Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 23. vasárnap

Fuji

A WEC-főnök megvédte az Alonso-döntést

Többekből is komoly felháborodást váltott ki, amiért a spanyol versenyző indulása miatt áthelyezték a hosszútávú-vb japán állomásának időpontját, Gerard Neveu szerint azonban ez így volt logikus.

részletek

Áthelyezték a japán versenyt Alonso kedvéért

Megtörtént, amiről pletykáltak: új időpontot kapott a Fuji Speedway WEC-fordulója, hogy Fernando Alonso indulhasson rajta. Csakhogy az esemény így egy másik hosszútávú versennyel ütközik, számos érintett pilóta bosszúságára.

részletek

Alonso kedvéért módosulhat a WEC naptára

Fernando Alonso érkezése akkora hatással van a Hosszútávú-világbajnokságra, hogy a hírek szerint a Toyota kezdeményezni szeretné a Fujiban rendezendő forduló átütemezését, hogy az ne ütközzön a Formula-1 menetrendjével. A farok csóválja a kutyát?

részletek

WEC: A Toyota nyerte a köd miatt kétszer leállított versenyt

Két piros zászló és hat biztonsági autó: az eső és köd jelentősen behatárolta az akciót Japánban. Hiába rajtolt az élről a 2-es Porsche, Hartley-ék nem lettek bajnokok Fujiban.

részletek

Méltán Elfeledve: Hamis leggyorsabb kör banánpénzen

Az 1976-os idényzáró elsősorban Lauda kiszállásáról és Hunt óriási küzdelméről maradt emlékezetes, s nem az autóját két nap alatt összeeszkábáló, s egy megkérdőjelezhető leggyorsabb körig jutó japán istállóról…

részletek

WEC: Zseniális Toyota-győzelem Fujiban!

Az idén eddig nyeretlen japán gyártó a Fuji 6 órás utolsó szakaszában lapot húzott a 19-re 6-os számú autóján, és nem cserélt kereket, így ha egy hajszállal is, behúzták hazai futamukat. Mivel a Porsche 2-es egysége csak az ötödik helyen végzett, így elmaradt a bajnokavatás.

részletek

Retro – A legrövidebb F1-es karrier

Az egyetlen célegyenest teljesítő Marco Apicellát szokás a legrövidebb karrierű F1-es pilótának nevezni, pedig e tekintetben nyomába sem ér egy úriembernek, aki 1950-ben ezen a napon látta meg a napvilágot.

részletek

Retro – A legfurább F1-es történet

Persze a címben megfogalmazott megállapítás kissé szubjektív, de az tény, hogy nem sok annyira különös eset esett meg a királykategória 65 éves történetében, mint a ma 70 éves egykori versenyzővel...

részletek

Retro - Tragédia a Fuji lábánál

A Fuji Speedway második versenye az elsőhöz hasonlóan szintén történelemkönyvekbe írta magát, igaz, negatívan: egy komoly baleset következtében ketten is életüket vesztették.

részletek

Kettős Porsche-győzelem a Fuji lábánál

A stuttgartiak végig dominálták a hat órás, változó körülmények között rendezett versenyt Japánban - Tmo Bernhard egysége nyolc perccel a vége előtt vette át a vezetést Neel Janitól.

részletek

Webberék szerezték meg a pole-t Fujiban

Japánban tovább folytatódott a Porsche egykörös dominanciája, ahol Mark Webber és Timo Bernhard körátlagát senki nem tudta megközelíteni, így ők várhatják az élről a 6 órás versenyt Fujiban.

részletek

Táncoló Lexusok a hegy lábánál

Az alábbi videón egy Takayuki Kinoshita által megálmodott koreográfia látható, melyet öt Lexus ad elő az egykori F1-es versenyhelyszínen, a Fuji lábánál fekvő aszfaltcsíkon.

részletek
Olvastad már?