazgatója azonban úgy véli, más is közrejátszhat abban, ha eseménytelen futamokat láthatunk majd az idei F1-es szezonban.

részletek

Ezen a héten felfedhetik titkaikat az új gumik

A Pirelli úgy véli, az F1-es csapatok múlt héten még csak tapogatóztak Barcelonában, ezért a második teszten fog kiderülni, hogy mit is bírnak 2017-re gyártott abroncsaik.

részletek

Bírják-e a nyomást a Pirelli abroncsai?

A barcelonai teszt legnagyobb kérdése az volt, hogy az olaszok termékei ki fogják-e bírni az új F1-es autók jelentette terhelést, a Pirelli szakembere viszont nagyon pozitívan vélekedett az első napok tapasztalatairól.

részletek
Olvastad már?