FormulaE - Formula.hu - 1
Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 14. kedd

FormulaE

Kettős Audi-győzelem és Vergne-bajnoki cím New Yorkban

A tavalyi bajnok Lucas di Grassi nyerte a Formula-E New York-i duplafordulójának első versenyét, de sem ő, sem más nem tudta megakadályozni, hogy új királya legyen a sorozatnak. Őt Jean-Éric Vergne-nek hívják.

részletek

Susie Wolff a Formula-E-ben lehet csapatfőnök

A Mercedes-csapatfőnök felesége, korábban a Williamsnél tesztlehetőséget is kapó Susie Wolff a Venturi csapatát vezetheti majd a Formula-E-ben, már a következő szezontól.

részletek

Di Grassi idén először nyert, büntetéshalom mögötte

A szezont rendkívül pechesen kezdő Lucas di Grassi győzött Svájc hosszú idő óta első versenyén, amelynek végét egy bizarr büntetéssorozat fémjelezte. Vergne nem bajnok, szorosabbá vált a csata.

részletek

Megvan a Jaguar első pole-ja, Vergne csak 17. Zürichben

A bajnoki cím kapujában álló Jean-Eric Vergne szörnyű időmérőt zárt, a Techeetah becsületét André Lotterer mentette meg, a legnagyobb dobásért azonban Mitch Evans volt felelős a Jaguarral.

részletek

Megjött a Formula-E új naptára és szabályai

A számos kiszivárgott információ után végre hivatalosan is bejelentették az ötödik szezon fő újításait az FE-ben. Tényleg jön a felvehető gyorsítás, legalább két új versenyhelyszín, extra pontot pedig a legjobban spóroló pilóta kap.

részletek

Ezért nem lép ki a Mercedes az F1-ből

A Ferrari egyes változások miatt mostanában sokszor azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a száguldó cirkuszt. Toto Wolff elmagyarázta, a Mercedes miért nem fogja követni riválisát, ha ez megtörténik.

részletek

Először járatta meg Formula E-s „batmobilját” Felipe Massa

Felipe Massa a mai napon először tudott tesztelni leendő Formula E-csapata, a Venturi autójával, és ha már ott volt, meg is tett nem kevesebb, mint nyolcszáz kilométert. Lehetőséget kapott a teszten Charles Leclerc öccse, Arthur is.

részletek

Mint a játékban, fel lehet majd venni a gyorsítót az új Formula-E-ben

Azt mondták, hogy egy videojátékra fog hasonlítani a következő szezonra alaposan átalakuló Formula-E, és a most napvilágra került részleteket olvasva úgy tűnik, hogy ez tényleg így lesz – színes halóval megspékelve.

részletek

Abt a hazai pole-ban Turvey előtt

Bár néhány percig úgy tűnt, az Audi az első sort is elhódíthatja hazai pályán, Lucas di Grassi hibája révén erre végül nem került sor. A kvalifikáció leggyorsabbja a csapat másik pilótája, Daniel Abt lett Oliver Turvey előtt.

részletek

Rosberg felesége rémeket látott, amikor megjelent a Formula-E vezetője

Nico Rosberg a Formula-E berlini hétvégéjének sztárvendégeként már vezette is a széria új autóját és a sorozatban való terveiről is beszélt, miközben Alejandro Agag elmesélte a Vivian Rosberggel való első találkozásának különös történetét.

részletek

Exkluzív: Le Mans csillaga új csúcsokra tör

A világ egyik, ha nem egyenesen a legjobb endurance-versenyzőjével, a háromszoros Le Mans-győztes Andre Lottererrel beszélgettünk Berlinben, aki új sorozatában egyelőre csapattársa árnyékában küzd.

részletek

Di Grassi: Értelmetlen dolgokon vitázik az F1

Szükségtelen olyan kérdéseken vívódni, mint hogy hány centis legyen egy vezetőszárny, a motorsportnak ennél láthatóbb és maradandóbb tekintetben kellene megújulnia – mondja lapunknak az egész sportágat a szívén viselő Lucas di Grassi.

részletek
Olvastad már?