Gumi - Formula.hu - 1
Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 17. péntek

Gumi

Vettel: Ezért lett újra esélyes a Red Bull

A monacói és a montreali pálya kialakítása között nem sok hasonlóságot találunk. A Ferrari német pilótája mégis úgy véli, a Red Bull továbbra is jó formában lesz, győzelmi esélyekkel.

részletek

Opel Dakar Team: Gumiteszt – gumigyilkos terepen

Gumigyilkos terepen, a hajmáskéri lőtéren tesztelte három napon és 1000 kilométeren keresztül a BF Goodrich homokra és köves talajra való abroncsait Szalay Balázs. A sivatag is tartogat meglepetéseket, de a kavicsos, sziklás terep legalább ugyanannyit, szóval aligha kellett jobb helyszín egy ilyen „próbára”.

részletek

Új rendszerrel jelöli ki a gumikat a Pirelli

Egy új szoftvert használnak, melynek lényege, hogy a lehető legizgalmasabb kombinációt állítsa össze minden F1-es hétvégére annak érdekében, hogy minél több akciót lássunk a pályán.

részletek

Mercedes: Van, amikor a puha jobb

Legalábbis gumiban. A címvédők F1-es csapat úgy látja, a Pirelli 2018-as palettája el fogja érni a kívánt hatást, így idén jelentős gumikopásra és változatos párharcokra számíthatunk.

részletek

Ezért koptak olyan lassan a tavalyi Pirellik

Szándékosan készült a Pirelli kemény keverékekkel a 2017-es F1-es szezonra, de nem azért, hogy monotonabbá tegyék a futamokat. Saját magukat akarták így bebiztosítani.

részletek

Van, aki imádja, van, aki utálja Szingapúrt

A Szingapúri Nagydíj legtöbb elemében eltér a normális Formula-1-es hétvégéktől. Többségüket inkább nehézségnek élhetik meg a pilóták, mégis van, akinek egyik kedvenc helyszíne. De nem mindenkinek…

részletek

Szinte minden a megfelelő abroncson múlik

A „Stop the crash” globális kampány partnereként a Continental Chassis & Safety és Tire divíziói a közlekedésbiztonság javítását és a közúti halálos balesetek számának csökkentését tűzték ki célul.

részletek

Perez ismét csapattársát hibáztatja

Megint odaszólt Sergio Perez a másik Force India pilótának, Oconnak. A mexikói szerint ugyanis csapattársa mögött autózva a gumijai teljesen tönkrementek, ezért nem végezhetett jobb helyen.

részletek

A Ferrari is tesztelni fog jövő hónapban

Bár a 2017-es szezon következő szezon közben rendezett gyakorlását augusztusban rendezik az F1-es Magyar Nagydíj után, a maranellóiak már június elején pályára hajthatnak egy Pirelli-gumiteszt keretein belül.

részletek

Látogatás a tatabányai Bridgestone gumigyárban

A tatabányai gumigyárba legutóbb akkor tette be a lábát zsurnaliszta, mikor megnyitották. Azóta cikkíró-mentes a terület és ez nem azért van, mert a világ legnagyobb gumigyára pikkel a sajtóra, hanem mert vannak titkaik… Ezért a néhány nappal ezelőtt történt látogatáson, különösen szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

részletek

Mennyit bírnak a szuperlágyak Mexikóban?

Erre a kérdésre adott választ Jenson Button. A brit veterán szerint nagyon kevés ideig alkalmasak versenyzésre a Mexikóba hozott gumikeverékek, de talán éppen ez hozhat izgalmakat a futamon.

részletek

Bottas elmondta a Williams gyengeségét

Valtteri Bottas árulta el, mi a legfőbb probléma a 2016-os szezonban a Williams csapatánál. Ha egy területen sikerül javítaniuk, év végén a negyedik legjobbak lehetnek a konstruktőrök bajnokságában.

részletek
Olvastad már?