Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 16. vasárnap

Fuji

Legyőzte Alonsóékat a testvérautó Fujiban

Hiába indult az időmérőt követő büntetés miatt az LMP1-es mezőny végéről a #7-es Toyota, így is a Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez trió diadalmaskodott a WEC japán futamán.

részletek

WEC: Alonsóék kikaptak, mégis pole-ban

A spanyollal közösen kvalifikáló Buemi hibázott gyorskörén, így a #7-es autóé lett a rajtelsőség a Fuji 6 óráson, nem sokkal később azonban a rajtrács végére sorolták. Az LMP2-ben Maldonadóék DragonSpeedje végzett a legjobb helyen.

részletek

Hazai pályán, Fujiban megy újra a Toyota és Alonso

A TOYOTA GAZOO Racing Le Mans győztes, Fernando Alonsoval kiegészült csapata kétségkívül mindent megtesz majd a hétvégén Japánban azért, hogy a hazai rajongóknak legyen mit ünnepelni a Fuji 6 órás versenyen, ami egyben a 2018-2019-es FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) negyedik fordulója is. A csapat eddig hat alkalomból ötször aratott diadalt hazai pályán, amióta 2012-ben visszatért a hosszútávú versenyzés világába. Az augusztusi Silverstone-i csalódást követően mindenre készek, hogy megszerezzék a csapat harmadik kettős győzelmét a Fuji Speedway pályán, tovább növelve ezzel előnyüket a bajnokságban.

részletek

Alonso két hetet tölt majd Japánban

Fernando Alonso a hétvégi Formula-1-es Japán Nagydíj után egy héttel a Hosszútávú Világbajnokságban is Japánban áll majd rajthoz. A spanyol alig várja, hogy eltölthessen Japánban egy kis időt.

részletek

Hazai pálya: Kettős Lexus-győzelem Fujiban

Kettős győzelmet aratott a LEXUS LC500 a „hazai” FUJI pályán rendezett, 500 mérföldes futamon a SUPER GT ötödik fordulójában, a japán prémiumgyártó hamar legendává váló szupersportautója a dobogó legfelső és második fokát is elhozta.

részletek

A WEC-főnök megvédte az Alonso-döntést

Többekből is komoly felháborodást váltott ki, amiért a spanyol versenyző indulása miatt áthelyezték a hosszútávú-vb japán állomásának időpontját, Gerard Neveu szerint azonban ez így volt logikus.

részletek

Áthelyezték a japán versenyt Alonso kedvéért

Megtörtént, amiről pletykáltak: új időpontot kapott a Fuji Speedway WEC-fordulója, hogy Fernando Alonso indulhasson rajta. Csakhogy az esemény így egy másik hosszútávú versennyel ütközik, számos érintett pilóta bosszúságára.

részletek

Alonso kedvéért módosulhat a WEC naptára

Fernando Alonso érkezése akkora hatással van a Hosszútávú-világbajnokságra, hogy a hírek szerint a Toyota kezdeményezni szeretné a Fujiban rendezendő forduló átütemezését, hogy az ne ütközzön a Formula-1 menetrendjével. A farok csóválja a kutyát?

részletek

WEC: A Toyota nyerte a köd miatt kétszer leállított versenyt

Két piros zászló és hat biztonsági autó: az eső és köd jelentősen behatárolta az akciót Japánban. Hiába rajtolt az élről a 2-es Porsche, Hartley-ék nem lettek bajnokok Fujiban.

részletek

Méltán Elfeledve: Hamis leggyorsabb kör banánpénzen

Az 1976-os idényzáró elsősorban Lauda kiszállásáról és Hunt óriási küzdelméről maradt emlékezetes, s nem az autóját két nap alatt összeeszkábáló, s egy megkérdőjelezhető leggyorsabb körig jutó japán istállóról…

részletek

WEC: Zseniális Toyota-győzelem Fujiban!

Az idén eddig nyeretlen japán gyártó a Fuji 6 órás utolsó szakaszában lapot húzott a 19-re 6-os számú autóján, és nem cserélt kereket, így ha egy hajszállal is, behúzták hazai futamukat. Mivel a Porsche 2-es egysége csak az ötödik helyen végzett, így elmaradt a bajnokavatás.

részletek

Retro – A legrövidebb F1-es karrier

Az egyetlen célegyenest teljesítő Marco Apicellát szokás a legrövidebb karrierű F1-es pilótának nevezni, pedig e tekintetben nyomába sem ér egy úriembernek, aki 1950-ben ezen a napon látta meg a napvilágot.

részletek
Olvastad már?