Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. április 18. csütörtök

Gumi

A csapatok félnek a Q4-es ötlettől

Egy új kezdeményezés szerint a jövőben nem három, hanem négy részre osztanák az időmérő edzést, ám az istállók szerint ehhez túl kevés abroncsot kapnak, így vonakodnak támogatni.

részletek

Grosjean ellenzi a Pirelli korlátozásait

Túlszabályozottnak érzi a Haas pilótája a gumik használatát, azt szeretné, ha a Pirelli kevésbé szólna bele a beállításokba. A szezonnyitón a pilóták szövetségét is megpróbálja maga mellé állítani.

részletek

A gumik csatája: melyik a jobb?

Három egyforma Suzuki Vitarát próbáltak ki középkategóriás, illetve prémium téli gumival, valamint egy négy évszakos abronccsal - vajon melyik hogyan tapad csúszós körülmények között?

részletek

Nem kell a Hankook-gumi az F1-nek, marad a Pirelli

Abu Dhabiban az FIA és a Formula-1 közösen bejelentette, hogy kiválasztották, mely gumiszállító cég fogja ellátni a sorozatot a 2020 és 2023 közötti négyéves periódusban.

részletek

A Ferrari megtartaná a Pirellit

Az F1 tulajdonosai a közeljövőben döntik el, hogy 2020-tól is a Pirelli lesz-e sorozat gumibeszállítója, vagy egy új márkát üdvözöl a mezőny. A Ferrari az olaszok mellett tenné le voksát.

részletek

A magyar autósok meglepően keveset tudnak az abroncsaikról

A magyarok 40%-a tévesen úgy gondolja, hogy itthon kötelező a téli gumi használata, 70%-uk pedig nincs tisztában a gumiabroncsokra vonatkozó szabályokkal, rendeletekkel, például a téli és nyári gumik mintázatmélységét illetően. – derült ki az Apollo Vredestein Kft. 2552 fővel készített friss felméréséből. A válaszadók többsége a kötelező biztosításra vonatkozó szabályokat sem ismerte maradéktalanul. Ugyanakkor a válaszadók 86% saját bevallása szerint idén télen téli gumit fog használni, ezzel jelentősen növelve a magyar közutak biztonságát.

részletek

Videó: 11 milliós gumit nem dobhatunk el

Az alábbi videóban végigkövethetjük, hogy hogyan javítanak egy 40 ezer dolláros (több, mint 10 millió forintos) teherautó-abroncsot - ami ilyen drága, azt nem lehet csak úgy kidobni...

részletek

A Vredestein Wintrac Pro első helyen végzett az Auto Bild 2018-as tesztjén

Az Auto Bild sportscars, a vezető német autós magazin októberi számában közzétette legfrissebb téli gumiabroncs-tesztjének eredményeit. Az egyesült államokbeli Sziklás-hegységben található Yellowstone Nemzeti Parkban, valamint az Ausztriában végzett teszteken a Vredestein 245/45 R18 Wintrac Pro gumiabroncsa az első helyen végzett, és elnyerte a tekintélyes „példaértékű” („vorbildlich”) minősítést.

részletek

Téli gumi: még a nagy roham előtt váltsunk!

Az abroncskereskedések szervizeiben idén a vártnál hamarabb kezdődött a téli kerékcsere időszaka, és a következő hetekben is sok tízezer gondos autós keresi fel országszerte a szerelőállásokat. Tomin István, a Hankook műszaki vevőszolgálatának vezetője néhány jó tanáccsal segít a tudatos járműtulajdonosoknak eligazodni a közelgő hidegebb időjárásra való felkészülésben.

részletek

Hamilton: Nevetséges a gumihelyzet

Nyilvánosan győzködte a Pirellit Lewis Hamilton, aki azt szeretné elérni, hogy ismét többkiállásos stratégiákat lássunk a versenyeken. Erre egy nagyon egyszerű megoldással állt elő.

részletek

Alonso: Az F2 izgalmasabb, mint a nonszensz időmérő

Az Orosz Nagydíj kvalifikációs edzésén visszaütöttek a jelenlegi szabályok. A Q2-ben tizenötből öten ki sem mentek a pályára, Fernando Alonso szerint a Formula-2 több izgalmat tartogat a nézőknek.

részletek

Szándékosan kerülnék a pilóták a Q3-at?

A középmezőny számára értékesebb lehet a Q2-ben kiesni, mint bejutni a Q3-ba - vallja Romain Grosjean, aki Szingapúrban a hetedik helyről indulva a gumik miatt még a tizenharmadiktól is kikapott.

részletek
Olvastad már?