Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 24. vasárnap

FormulaE

Bird-büntetés után Mortara nyerte a Formula-E 50. futamát Hongkongban

Drámai és incidensekkel tarkított futamot hozott az első Formula-E-jubileum a Távol-Keleten: André Lotterer a hajrában, defekt miatt veszítette el a vezetést, Sam Bird szelte át elsőként a célvonalat, de a versenybíróság megbüntette a brit pilótát.

részletek

Részben fedett versenypályán tér vissza Londonba a Formula-E

A rendszeresen szürreális ötleteket megvalósító elektromos versenysorozat újabb váratlan húzással rukkolt elő: 2020-ban visszatér a naptárba a londoni futam, amelyen a mezőny egy rendezvényközpontból fog elrajtolni.

részletek

Vergne szerint a Formula-E-ben megszűnt a jogállam

Kiborult az elektromos széria elmúlt futamainak igazságszolgáltatása miatt a címvédő Jean-Eric Vergne. Szerinte riválisainak megengedhetetlen húzásai maradtak büntetlenül, és odáig merészkedett, hogy még a Formula-1-et is éltette.

részletek

Piquet és Vergne is a másikat hibáztatja a piros zászlós balesetben

Alapvetően nem haragszanak egymásra, de mindketten elmondták, ki volt a hibás a mexikói Formula-E futam messze legnagyobb csattanásában. Vergne szerint Piquet, Piquet szerint Vergne, természetesen.

részletek

Mortarának „karácsonyi ajándék” volt Wehrleinék visszaesése

Edoardo Mortara az egyik nagy haszonélvezője volt a káosznak, amely a mexikói Formula-E futam befutójánál lezajlott, így állhatott fel a dobogóra is. A svájci is tudja, óriási ajándékot kapott, nekik a dobogó ugyanis jelenleg ez a szint.

részletek

Drámai befutó után Di Grassi nyert Mexikóban

Hiába vezetett a rajttól kezdve a pole-ból induló Pascal Wehrlein, a cél előtt néhány méterrel elfogyott az energiája, ráadásul büntetést is kapott, így az audis brazil örökölte meg a győzelmet.

részletek

Főnöke nem kételkedik Massában

Annak ellenére, hogy Felipe Massa kifejezetten gyengén kezdte első Formula-E-szezonját, a csapatfőnök Susie Wolff szerint továbbra sem szabad lebecsülni a brazilt.

részletek

Hamarosan teszteli FE-autóját a Mercedes

Megkapta tesztautóját, és jól halad a motor fejlesztésével a Formula-E-be a következő szezontól belépő Mercedes, amely márka a HWA közreműködésével pár hét múlva pályára is viszi első elektromos versenyautóját.

részletek

Sosemvolt ütközésért büntethették a BMW-t

A Formula-E santiagói futamán a harmadik helyezett személye a leintés után változott. De vajon jogosan sorolták hátra Alexander Simst, aki elmondása szerint hozzá sem ért a megpördülő Edoardo Mortarához?

részletek

BMW: Szabad a versenyzés az ütköző csapattársak között

Bár Antonio Felix da Costa és Alexander Sims csapattársakként, ráadásul az élen ütköztek össze a Formula-E legutóbbi futamán, Marokkóban, a csapatfőnök szerint ennek ellenére továbbra is szabadon versenyezhetnek egymás ellen.

részletek

Virtuális betekintés az új chilei FE-pályába

Idén új helyszínre költözött a Formula-E Santiagóban, és még mielőtt az autók kipróbálhatták volna, egy szimulátor segítségével ismerkedhettünk meg a félkörívet és hajtűket tartalmazó vonalvezetéssel.

részletek

Rosberg: Az F1 jövője az elektromos autókban van

2016 világbajnoka elkerülhetetlennek tartja, hogy a jövőben a Formula-E mintájára az F1 is elektromos autókra váltson. Nico Rosberg szerint ugyanis hosszú távon csak ennek az iránynak van értelme.

részletek
Olvastad már?